5. okt 2012 14:38
ZAČETNICA je napisal/a: |
zzak1977 je napisal/a: | Pa kot berem tu gor, veliko vlogo igra tudi krajevna pripadnost ne pa kulinarično znanje in sposobnosti tekmovalcev. |
Nikakor ne. To je malo ljubkovalnega lokalnega patriotizma med nami (govorim o meni in mamiF).
Začetnica
|
Res je, točno tako, kot pravi Začetnica
Priznam, da me je prav zaradi komentarjev tule gor premagala radovednost do te mere, da sem se šla prijavit na Voyo in si ogledala tri oddaje, ki so na voljo.
In obe štajerski deklici sta mi "padli v oči" predvsem zaradi priprave prvih dveh jedi in pa splošnega vtisa (kolikor ga gledalec pač lahko dobi iz zmontirane oddaje). Nista "prepametni" in delujeta resno in z veliko volje do učenja. Če sta tapravi za "šefa" tega projekta, pa ne vem ...
Prav tako simpatiziram z Notranjcem Rokom in Janijem - iz enakega vzroka kot s Štajerkama, Meni je všeč, da znata poslušat, sprejemat pripombe (brezm da bi morala na vsako Binetovo besedo iskati neka opravičevanja itd.), pri delu delujeta mirna in zbrana
Pri vseh teh štirih mi je bila všeč tudi izbira lokalnih, sezonskih sestavin in trud, da krožnik deluje privlačno.
BOm pa šov samo preko ekrana spremljala, tudi če "padem" na te zadeve, me glasovanje in zapravljanje denarja za to niti od daleč ne zanima.
Bolj mi je zanimivo opazovati in ugotavljati, kako nam režiser prikazuje posamezne osebe, kakšne "like" z izbiro točno določenih trenutkov nam gradi pred očmi. Pri vseh šovih tega tipa, je namen, da gledalec gleda nekakšno "dramo", kjer nastopajo "slabi fantje", "zoprneži", "spletkarji", "nedolžni naivci! in podobno. In verjamem, gledalec svoje simpatije napram določenemu tekmovalcu oblikuje prav na podlagi tek "likov".
Primorec (Branko?) se mi zdi "izbran" za vlogo "nergača, kolerika". Verjetno je res tip, ki "mu gre vse na živce" oziroma je zmeraj nekaj zunanjega krivo za njegov neuspeh - a zdi se mi, da je režiser oddaje njegovo (morebitno - morda v resnici sploh ni tak) "sitnobo" hotel še posebel poudariti, saj nam prikazuje v glavnem momente, ko je fant jezen in siten.
Na drugi strani je dolgolasa Teja verjetno "izbrana" za vlogo očarljive, a samozavestne gospodične, ki si upa zagovarjati svoja stališča, a pri tem ne deluje nergaško ali arogantno. Mislim, da želijo na njej graditi lik "dekleta, ki ga imamo vsi radi", prudne, sposobne in samozavestne punce.
Skratka, režiser je z dosedanjimi oddajami pri meni dosegel, da bi z veseljem šla na kavo z zgoraj omenjenimi štirimi (Tinco, Petro, Janijem in Rokom), pa z Zoranom, medtem, ko se mi Branka, (Andreja?)- fanta, ki rad peče jajčka, in Meri ne bi dalo poslušati - za moj "okous" preveč nakladajo.
Ostalih pa nisem niti "opazila", če povem prav po pravici.
Zaenkrat, mogoče pa bo kamera tudi iz njih naredila meni "všečne" ali "zoprne" tipe. Bomo videli.
Vsekakor bom šov še pogledala, ne zgolj zaradi opazovanja tekmovalcev in tega, kako jih "oblikujejo", predvsem zaradi šefa Bineta! In vseh kulinaričnih postopkov, ki jih izvrstno razloži in prikaže.
Meni se "splača" šov oziroma vsaj nekaj povzetkov, gledati že zaradi tega
Mojca