17. apr 2004 15:08
Pri nas, odkar smo svoje gospodinjstvo kuhava oba. Mož je gostinc, tako da ni problemov, pred meseci ko sem rodila, je pretežno celo gospodinjstvo držal pokonci(pral, likal, pospravljal,...), drugače pa tudi to delava oba, odvisno od časa. Ponavadi gre otrok popoldne spat, midva pa si razdeliva vloge, eden perilo, drugi sesat, potem pa še skupaj hitro nekaj narediva za kosilo( velikokrat tudi za moje starše in sestro, ki živijo pod nama, da imajo kosilo, ko pridejo iz službe) da lahko potem v miru spijemo kavo in ko se okrog 17-ih naš otrok prebudi iz popoldanskega počitka, spet začnemo z razmetavanjem stanovanja.
Enostavno sem navajena tega da mož pomaga(tako sem navajena že od svojih staršev). Fino se mi zdi da mu lahko včasih zaupam kuhanje, ker v tem uživa in kar je najbolj pomembno, je potem tudi užitno, pa tudi kuhinja kolikor toliko pospravljena.
Tudi mi ločujemo odpadke in včasih imamo res grozno. Papir v škatli(ki gre v kurilnico, in ko/če kurimo na drva se porabi), steklenice se nabirajo ob koncu pulta, potem pa še večje embalaže(ki zavzamejo preveč prostora v košu za smeti in je ta takoj poln) ki jih kar kupčkam v eni košari za v trgovino, dokler se že res ne najde junak ki vse odnese ven v kontejner.
Asja verjemi jaz imam veliko-ogromno kuhinjo, pa nič ne pomaga, se mi zdi da večja kot je kuhinja več je svinjarije v njej, ker se samo kopiči in nabira, če bi imela še 5 metrov pulta pa bi še tam moralo kaj stati, se nabirati, in kupčkati.
....no ja da ne bi dobili napačne predstave o meni, kot v svinjako ravno ni....
ANJA