4. okt 2012 12:55
ZAČETNICA je napisal/a: |
Men je zrezek z gobami v smetanovi omaki super dobra hrana. Je pa res, da če bi želela nekoga impresionirati, verjetno ne bi te jedi izbrala. Po drugi strani pa je lahko ajnfoh zadeva tudi "mojstrsko" pripravljena (Petrini žličniki, pa jajce od onega pubeca). Btw - v čem je finta te mrzle ponve in masla? Začetnica
|
Ja, verjamem, da zna bit dober tak zrezek, samo meni se je zdelo tisto bolj podobno enemu poizkusu začetnika (recimo moj najstniški sin zdaj kaj takega preizkuša), ki si misli, da mora v enem šusu vse sestavine porabit - ker če sem prav razumela, je bil v tem velikem zrezku še pršut, pa sir, pa še povrhu smetana, pa gobe. Glede na to, da naj bi imel fant že dosti izkušenj s profesionalno kuharijo, me je začudilo, da je ga je toliko trema zdelala, da je take pri tako na videz "ajnfah" zadevah že v štartu zabrkljal. Pa kolikor izgleda preprosto in "vsakdanje", je verjetno prav pri takih zadevah najtežje ohraniti pravo mero (ne samo količinsko).
Saj se tudi eni drugi tekmovalki, ki zelo glasno deluje, puranov zrezek z rezanci ni niti malo posrečil, zanimivo.
Sicer pa meni osebno take jedi, kjer ena vrsta hrane preveč ponavlja in podvaja(tule konkretno beljakovine na beljakovine ... meso + pršut, sir + smetana) delujejo preveč "zagatne" - ampak OK, nisem jaz Chef, da bi ocenjevala, ane :)
Sta me pa navdušili obe Štajerki, tista z domačim zajčkom in karameliziranim sadjem in tista z žličniki, lepo sta naredili jedi in jih postregli - pa tako luštni punci izgledata :)
Začetnica, jaz bom še gledala kdaj, magari samo kratke inserte na rač., in valjda za Štajerke navijala Ti pa valjda tudi
Mojca