11. feb 2004 18:37
Tudi jaz predlagam štrukje tako kot DanaS in MAya May - dobre stare skutine štruklje! :) Lahko bi jih naredila tudi v smetanovi juhi, z dodatkom jabolk ali pa rozin ali pehtrana, orehov.....To je moja najljubša jed! Zelo so mi všeč tudi pečena jabolka, polnjena s skuto, zdrobljenimi piškoti, orehi, cimetom, rozinami, malo ruma...servirano z vanilijevo omako in (po želiji) z domačim marcipanom. PA sevda cmoki, kakršni koli - s slivami, višnjami, borovnicami, marelicami , nrejeni s krompirjem ali skuto. MEni so osebno bolj všeč skutini. Kaj pa šnite? Bel kruh namočen v mleku, ocvrt in posipan s kristalnim sladkorjem?? Poetm so tukaj še prosen narastek, mlečni riž s kakavom, potica (lahko narediš tudi čokoladno ad bo malo bolj privlačna - recept je v bazi), in pa seveda edina zveličavna prekmurska gibanica :)) Tudi ena izmed mojih najljubših. Zelo dobra se mi zdi rebecccina ideja - rožičevo pecivo ali narastek! Sicer ne vem ali je to "slovenski recept", najbrž ne - je pa preprost in zdrav. Nam je vsem všeč tudi, če si pripravimo široke rezance, dodamo malo masla da se stopi, in posujemo z orehi ali makom ter seveda sladkorjem. zraven pa kompot. Lahko bi naredila tudi polnjene kuhane kvašene cmoke - zelo stara jed in zelo priljubljena. zlasti v avstriji ali nemčiji,od koder pač izvira. Meni so zakon! recept je tudi v bazi, pod naslovom Germknodel. Poskusi, splača se. Njami! Dober tek! in LP Zala