24. feb 2005 11:44
Se enkrat pozdravcek, Majč, nikar obupat, ce si toliko casa zdrzala.. Zanima me nekaj, za vse, ki se vam je teza ustavila - ali kaj telovadite? To je tudi zelo pomemben del diet.. Ko sem se se "aktivno" ukvarjala s fitnesom in se pogovarjala z marikaterim instruktorjem, je vsak rekel tole: da se telo naredi 70% v kuhinji, 30% z gibanjem. Kako je pri vas s temo 30% procenti? Razlikovati je treba tudi med dvema vadbama, tiste, kjer delas na oblikovanju telesa in misicni masi in tistimi, kjer izgorevajao mascobe. Prve so dvigovanje utezi, raztezanje, trebusnjaki, pocepi drugo pa tek, kolesarjenje, orbitrek... In ce se spravis parkrat na teden delat eno aerobno aktivnost, kjer kuris mascobe, bo sigurno pomagalo. Kar meni zelo ustreza je jutranja vadba, pol ure na obitrku. Prvic, zvercer sem pogosto prevec izmozgana, da bi kaj naredila, drugic, pocutje je fenomenalno cez dan in TRETJE, jutranja vadba pred sluzbo dvigne raven metabolizna za cel dan - torej boljsa poraba kalorij, ki jih pojemo :)) vecina bo rekla, nimam casa, ne da se mi vstati,... ampak ni tok tezko, npr: imas psa, gres zjutraj z njim na lahkoten tek - jaz sem z mojo kuzo lani spomladi skoraj vsak dan sla zjutraj cez roznik.. sam kaj ko nisem imela urejene prehrane.. ali pa ce ste zajtrkovali, zdaj itak nimate "pravega" zajtrka, tako da cas za zajtrkovanje lahko porabite za akcijo hehe pa se apetit zjutraj zmanjsa, takod a si lacen sele ene 2 uri po vadbi in takrat imas sadje.. no tako se meni kar obnese. Meli* - kaj bo vse v novi knjizici - recpti ali...? mene ful zanima, sicer imam do Podietnega casa se dolgo, a vseeno. delo klice.. energijski pozdravcek vsem tiina :) Sporočilo je spremenil(a) tiina dne 24. feb 2005 11:47:15 Sporočilo je spremenil(a) tiina dne 24. feb 2005 11:50:05