25. apr 2014 10:50
Ajoj, draga moja, tole se vrača na tisto najino interno zafrkancijo o "vaških frizerajih".
Ker je tako, da tudi dve glavi nista enaki - z leti tudi pri enojajčnih dvojčkih nastanejo razlike, ki jih prinese življenje - in lasje na glavi takisto ne. In ko začne punca siveti, je res treba pogledati, kako zadevo narediti seksi. Ker, konec koncev, to je tisto, kar bi ti v bistvu rada. Tu ti lahko ne vem koliko punc napiše, kako so one super zadovoljne s tem, da so kao "naravne". Pa lahko ti tudi ne vem koliko punc napiše, kako so njihovi moški zadovoljni z njihovo "naravnostjo" (whatever)...pa lahko ti tudi ne vem koliko ljudi reče, da je Jadranka Kosor s svojo sivo glavo seksi - ker je. Ampak to ti ne ob začetku dneva in ne ob koncu dneva ne bo pomagalo. Tudi tiste variante, ko se posebej bolj mediteranske ženske, ki so bile nekdaj vranje črne, potem so pa osivele in imajo sedaj en centi belega narastka - to ravno ni vzpodbudno, ker taka ne želiš biti. In kakorkoli obračam, edino kar se da splošnega tule svetovati je, da enkrat prideš v naše lepo mesto in greva k mojemu frizerju, ki ti bo (preverjeno n-krat, različne punce, različni tipi las, različne starosti) zanesljivo naredil optimalno izvedbo na glavi. Ker je tako, da se da s sivimi lasmi početi marsikaj: recimo, da se namesto barvanja las delajo temni prameni, sivi se pa puščajo (če je močno sivenje) in se gre tako postopoma v belo barvo laso. Pa recimo, se da v primeru, da je manj sivih las (npr. moja teta ima 85 let in ima kaiih 10% sivih las) s stopničastih strišenjem in s prameni tudi marsikaj narediti prav zabavno. Skratka, te mora pogledati profesionalec.
Vendelina jr.