22. maj 2013 11:37
Roncolino je napisal/a: |
aboyanasanna je napisal/a: | Roncolino je napisal/a: | No ja, brikete se tako masovno priporoča zgolj zato, da industrija služi, veterinarji pa tudi... pa najlažje je zjutraj in zvečer v skledo nasuti brikete, najmanj dela je, najlažje je to skladiščiti itd. Se pa vse vse več lastnikov odloča za surovo ali kuhano hrano. Zelo koristen je tudi tale zapis s psarne Karantanske : http://nuba.sloweb.net/prehrana.htm priporočam Je pa vseeno bolje krmiti s kvalitetnimi briketi kot pa doma pripravljati obroke v popolnom napačnih razmerjih s pomanjkanjem hranil in vitaminov.
Roncolino
|
Tu se motiš kvalitetni briketi so tisti NAJSLABŠI. Tista znamka k je zelo znana, je ponavadi najslabša, zato jaz dam rajši na domače stvari.... Ne veš kaj točno je v briketih?? So razna barvila in umetne stvari, rajši dam domače, se mi zdi, zdravo veliko bolje kot iz trgovine... drugače smo zdaj nekaj naredili zdaj jih pa sušim in obožujejo. :) aboyanasanna |
Ne razumem....na prvi strani omenjaš, da so Pedigre najslabši briketi, tu pa že pišeš da so kvalitetni briketi v resnici najslabši, po tvoji logi so potem Pedigre boljši kot npr Taste of the Wild in orijen??? In če nisi razumela mojega posta, sama ne podpiram krmljenja z briketi. Se pa vsaj toliko spoznam na zadevo, da znam PREBRATI deklaracijo in na podlagi tega ugotoviti kako kvalitetni so briketi. Ne vem zakaj če si tako proti briketom ne hraniš s surovim mesom in doma pripravljenim obrokom? Zakaj tako želiš krmiti z briketi???? Ne razumem, res ne.
Roncolino
|
PEDIGREE ni v redu, saj sem napisala na začetku...in tudi kvalitetni niso dobri, imajo preveč sestavin, pol preveč ..... k jih sploh ne potrebujejo in ne vem kaj vse je še notri.... sem probala in vsaka hrana je hrana zase in ZNAMKA.....
Imam svoje mnenje o posameznih znamkah..... Ja saj to sem mislila naredit, domačo hrano v brikete potem vem točno kaj je notri, če pa kupim neko hrano pa ne bom vedela vse, ker če kupim neke brikete ali jih sploh ne jejo ali pa sploh niso dobri zanje, tko, da sem se odločila, da naredim kar doma.
MORA BITI OBOJE, DA IMAJO RADI IN , DA JE ZDRAVO!
aboyanasanna
Sporočilo je spremenil(a) aboyanasanna dne 22. 2013 11:40
Sporočilo je spremenil(a) aboyanasanna dne 22. 2013 11:44
Sporočilo je spremenil(a) aboyanasanna dne 22. 2013 11:46
Sporočilo je spremenil(a) aboyanasanna dne 22. 2013 11:47