Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

19. sep 2004 11:02

Živio! Jaz sem prebrodila včerajšni dan brez pregreh!!!!! JUHUUUHUUU!!! Sy jaz ti za zraven priporočam riževe vaflje, po mojem so najbolši za med ljudi, ni nobenega vonja. Lahko pa si pripraviš tudi jedi iz prosa ( npr. če proseno kašo spečeš jo lahko narežeš na majhne kocke in primeš z roko ko ješ, po moje je to najbolje, da ne potrebuješ pribora. Pa še veliko možnosti priprave imaš, da vse skupaj ne postane enolično, lahko jo pripraviš s sadjem....) Če pa ti nič od tega ne odgovarja, si pripravi kakšno solato iz riža in zelenjave...; ali pa proso skuhaš na vodi, ga ohladiš in narežeš sadje, ter vse skupaj zmešaš. Proso lahko pripraviš tudi kot desert ali puding (je zelo nasitno), lahko ga pripraviš enako kot rižoto seveda z zelenjavo,... Zdaj pa veselo na delo in na škrobni dan preizkusit kakšno idejo, da boš videla kaj ti najbolj odgovarja za zraven. Jaz prisegam na riževe vaflje. Lp, Rožica

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

19. sep 2004 19:25

Pozdravljene! Za mano je zelo uspešen OH da, (pravkar se sladkam s tiramisujem), jutri pa sadje (juhuhu). Sy, tudi jas sem razmišljala o teh stvareh, kaj jesti v času predavanj. Zelo dober predlog je dala Rožica z riževimi vaflji (jaz se ne bi spomnila na njih nikoli!). Imam pa drug predlog. Lahko si kupiš bon za restavracijo, kjer veš da imajo solatni bar(jaz študiram v Mb in jih poznam kar nekaj), in si vzameš veliko graha, koruze oz. stvari katere lahko ješ na škrobni dan, zraven pa veliko zelene solate, paradižnika, cvetače....kar imaš najraje. Izbira je res velika. Tako boš skozi prišla zelo poceni pa še doma ti ne bo trebe pripravljat stvari in si razbijati glave, kaj pripraviti in kupiti . Lep pozdrav vsem maychi

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

20. sep 2004 12:01

Juhu! Danes je moj prvi dan drugega kroga. Zelo slabe volje sem, ker skoz razmišljam o hrani. Upam, da čimprej mine. Sem pa ponosna, ker sem ravnokar rekla ne kokosovi roladi! hura zame! Samo tele sodelavke so mal zlobe, me mal hecajo in dražijo. Jih bom že okomandirala! Ja, Sy, če imaš bone res ni tak problem, saj je skoraj vedno kje na meniju riž, krompir ipd., pač vzameš samo prilogo in omako, mesek pustiš. Jaz se tudi včasih tako zmišljujem v menzi, kadar imam predavanja. so še veseli, ko prišparajo meso. Ali pa si pripravim solate z rižem, koruzo,.... ali s testeninami na OH dan. Lep dan še naprej, izkoristite ga za kak sprehod, konec tedna bo dež! Aja, a moški del smo pa izgubile al kaj? Sicer do sedaj res nisem vsega prebrala na forumu, ampak zadnjih nekaj strani so pogrešani! Lp, S.

Rožica  

20. sep 2004 15:56

Živio! Povejte mi, če zelo natančno ločujete sestavine. In si pač pripravljate kosila same, brez tega in onega...? npr. Kakšne testenine si kuhate, so brez jajc? Kaj pa pecivo, ga pripravljate doma brez mleka,jajc,...? Kako pripravite tifo? Brez krompirja ? Ali jo jeste samo na škrobni dan? Kaj pa podmet (npr. pasulj, ričet,...) Zasledila sem še eno nejasnost, v rinini knjigi je polenta na OH, kaj ni koruza škrob? Jaz imam danes sadni dan, za kosilo sem imela grozdje. Najbolši so sadni dnevi, ko ni potrebno razmišljati kaj spada v to skupino. A ja še to, kaj pa zelenjava ? Cvetača, ohrovt, pesa, paradižnik, zelje...spadajo pod beljakovine!!!!! Pište, kaj , kako, kdaj,... jaz sem čisto iz sebe, sem šele zdaj zasledila, da spada paradižnik pod beljakovine. Mar to pomeni, da si še tega ne smem proivoščit vsak dan, ampak samo zeleno solato. Upam, da ne bom ugotovila, da ta spada pod OH. HA;HA ;HA Kar veliko nejasnosti sem napisala PROSIM skušajte jih razjasnit? HVALA Lp, Rožica Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 20. sep 2004 15:58:45

maychi  

20. sep 2004 20:52

Zdravo Rožica! Nekaj dni nazaj si ti meni svetovala, dane spa bom jas poizkušala tebi. Jaz sem se odločila za strogo dieto in zeloooo pazim, kaj pripravljam. Tako da kupujem testenine brez jajc (ni razlike v okusu) oz. "barvaste"-dodan je paradižnik, cvetača.... Glede sladic, mislim da sploh ni poanta v tem, da naj bi bile brez mleka in jajc-glede na to, da v Rinini knjižici najdeš recepte, ki vsebujejo ravno to, na izbiro imaš tudi sladoled, kjer je vedno dodano mleko. Glede podmeta-zakaj pa ne, saj lahko ješ tudi kruh zraven vsega naštetega maychi

maychi  

20. sep 2004 21:05

Se opravičujem, ampak imam probleme z računalnikom, tako da nadaljujem prej nedokončano sporočilo. Rožica glede vse naštete zalenjave so meni razložili, da je nevtralna, ter da jo lahko ješ ob vseh dnevih. Polenta-zanimivo vprašanje. Res da nisem opazila, dokler nisem prebrala sporočila, ampak je za razmislit kako s tem!!! Upam, da sem pomagala, če pa sem slučajno naredila kakšno napako, pa bodo "izkušene" v tej dieti, popravile (tudi jas sem šele na začetku-danes 8 dan, sadje tako kot ti). No računalnik, je to sporočilo zdržal do konca... Lep pozdrav vsem, maychi

Anomis  

21. sep 2004 8:01

Juhu! Ja, take koruza je vedno delala probleme. po moje zato, ker med skupine živil spadata proteini in OH, škrob je enostaven OH, ki ga najdeš v vseh hidratih kot sestavni del. Jaz jo jem na škrobni in OH dan, ker je zelo nasiten dodatek omakam in solati. Podmet je po moje čist ok, ker ga itak uporabljaš v jedeh na OH dan. A bo OK? Kar vprašaj še kaj maychi, teorijo obvladamo. LP

Rožica  

21. sep 2004 10:56

Dober dan, punce! Maychi in Anomis hvala za vajina odgovora. Saj vesta obe kako je, ko se podaš ponovnim zmagam naproti, jaz sploh ne pazim več tako zelo, vsaj takšen občutek imam. Zato sem se odločila, da se bom strogo držala diete, ker bi rada izgubila vsaj 15 kg, če bo katera več se pa tudi ne bom sekirala Posledica vsega tega je , da se neizmerno obremenjujem s tem kam kaj spada, ker imam kar slabo vest če pojem kaj takšnega (npr. zelje,..), celo na OH dan sem zvečer obžalovala tortico, ki sem jo pojedla. Se strinjam s tabo Anomis teorijo vsi dobro poznamo, kako pa jo kdo izvaja v praksi, pa je že druga tema in zato smo vsi tu , da si pri izvajanju pomagamo pa čeprav semo z dobro besedo... Lp, Rožica

Čapa  

član od: 29.6.2004

sporočila: 61

21. sep 2004 11:11

Naj še jaz prispevam k tej temi. Solato tifo pripravite brez krompirja - le na Š lahko, ali pa s fižolom. Podmet je OK - jaz ga delam s polnozrnato moko. Na OH je VSE sladko in slano dovoljeno (kar vsebuje tudi mleko , jajca,..), sam pa jedla take testenine, brez jajc in polnozrnate - isti okus kot navadne! Tudi mene je zmedlo , da večina zelenjave vsebuje največ beljakovin - ampak so nevtralna, tako da pašejo vsepovsod. Glede zabav in pijače - ker je žgana pijača nevtralna (vino na B, pivo na Š), sam ponavadi raje kak štamperle žganja, zraven pa radensko - in potem tako in tako nihče ne gleda ali piješ in piješ ful vodo, žganje pa le za zdravico - in USPE!Brez razlaganja o dieti! Imejte se lepo - zunaj prekrasno sije sonce!!!

Anomis  

21. sep 2004 12:33

Juhu! Ja, mi je ratal napisat sporočilo in ga tud skenslat pred pošiljanjem! Še enkrat na kratko: kakšna solata je tifo? Recept prosim. In koliko sem grešila na Š dan ob 11.00 z enim čipsom? je bil čist majhen, pa tako mi je krompir dišal za malico in čips v štacuni je bila edina rešitev, da ne čakam do 18.00 zvečer. Lp, S.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti