9. feb 2005 7:37
Dobro jutro!
Nalin, ne obupavaj, nekaterim pač ne gre toliko dol. Jaz sem živ primer! V drugem mesecu nisem izgubila niti kilograma in ko se je bližal drugi vodni dan sem sklenila (navkljub dobrim priporočilom tukaj na foromu), da se ga ne bom držala, ampak ga bom zamenjala s sadjem. Po 1.vodnem dnevu sem namreč super zbolela in mi je mesec minil ob bolezni in ležanju, pa kljub strogi dieti nisem izgubila niti kilograma! Vendar Nalin, z eno razliko, moj ITM še je vedno previsok! Ne vem kolikokrat sem že napisala, da pri meni dieta, brez vsaj pol ure miganja na dan na orbitreku, ne deluje! Takoj, ko sem lahko pričela z redno vadbo, so se kilogrami pričeli topiti! Sedaj po enem tednu, ko sem spet aktivna, je skopnelo 1,5 kg.
Morda za svojo bolezen krivim vodni dan brez razloga in bi kljub temu zbolela, ampak vodnega dne se ne grem več. Če bi naj voda čistila telo, to lahko počne vsak dan, saj spijem vsak dan do 3 litre vode in čaja. Punce, ne moram vam povedati, kako zelo me je tisti dan zeblo! Naslednji dan pa se je iz nosu samo vlilo in stanje se je iz dneva v dan slabšalo! Da sploh ne omenim grozljivega počutja cel mesec. Kaj hočemo, ljudje smo pač različni in na vse vodni dan ne vpliva enako, kajne!
Nasplošno pa je ta način prehranjevanja odličen in zase lahko trdim, da sem se ga tako navadila, da bi se tako lahko prehranjevala tudi po dieti. Ne tako strogo, ampak ločevanje bo ostalo!
Pa še nekaj, se je tudi vam spremenil okus? Sedaj jem oziroma mi dišijo stvari, ki jih prej nikoli niti poskusiti nisem hotela, npr. tune, olivno olje, polnozrnati kruh in sojine testenine itd. Pri sadnih dneh mi manjka sol! In ko se to zgodi, pojem kak samo soljen paradižnik ali papriko. Sladkarij pa ne maram več, pravzaprav si jih zaželim, če jih vidim, a se želodec s tem ne sprijazni, tudi na OH dan ne! V soboto sem pojedla en krof (imela sem OH dan), pa mi je dišal dokler sem ga jedla, pol ure kasneje pa me je tako pekla zgaga, da sem skorajda cvilila. Zdi se mi, da bi morala bolj upoštevati kaj mi pokaže telo. Danes, ko imam spet OH dan zagotovo ne bom tortice, raje bom testenine (polovično porcijo) in seveda pol rebra čokolade...ha, ha, ta mi pa kar ustreza.