15. feb 2005 10:20
Maychi, ajdovi žganci spadajo pod Š dan, polenta enako. Zraven si privošči repo, zelje, a brez zabele.
No, po vodnem dnevu 31.1. imam samo še malo čez 68. Mislim, da bo jutri po sadnem že 67 spredaj.
Danes komaj čakam na špagete s paradižnikom. Običajno zraven pojem še solato, drugače pa si pripravim pico.Na našem forumu je en dober testo za hitro pico, čeprav ga jaz raje naredim s kvasom.
Paradižnikov premaz si naredim sama ta čas, ko mi testo vzhaja. Saj je samo 15 minut, potem pa 15 minut peke. Zdaj, ko ni še domačega, si odprem konzervo pelatov, jih zmiksam s paličnim, dam v vok na žličko olivca, podušim, dodam za ščepec sladkorja zaradi kisline in dodam še baziliko, origano ali timijan, česen, ker ga obožujem, posolim in namažem po pici. Če imam še kakšno drugo zelenjavo ali gobice, vse to na kratko popečen in dodam na pizo. Res da je malo "boga" brez sira, a gre. Zraven obvezno jem solato.
Pa lep dan tudi vam. Končno je tudi v Ljubljani posijalo sončece.
Irena
Ja, pa še nekaj,
na Š dan sem iz foruma enkrat naredila krompirušo ali krompirjev štrudel. Nič prekrška, enkratno. Mogoče kdaj za spremembo, da ni vedno riž. Tudi kislo repo s fižolom in krompirjem po receptu iz Rine sem naredila, dala polovico v skrinjo in je bilo potem še boljše.
Sporočilo je spremenil(a) Irena19 dne 15. feb 2005 10:23:42