19. apr 2004 12:24
Ker sta pri meni otroka tudi že »na svojem«, iz službe pa pridem skoraj ob 16.30 in pozneje, tedensko kuho je prevzel mož. Drugače je pa »stručko« za čorbaste jedi. Sobota in nedelja je kuhinja moje cesarstvo in nobenega ne spustim zraven. Takrat si dam duška v peki in kuhi, saj se ponavadi vsi zberemo. Enkrat na kosilo pa povabi hči, drugič pa sin. Pri peki mi pa dostikrat pomagata moja »sončka« - Kaja je še malce majhna, David pa že kaj »spaca« skupaj. Njegova poslastica je »Domino«, prav lepo z beljakom nariše domino kocke. Pred leti sva si z možem delila vso delo. Sedaj je pa nekako vse postalo v moji domeni (razen tedenske kuhe, tržnice, perilo v stroj, obesiti perilo, posodo v stroj in če izrecno kaj naročim). Zelo rada postorim sama, imam tudi veliko časa zase in dokler me to ne obremenjuje, naj bo kar tako. Mož celo pravi, da sem si prilastila vso delo. Ko enkrat ostaneta sama, kar paše malo, da koga »pocrkljaš«. Moj moto je še vedno: »Koliko truda daš, toliko dobiš nazaj«. Odpadke tudi pri nas ločujemo. Steklenice, papir, plastika in navadne smeti.