Sivi lasje...zakaj pa ne?

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. apr 2014 23:35

lucka52 je napisal/a:

....

Ker ja vsi vemo, da je ženska pri 50 siva in ne rdečelasa, kot vemo  da ima gube in če jih ni, je na delu plastika. Z redkimi srečnimi izjemami, tu pomaga genetika.

Že res, sivolasi moški  so baje šarmantni, žensko  pa siva barva postara. Ne vse, večino pa.  Ampak jaz jih poznam nekaj, ki so, odkar so si pustile rasti sive lasje, lepše. Bolj samozavestne, svobodne, pristne.

Kaj menite o tem?   Se tabuji končno sesuvajo in je ženska lahko lepa tudi če ima sive lase?

 

 

lp Lučka

Lučka, ta "trend" ni tako "nov", celo v naši vasi sta dve dami (ena pod petdeset, druga tri leta čez) ki že dve, tri leta hodita po svetu z nebarvanimi, naravno posivelimi, čudovito gostimi, prav srebrnimi lasmi. Ena, ki je začela siveti že v zgodnjih štiridesetih, si je rekla "da je zadosti farbanja okolice in same sebe", druga pa se je odločila iz življenja odstraniti večino t.i. "strupov" in "kemije", kamor po njeno sodi tudi dekorativna kozmetika in se je nehala barvati, se na kratko postrigla in to je to.

Obe izgledata po moje enako mladostni kot prej, v bistvu še bistveno bolje, saj nobene več ne srečujem z narastki, ki so prej seveda pogosto kazili frizuro.

Meni se ne zdi, da sama barva las človeka "postara" ali "pomladi" - naravno sivi lasje na urejeni, obrazu in starosti primerni frizuri po mojem ženske nikakor ne postara, če se ta pač obnaša samozavestno in je tudi sicer urejena, vitalna, žareča.

Ko se občasno srečam s kakšnimi sošolkami iz osnovne ali srednje šole, so nekatere "glih take kot na sliki z mature", druge pa delujejo močno postarane. Pa ni nobena sivolasa - gre pač za še vse ostalo, način oblačenja, morda kaj odvečnih kilogramov, "zamorjen" pogled na svet,počasna, zaležana hoja, nobene iskrivosti v razmišljanju ... skratka na to, da človek deluje starejši, kot v resnici je, po mojem mnenju siva barva las še najmanj vpliva.

Pa še zanimivost: moja stara mama je imela ob smrti, pri 83 letih, nekaj sivih las le na sencih, moja mama (njena hči) je bila velika oboževalka svoje tete (sestre svoje mame), ki je bila perfektno srebrno siva že pred petdesetim, zato si je (in si še) od svojega 25. leta lase barvala  na "platinasto blond s srebrnim prelivom". Ona je hotela biti siva kot njena teta in kot mlada punca sem zanjo hodila redno v drogerijo z nakupovalnim listkom z naslednjimi "šiframi": Koleston 309/8, 309/1 in Ehoton 98 oz 91, a seveda 12% hidrogen (še zdaj jih zrecitiram na pamet, vidite, kdo ve, če te barve in njihove šifre še obstajajo.

Moja mati se v tem stilu barva še naprej, svojih sivih las verjetno še nima. In nimam jih niti jaz, pa čeprav sem si, glede na dolgoletno barvanje las z naravno kano, vedno želela nekaj sivih nitk brez pigmenta, da bi zaradi kane noro oranžno zažarele na glavi 

 

Skratka, ženske iz naše familije nimamo te naravne sreče, da bi bile sive že pri petdesetih, zato se ena na sivo barva, ena pa sem - oranžna (no, ja bakrena) - mogoče pa mi do petdesetega uspe pridelat kakega sivega

 

Vsekakor je prav, da smo urejene tako, kot je najbolje za naše počutje in samozavest. Pa kaj, če se gospe pri osemdesetih lušta veselo špancirati po tržnici s frizuro lešnikove barve, tridesetletnici pa v golobje sivih odtenkih? Razgledana osemdesetletnica sivih, oranžnh ali črnih las, iskrivega duha in navihanega pogleda je v resnici lahko "mlajša" od marsikatere tridesetletnice, ki dnevno "doktorira" zgolj iz vrstnega reda brisanja prahu po hiši ali opravljanja drugih, a ni res ;)

 

Mojca

suziqatro  

član od: 25.4.2011

sporočila: 2526

24. apr 2014 23:50

Ženska je lahko lepa tudi z sivimi lasmi, samo me ženske smo zelo kritične in to znamo povedat zelo na glas!

Sama bom počakala še kakšno desetletje , se bom bolje počutila , ker zdaj bi preveč iztopala........kratko postriženi lasje in malo sivih pramenov sploh ni tako slabo kombinacija.........smo hodili v disko čisto beli.

suziqatro

kozamurnik

sporočila: 2311

25. apr 2014 5:39

Odlična tema!

Kar precej  potujem, ampak toliko oranžnih in vijoličastih glav kot v naši  deleželici  drugod ne vidim, glede na število prebivalcev zagotovo  ne.

Mislim, da  so mlade  Slovenke dobesedno  obsedene z barvanjem, kasneje pa žal z narastki. Ni hujšega kot zgornji pimer. Star obraz s črnimi lasmi in sivim vencem okrog.Kaj te gospe nimajo nikogar, ki bi jim v obraz povedal, da so grozne? Pa da so  mlade punce mlade in lepe tudi če nimajo melancan na glavi?

Da o  škodljivosti  barv in  domačem barvanju sploh ne govorim. Še manj pa o  ubogih živalih, žrtvah preizkušanj v laboratorijih.

Kdor je izmisli barvanje, bi ga bilo treba zapreti. Veliko bolje bi planet živel brez te nadloge. Recimo vendar bobu bob.

Moja mami vsakih 6 tednov  cel dan prej jamra, preden se odpravi  k frizerju, ampak poguma, da bi prenehala, ne najde.  Novodobna sužnja prava sama sebi.

Z veseljem ugotavljam, da so moški na tem področju pametnejši  in se  barvanjo precej manj kot pred leti. 

 

 

 

 

 

 

murnik

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

25. apr 2014 5:49

Je tudi zelo pomembno, kako siviš. 

Moja prijateljica si že dolgo ne barva las, ampak lasje ji sivijo lepo enakomerno in barvanja v resnici ne rabi.  Jaz imam pa žal to smolo, da imam mestoma popolnoma bele lase, drugje pa železno sive in si ne predstavljam, da bi hodila takole šekasta naokoli. Ko se bodo pobelili še ostali, se bom barvanju z veseljem odrekla.

Cila

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. apr 2014 7:28

Oprah je nekoč izjavila, da je največji izum človeštva barva za lase.

 

naor

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

25. apr 2014 7:49

Strinjam se, da je ni barve, ki bi te pomladila, če na obrazu nosiš breme celega sveta ali še huje, zatežen izraz, željo po uničenju vsega in vseh okoli sebe.
Malo pred petdesetim so se mi na glavi pojavile hraste, ki so zacvetele ob vsakem nanosu nove barve, kar je pripomoglo k že nekajkrat preloženi odločitvi o prenehanju "farbanja sebe in drugih"
Najtežje je preživeti obdobje "šekastih krav", ko čakaš, da lasje prerastejo barvo, ko v ogledalu straši.
Vztrajanje je poplačano z eno skrbjo manj in spoznanjem, da so iskrivost, samozavest, dobra volja najboljša kombinacija "farbanja".
Malo jih je, ki bi enakomerno in lepo sivele, ki bi imele bele ali srebrne lase, pa se tega s pravo mero energije sploh ne opazi.
Kaj je huje, perfektna barva in naguban, ubijalski obraz, ali šekasto sivo-belo-srebrna glava in naguban, nasmejan obraz?
Vsem, ki želite prepustiti naravi, da v miru opravi svoje delo, pa se bojite, poskusite, konec koncev, če res ne gre, izhod v barvanju je vedno tu.
A niti ene ne poznam, ki bi se vrnila v barvni svet. Morda zato, ker v tem času dozorevaš, spoznavaš, da nihče (ali le redki, pa še ti zelo omejen čas) ne bulji v tvojo glavo, ne kaže s prstom nate, se ne norčuje in kar je še podobnih budalaštin, skratka, spreminjaš se v pozitivno smer.
Tečnobam, nergam in zlobam tega sveta pa tako ali tako ni pomoči.
Zato: sivi lasje, zakaj pa ne!
lp
mzm

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

25. apr 2014 8:42

mišzmoke je napisal/a:

 
 
Zato: sivi lasje, zakaj pa ne!
lp



mzm

 

Kar tolaži se...

Ne, saj se hecam, lepo nosiš svojo sivo glavo in nasmejan obraz

 

 

 

rrr

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

25. apr 2014 9:00

No, prve sive lase sem imela že pri 17ih, 20 in toliko let pozneje imam občutek, da sta kvečjemu dva ali trije več kot takrat. Barvam se že leta, zato, ker je moja naravna barva taka mišja (saj veste, kaj mislim), ampak ne delam drastičnih sprememb, da bi potem hodila z iz aviona opaznim narastkom.

Sem imela tudi fazo mavrice (od blond do vijoličnih).

Loni Makaroni

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. apr 2014 9:14

Prijetno sem preseneča nad številom sivolasih gospa na tem forumu. In vesela, kajti sama še nisem prišla do te točke, barvam se, pa ne zato, da bi izgledala mlajša, ampak ker se (še) ne vidim sive. To je proces, ki se zgodi. Recimo, zgodil se je eni moji sorodnici, ki je bila zaprisežena blondinka, zdaj pa ponosno nosi svojo sivo bučko in ji moram priznati, da je zelo lepa v svoji srebrni barvi.

Se pa spominjam ene sošolke, ki je bila popolnoma siva že pri dvajsetih in se je začela barvati pri petdesetih. Kdo bi razumel ženske?

 

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. apr 2014 9:20

Moja hči ima malo več kot dva siva laska, se ne barva in pravi, da se ne bo, ampak sta jo pa vrgla s tečajev. Siv las je bil včasih znak, da si star. Danes tako ne gre več razmišljati. Jaz bom ostala mlada v srcu tudi ko bom čisto  bela. Vse je v glavi. Miška je zelo lepo napisala, vidim ljudi z mrkimi, jeznimi obrazi in jim vsa kozmetika tega sveta ne pomaga nič.

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti