23. apr 2013 15:48
marjanaj je napisal/a: |
Ob lanskem povratku iz dopusta so naju na hrvaški carini povprašali kje sva bivala in koliko sva plačala za bivanje. Pokazala sva račun. Zanimalo jih je koliko sva poleg tega še zapravila in če lahko poveva koliko stane pivo oziroma sladoled.Izprašali so vse.
|
Sem mislila, da se ne bom oglasila,pa evo me, ker res veliko laufam čez meje:
Pa kaj enga "piškotastga" policaja na meji briga, kolk si zapravla? WTF??? Kaj pa če grem na izlet in spim v avtu?? Namreč, been there, done that. Kok sem zapravla? Vso hrano sem nesla s sabo! Anoreksik sem, pa nič ne jem in pijem vodo v javnih vodnjakih! Kaj ima carinik od tega, da dobi podatek, kolk sem zapravla? A so mogoče oni na meji zato, da izvajajo to statistiko??
Navadno je težko priti v državo, torej, pregledajo dokumente itd., Ko greš nazaj, po navadi sploh nikogar ne gledajo, največkrat te ustavijo cariniki na sosednji meji, torej pri vstopu. Naj se oni ukvarjajo s tabo! Kakšna blesavo blesava birokracija!! Če hočejo loviti Hrvate(domačine), ki ne plačujejo taks, naj lovijo nje, ne pa tiste, ki pridejo na dopust in nič hudega sluteč delajo biznis pri njih. Ne pa, da tujce/goste avtomatsko tretirajo kot kriminalca. Kriminalci so tisti, ki ne plačujejo davkov, torej naj se spravijo nanje. Namesto da bi bil njihov odnos: Hvala, ker ste prišli k nam in nam delali biznis! Upamo, da nas kmalu spet obiščete.
No, naju so brez razloga pregledovali, ko sva šla 2001 (tik pred 9/11) z madržarke z avtom v SLO (so hoteli videt, kok cigaret sva kupila, midva pa nekadilca). Pa je carinik šel gledat prtljago. Potem je bilo treba nazaj na Madžarsko, pri vstopu vse brez besed, letalo sva pa skoraj zamudila, ker so naju toliko časa "zasliševali". Pa sva hotela samo nazaj domov. Kaj sva delala? To vprašanje je kvečjemu pimerno ob vstopu v državo: Prihajate an biznis ali dopust? Na Madžarsko me iz tega razloga enostavno ne mika več.
Če me ob ob bližnjem prihodu v slovenijo cariniki sprašujejo kaj takega, jim bom dala zagotovo take odgovore.
ME bodo zaprli,ker sem spala pri prijateljih ali starših?
Vanja