28. jan 2005 11:08
Meli* in dalmatinka.... pa imamo vodni dan. In to zadnji! Tudi jaz ne morem verjet, da je že minilo. Kako hitro pozabimo vse hudo - še posebno, če ni tako zelo hudo. Sicer se pa vseh vodnih dni spomnim, tako vem, da sem na koncu. Tehtam se vedno med vikendi (kot večina), zato statistika pride drug teden. Sedaj celo mene zanima koliko preko 20 kg sem zmlela. Mislim, da bi po vodnem dnevu lahko tehtnica pokazala -21 kg. Kako naprej? Ne vem. Verjetno se bom učila dokler ne najdem prehranjevanja, ki bo vzdrževalo te kg, ki jih imam sedaj. Mislim, da se bom kdaj celo pregrešila in pojedla kak krompirček zarven mesa, ali pa kruh in salamo AMPAK, ko bo tehtnica dojela moje prekrške, bom hitro vžgala teden/dva diete. V večini bom ločevala in pazila bom na razmike med obroki. Bom videla, kaj mi bosta telo in TEHTNICA govorila. Mogoče se bom vrgla preveč v meso, mogoče me bo sladko premagalo večkrat kot 1-2 krat na teden. Čim bo tehtnica zajambrala, bom spremenila tehniko. Kaj že sprašujete? Aja! moka! Jaz sem uporabljala belo-kot do sedaj. Je pa vsekakor priporočeno zamenjati vse belo za rjavo. Tako moko, kot sladkor, riž... Holesterol je znanki med dieto padel iz 7 (mogoče je rekla 8) na 4. Saby, kot so ti druge svetovale: zdravnik bo največ vedel. Opazila sem, da se na začetku diete prične čistiti telo/koža. jaz sem dobila mozolje in rdeče pike na jeziku, prijateljica OGROMEN herpes. Vendar to mine po dveh do treh tednih (mogoče v prvem mesecu). Če se kateri dogaja, da telo tudi kasneje štrajka mora ugotoviti kaj ji škoduje. Zelo lahko bo tisti, ki si piše dnevnik kaj je jedla. Kaj dati na pico? Meni grozno paše poleg ketchpa dodati tudi rezine svežega paradižnika. Pa seveda bučke ali/in malancane, artičoke, gobe, lahko rukola, koleščki čebule. Najbolj pa spremeni okus tržaška omaka. Tiste, ki se sprašujete glede mesa in zelenjave. Jaz sem VSAK dan jedla VELIKO zelenjave. Še na sadni dan sem pojedla več zelenjave (kuhane ali surove), kot sadja. Sedaj bo pa dovolj. Imejte se, francka