12. feb 2005 14:43
Maychi, Lisa, kako pa spečeta sadje? ps. Mi je ze zal, ampak sem pogresila z govejo juho, ni slo drugace miranda05
12. feb 2005 14:43
Maychi, Lisa, kako pa spečeta sadje? ps. Mi je ze zal, ampak sem pogresila z govejo juho, ni slo drugace miranda05
12. feb 2005 14:56
HELOU! Tudi jaz imam danes SADNI DAN - sem ravnokar pojedla polovico ananasa in banano. Danes zjutraj -na moj 62. DAN diete - sem se po enem mesecu zopet tehtala. Me je bilo tako strah, ker imam že nekaj časa občutek, da se mi je vse skupaj ustavilo. No, tehtnica je pokazala, da imam 67,5 kg. (Izgubila sem jih že 10,5 - SUPER. Ampak naj vam povem, da sem jih prvi mesec izgubila 8 kg, drugega pa le 2,5.) Upam, da v zadnji tretjini izgubim še -4,5, pa bom PRESREČNA! Že zdaj študiram literaturo o pravilnem kombiniranju hrane, ker si srčno želim, da bom po dieti ZA VEDNO lahko zdravo in pravilno kombinirala živila. Upam, da to niso sanje, saj vsi vemo, kako težko je spremeniti nekaj, kar počneš že celo življenje. Da se, to vem, upam pa, da mi bo uspelo. Velikokrat sem zasledila, da je zelo dobro jesti sadje za zajtrk in šele za malico želodec zaposliti z nekoliko težjoo hrano (npr. kakšno štručko ali jogurtom). Večerje sploh niso prepovedane. Edino, kar je odsvetovano, da ne rečem prepovedano, je sladkor oziroma sladkarije. Te obožujem, čeprav vam moram priznati, da mi med dieto čisto nič ne dišijo. Ko sem včeraj za večerjo jedla sladoled in kekse, so se mi zdeli tako zelo sladki, da mi sploh niso teknili. Ampak vam povem, DA SMO VSI RES FACE. Mene včasih nekateri kar občudujejo zaradi volje, ki jo imam. Toda povem jim, da je tega zmožen čisto vsak, le želeti si mora. Zame se bo pravi boj začel šele po dieti. Takrat bom res na preizkušnji. Toda upam, da sem si in si še bom s to dieto tako prečistila telo, da ga bom zmožna poslušati, kaj mi govori. To je tisto, na kar smo pozabili: NE ZNAMO POSLUŠATI SVOJEGA TELESA. Zapacali smo se, šli stran od sebe, od svojih občutkov. Ne upamo si jih priznati, ker nas je strah, da bi se počutili slabo. Zato JEMO, ker je na koncu vseeno še lažje obsojati se, da smo preveč pojedli, kot da bi si priznali, kaj nas resnično teži. Hrana nam je le IZGOVOR!!!! Veliko uspehov vam želim! tajika
12. feb 2005 14:57
Miranda, jaz si sadje narežem na koščke-kivi, banana, malo ananasa, pomaranča (dodaš lahko sadje po želji). Iz dela momaranče iztisnem sok, ali iz limone. Dodam malo cimeta. Potem pa odvisno od tega kako lačna sem, pečem v pečici kakšnih 10-15 min ali 2-3 minute v mikrovalovki. Na koncu dodam še žlico zmrznjenih gozdnih sadežev. Mmmmm, si grem kar sedaj pripraviti.... maychi
12. feb 2005 14:59
Zdravo! Mene pa zanima če se bo kdo v ponedeljek na novo spravil na dieto ali bo povratnik tako kot jaz.Sem si kr kšno kilco nazaj nabrala.No če kdo v ponedeljek začne naj se oglasi da skupaj zaštartamo! Klavdija
12. feb 2005 15:13
No, jaz jabolka izdolbem, notri dam žličko zamrznjenih malin (ali ribeza, ali malo mletih orehov), vse skupaj dam v pekač, v katerega nalijem malo vina, notri dam par nageljnovih žbic in košćek cimeta, potem pa pečem v pečici kakšne pol ure. Cimet sploh rada uporabljam, ker sem brala, da koristi pri hujšanju. Glede fižola pa sem brala, da je uvrstitev med B ali OH odvisna od priprave, oziroma spremljujočih sestavin hrane. Če je zraven meso ali skuta...imamo beljakovinski obrok, če je pa zraven zelenjava, je ogljikovo-hidratni (oz.Š v naši dieti). Stročji fižol je pa nevtralen. Morda ni tako, a jaz se po tem ravnam. Upam, da ne delam oslarije. Lisa
12. feb 2005 17:17
Lisa, Maychi, ful hvala. Sem se prav lepo napapcala pecenih kivijev, banane in jabcka. A ananas vzamete svez al kar iz konzerve?
12. feb 2005 19:39
Zdravo, rožice ! Sem pa res prava punca z dežele (devojka sa sela ), saj sem šele danes našla revijo Rina. In v njej je veliko zanimivega in koristnega, med drugim tudi članek o vlogi glikemičnega ineksa (GI) živil. Napisano je, da je v št. 5/1 seznam živil z navedenimi GI. Ali ima katera od vas to številko in mi lahko napiše nekaj najbolj kritičnih živil, torej tistih, ki imajo najvišji GI, saj pravijo, da GI živil ne smejo biti višji od 50. Sadni dan gre proti koncu. Namesto sadja sem zvečer pojedla malo kislega zelja z malo bučnega olja. Sem ga zelo polomila ? Popila bom še kakega pol litra vode, potem pa postelja. Tako sem se veselila, da bom lahko šla na spehod, pa imamo tako močan veter, da mi ni preostalo drugega, kot sesti na sobno kolo in pregoniti 8 km. Prav zanimivo je, kako dobro se počutim vedno, ko se dobro preznojim. Bom končala moje pametovanje, da vas ne zamorim preveč. Lahko nočko vsem ! marjanca marjanca45
12. feb 2005 21:08
Čer. Miranda, prisegam na svež ananas. Vloženega ne maram. In pa trenutno niti cena svežega ni pretirana-danes so ga imeli v Sparu po, mislim da 300sit. Ko se pa cena dvigne, na tam okrog 700 sit, ga pa jem malo bolj poredko, ampak še vedno vsaj enkrat na teden. Marjanca, poglej te strani: http://www.glycemicindex.com/ http://www.diabetesdigest.com/dd_nutrition2.htm Lahko pa vtipkaš glikemični indeks (lahko tidi dieta Montignac) in sigurno boš dobila veliko povezav. Lahko noč, maychi
12. feb 2005 22:32
Dober vecer hujsajocim, Tudi sama sem se danes odpovedala vecernemu sprehodu, ker premocno piha. Pa se malo lena sem! Danes sem bila cel dan na surovem sadju in ker nisem imela prevec casa za razmisljanje o lakoti, je kar slo. Marjanca, kislo zelje je prima stvar. Sama si ga velikokrat pripravim na sadni dan. Ponavadi dodam le cebulo in cesen, olju se raje izognem. Tudi zelenjavno juho sem si ze skuhala, pa je bila tako zanic, da si je ne bom nikoli vec. Skuhala sem cvetaco, korencek, zelje, zeleno, por, cebulo in dodala malo soli, cesna in paradiznika in komaj pojedla en kroznik. Zvecer sem vse skupaj zmiksala in se prepricevala, da imam dobro kremno juho, ampak je bilo to dalec proc od resnice. Verjetno bi bila veliko boljsa s kaksno dodano kocko ali jusnim ekstraktom, ampak na sadni dan mi to nekako ni sprejemljivo. Zato si veliko raje privoscim kaksen paradajz z malo soli in cebulo, kumaro ali pa korencek. Pa tudi cvetaco sem samo malo skuhala in jo pojedla toplo. Juhe pa definitvno ne bom vec kuhala! Jaz vedno jem vse sadje sveze. To pa zato, da grizem in odkar sem prebrala knjigo od Judy Mazel, se izogibam konzerv kot hudic kriza. Mogoce ima pa prav glede konzervansov in ostalih dodatkov?!! Vam povem, da res ni bolj grdo debelih ljudi kot so Amerikanci. Tako debeli so, da si niti priblizno nisem znala predstavljati. Njihova hrana je vsa (razen sadja) brez okusa (fizol nima okusa po fizolu, paradajz je brez okusa, kruh ni kruh itd, itd) in veliko jedo ze vnaprej pripravljene hrane. Na vse to dodajo se majonezo in kislo smetano, da ne govorim o raznih hamburgerjih. Vsa njihova hrana ima rahlo sladkast okus (celo salama), ce pa jes v restavraciji je okus bolj normalen, cene pa astronomske. Edina stvar, ki mi je bila dobra je bil sladoled. Odlicno pa sem jedla v grskih, italijanskih,kitajskih ali japonskih restavracijah. Nocem kritizirati, ampak moram tole napisati. Tudi knjiga Judy Mazel je za mene prevec amerikanska. Majoneza recimo, pa hamburgerji in brez miganja! Mogoce sem res prevec staromodna, ampak meni je veliko blizje evropski Montignac. Verjetno je razlog, da imam veliko raje Montignaca ta, da imam tako zelo rada meso in se veliko lazje odpovem sladicam kot pa mesu. Kot sem ze napisala, to je samo moje mnenje in vsakemu pac odgovarja nekaj drugega. Priznam pa, da sem se odpovedala sadju med obroki in to ravno zaradi Judy, ceprav ne vem koliko casa se bom tega drzala, ker mi poleti veliko bolj pase pojesti kaksno nektarino ali malo grozdja kot pa tisto kar je ostalo od kosila. Ne zamerite, ker toliko pametujem. Danes sem malo slabe volje, ker moram jutri v sluzbo. Pridejo eni poslovni partnerji in z direktorjem jih peljeva na kosilo. Imam pa to sreco, da je jutri spet B dan. Veliko raje pa bi doma jedla segedin, ki sem ga skuhala malo prej. Kar polna usta slin imam in tako lepo "dietno" je pripravljen - skoraj brez mascobe. Ga bom pa za vecerjo malo :o). Lep sobotni vecer vam voscim in se lepso nedeljo!! Marina5
12. feb 2005 22:38
P.S. Viva Montignac, vendar pa njegova dieta ni prevec primerna za ljudi, ki delijo pisarne z sodelavci. Polnozrnat kruh, zelje, rjavi fizol, polnozrnate testenine, nepreciscen riz, zelenjava, sadje ... vse to povzroca zelo neprijetne procese v telesu in posledica so zvocni in aromatski stranski ucinki :o)) Marina5Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
Bovla z metuljčki