3. apr 2013 20:09
Ognjič, s tem se pač ne morem strinjat..sama jih štejem 26, pa definitivno nisem imela "polne riti vsega", me je kar zabolelo, ko sem prebrala ta stavek..strinjam pa se, da imajo/imate starejše generacije definitivno drugačne spomine na otroštvo in mladost, kot jih imamo mi, ker se marsičesa ni dalo dobiti. Ampak tudi 25 let nazaj ni bilo vsega v izobilju, tako kot je zdaj...ne spomnim se, da bi kdaj npr. kupovali marmelado, sirup za razredčit, krompir, zelenjavo, itd, ker smo imeli vse domače..za to je seveda skrbela ljuba stara mama..potem se je pa z leti vse skupaj spremenilo, prišla je bolezen, starost..in postopoma se je veliko stvari preprosto začelo kupovat v trgovini. Definitivno pa lahko rečem, da me na otroštvo ne veže "polna rit vsega", kar se da dobiti v trgovinah, ampak preprosta, domača hrana, ki jo je z ljubeznijo kuhala stara mama ter tiste pisane penice, ki jih je sosed prinesel iz Italije, ker se jih tu ni dobilo. Kupovali smo edino dosti sladoleda, posebej žogic in lučk..pa tiste zelene bonbone s križem, so bili vedno na zalogi. Drugega pa bolj malo, smo imeli dovolj domačih stvari.
Nikoli v življenju pa ne bi mogla reči, da sta moja stara mama ali mami kuhali ogabno, čeprav mi kdaj kaj tudi ni bilo všeč. Ju veliko preveč cenim za kaj takega.
Pa brez zamere.
NaturensGalleri