10. feb 2004 17:03
Joj, meni pa najbolj pašejo (ko mi zapaše nekaj "staromodnega") sirovi štruklji, posuti s praženimi drobtinicami, malo sladkorja in cimeta, zraven pa dober kompot...
10. feb 2004 17:03
Joj, meni pa najbolj pašejo (ko mi zapaše nekaj "staromodnega") sirovi štruklji, posuti s praženimi drobtinicami, malo sladkorja in cimeta, zraven pa dober kompot...
10. feb 2004 21:36
Ovsena kaša s smetano, koruzna vlivanka z jabolki, stari, dobri rižev narastek, koneckoncev so dobri tudi široki rezanci z makom ali z orehi, tudi pečena jabolka z medom in orehi niso za stran vrečt,iz moje mladosti se pa spomnim še ene posebne "sladice": kos kruha, na katerem je smetana z mleka, debelo posuta s sladkorjem. Težava? Smetane z mleka dandanes ni nikjer (če seveda ne dobite mleka pri kmetu), ker je mleko kompletno homogenizirano. LP cervus
10. feb 2004 22:26
Vem, da bo tole verjetno zvenelo precej neuko, ampak res me zanima kako se naredi ovsena kaša (še nikoli je nisem ne jedla, ne videla kako izgleda). Elaphus - se priporočam za recept. Lp, Polona Sporočilo je spremenil(a) lonygirl dne 10. feb 2004 22:28:53
11. feb 2004 7:58
Kaj pa jota pa segedinar al pa golaž ... lahko tudi rižev narastek Tatjana
11. feb 2004 9:40
Hej, Tjanca, govora je bilo o enostavnih a okusnih sladicah! Sporočilo je spremenil(a) Noa dne 11. feb 2004 09:41:09
11. feb 2004 10:07
Ja mal sm se zmotla .. sej sm na konc napisala tud sladico Tatjana
11. feb 2004 12:26
Noa, saj za ostale jedi velja isto. Ko pridejo na mizo leča, cvetača, vampi in podobno, se vsi zmrdujejo. simona
11. feb 2004 12:40
Mhm.ali pa matevž...žganci....in se bi se naslo. Pa saj je vedno isto; verjetno nas je veliko takih, ki kot otroci nismo marali ničesar, kar ni bilo sladko, hitro pripravljeno in se dobro na pogled.... Danes so struklji moja najljubsa jed Vcasih so mi bili ena od najbolj dolgocasnih in neokusnih jedi Dana
11. feb 2004 15:44
Narastek iz ajdove kase s skuto in jabolki (recept je na vrecki), pecena kasa, kruhov narastek, rozicevo pecivo, kvasena pletenica -recept je na: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1760 buhteljni.... veckrat naredim tudi kaj iz skute (ceprav ni klasicno) - makovi strukeljci iz skutno oljnega testa, ali pa jabolcni zepki iz istega testa; pecena skutna torta brez dna. Cirila, lahko napises prosim tvoj recept za krapce s proseno kaso. LP,R.
11. feb 2004 16:00
jaz bi tudi imela recept za krapce s proseno proseno kašo-- lepo prosim.LP suzyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mango cheesecake brez peke
Bananin puding z vanilijevimi rogljički