23. apr 2013 23:29
Vendelina jr. je napisal/a: |
mamaF je napisal/a: | Ojej, zdaj vidim, da je beseda "izkupiček", postavljena v rodilnik, v zadnjem stavku mojega posta, cenzurirana
Mojca
|
A to iskalec reagira na vse, kar se začne na "pič....."? Muriendome de risa
Vendelina jr.
|
Ja, Vendelina, sem se skoraj "popiškila", ko se videla tiste zvezdice. Ma ja, veš kako je ... kaj pa če tole temo berejo mladoletni nedolžni otroci, pa bi jih štetje izku***** (LOL) hrvaških hotelirjev preveč razburilo
A vam povem še eno, tale bo zabavna, pa nihče se ne bo jezil, garant
Leta 1993, ko je bila večina hrvaške obale med turistično sezono prazna zaradi bojazni prev vojnimi razmerami, sva se s svojim sedanjim v.d. soprogom frišno zaljubljena odpravila na Lastovo. Predstavljate si ne morete, kako prazen je bil takrat Split, kjer sva čakala na trajekt, ni bilo niti golobov, niti smeti, niti elektrike. En tak žalosten zamorjen filing je bil, da je človeku kar pasalo čimprej sesti na ladjo in proč od tam (pa sicer obožujem to mesto).
V glavnem, prideva midva na Lastovo in niti ne toliko presenečena ugotoviva, da nobeden od dveh kampov tam ne obratuje. Pa sva šla najprej v oštarijo nekaj spit in pojest, se malo pogovorit z domačini in sva rekla, da imava namen kampirat, pa "ni kampa". Po nekaj rundah so nama rekli, naj "ne brineva" in greva kampirat, če sva se tako pač namenila, saj ne bova nikomur škode delala. POstavila sva šotor na mestu, kjer je bil nekoč kamp, uživala, vsako jutro odšla v edino trgovino po nekaj malega hrane, v kafič, tam debatirala s fanti, ki so jih mobilizirali v HV in so bili zadolženi za odstranjevanje min bivše JLA (imeli pa so starega Opel Kadetta brez tablic - samo kartonček z napisom HV na šipi, kot v kakšnem Kusturičinem filmu) - skratka, v pomanjkanju turistov je itak cel otok vedel, da midva tam "u žbunju" kampirava na črno. Celo neki kmet iz druge strani otoka naju je vprašal, če nama "ne smetajo" njegove koze, ki jih je za nekaj časa pripeljal na tisto stran. Itak, da nama "nisu smetale", je pa res, da so nama barabe požrle vsakodnevno "žetev" soli - ko sva v plastični krožniček vsako jutro zajela malo morske vode., da bi do večera izhlapela in bi imela midva lepo svojo sol za večerno pojedino.
V glavnem, dnevi polni sonca, ljubezni in odštekanih dogodivščin z Lastovci so počasi minevali, ko se je nekega dne končno zgodila ena sprememba
Leživa midva gola vsak na svoji skali, nekje sredi dneva je bilo, sonce ultra visoko, vročina taprava poletna, ko zaslišiva resen moški glas "Akhmmmm .... izvinite ... khmmmmm, molim vas". Jaz odprem svoje kratkovidne oči, sonce je itak bleščalo in prvo, kar sem zagledala, so bilo perfektno zloščeni črni čevlji in sive hlače, zalikane na rob. Potem nekako sfokusiram še naprej in pridem do toka s pištolo in brkatega obraza s policajsko kapo. Jao, pa kje se je zdaj policaj vzel tule "bogu iza nogu" na skalah ob morju?
Pa gospod policist sramežljivo pogleda v tla in pove, da je prišel po uradni dolžnosti. Da vsi vedo, da sva midva, "stranca" že skoraj tri tedne na otoku, pa da ni hudo tragičnega, ker kampirava "na črno", ker v tej državi itak nič ne štima pa še "mladim seveda tako bolj paše", je pa hudooo narobe, da se niti prijavila nisva. In naj mu zdaj pokaževa dokumente.
In midva začneva avtomatsko "tipati po žepih" in nato ugotoviva, da niti oblečena nisva in da je to vzrok, da gospod policist gleda vstran, medtem ko govori z nama
In sva odskakljala po tistih skalah do najinega tabora, se oblekla iz vljudnosti in mu prinesla potna lista.
NIč hudega se nama ni zgodilo, popisal naju je, rekel, da bova morala plačati turistično takso za še preostale dni do odhoda, da pa se mu smilijo najini starši, ki v bistvu verjetno sploh ne vedo kje sva! Kaj bi bilo, če bi se nama kaj zgodilo, pa živ bog ne bi vedel, da sva sploh tukaj!
No, kazni takrat ni bilo nobene, očetovske nasvete sva sprejela in danes se še zmeraj z veseljem nasmejiva spominom na tisto lastovsko poletje in policista, ki se je v popolni uniforni sredi največje vročine odpravil plezat po skalah "bogu iza nogu", da je k pameti spravil dva naga študenta
Mojca