15. okt 2012 13:43
ribaracarak je napisal/a: |
Mene pa zelo zanima, kako vi poizkušate hrano, ko kuhate? Je to prst, vedno nova žlica, vedno znova z vodo oplaknjena ista žlica???
|
V bistvu hrane iz lonca nikoli ne poskušam, pravzaprav čisto na pamet kuham. Če že poskušam, si dam žlico jedi na krožniček, da se malo ohladi, pa od tam poskusim, ker vrele hrane direkt iz lonca niti ne bi mogla dat v usta. Prst pa seveda kdaj obliznem - predvsem, ko mažem kakšno kremo ma torto, ponavadi na koncu s prstom potegnem po lopatici za mazanje kreme, preden jo dam v pomivalno korito.
vd007 je napisal/a: |
.. Potemtakem jaz pire krompirja nikol ne bom delala pravilno. .... vd007 |
Ma neee, saj Bine ni rekel, da je to edino pravilno. Tak način je pač "mus" v njegovi kuhinji - po francoskem vzoru. On zahteva, da je masa kremasto gladka in zato ga morajo pač tako delati :)
Tisti, ki imamo radi manj "kremast" in mehak pire, bomo pač delali po svoje, pa tudi če se tistemu ne bo reklo ravno pire ampak "pretlačen krompir". Moj je dejansko tak, ker mi je všeč, da je bolj trd in da ne preredek in seveda se zaradi tlačenja skozi debele luknjice koščki krompirja še čutijo.
Mojca