Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. sep 2014 8:34

Oddajo gledam z mamo, da lahko komentira, ker sicer nima s kom. Včasih tudi kaj prespim.

Oddaja ni tistega tipa, da bi prikazovala recepte, ampak vsakega malo. Razumela sem, da je poudarek na vpogledu v priprave za delo v kuhinji, ki sicer res temelji na receptih, bistvo pa je interakcija  med udeleženci, ki se pozna tudi pri sami dinamiki dela. Dobro je nabiranje idej, vedno pa čakam na izvedbo.

Mi, na sončni strani Alp, nimamo sreče, da uživamo v blagodetih kapitalistične Amerike, ki jo prodaja Vanja, ki ve ( skoraj ) vse, vsi ostali pa naj bi se zavedali, kakšni revčki smo v tej deželici ob krožniku goveje juhe, restanega krompirja, koščka mesa, brez fenci obrokov, brez visoke kuhinje, pa da ne skapiramo pointa te zgodbe: zabava na račun stiske udeležencev. Tako to jaz doživljam, od tega pa jemljen tisto, kar mi je všeč. Zanimivo je, da oddajo ocenjujejo tisti, ki je sploh ne gledajo, ki jo zelo malo gledajo, vejo pa vse.

Tisti, ki ga oddaja moti, ker ni po njegovi meri, naj preklopi. Kolikor vem, snovalce oddaje o kuhanju, kjer skoraj ni mogoče najti novega kopnega, to ne bo motilo.

F r i n a

ultranova  

član od: 30.11.2010

sporočila: 530

29. sep 2014 22:58

iz druge prav negraužno red velvet torto..

 

 Vanja,je bil okus zanič ali torta kot taka?

ultranova

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

29. sep 2014 23:17

Moram napisati, da sem se jaz zaenkrat iz tega šova vseeno naučila par novih stvari, ki bi se jih prej ali slej tu s kulinarike, seveda če bi kdaj naletela na njih. Včasih je dobro pogledati kake kuharske oddaje, mogoče zaradi kakih malenkosti, ki jih ujameš tak usput, naj si gre za kak kuharski izraz, tehniko ali jed. Sem pa tudi bolj za hrano, s katero se naješ, kot na kateri si pašeš oči in ostajaš lačen. 

yulchi

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

1. okt 2014 22:08

No,končno nam je predstavil novo jed,tokrat toplo predjed in sicer Krvavice z škampi.....hmmmmm

.......................................................................

Malo sem obmolknila,ker,ker...nekako mi to pa res ne gre skupaj.Ne vidim enega sožitja okusov kanelonov iz krvavic na  škampovi osnovi z mesom repkov škampov,dodane  glazirane šalotke in posipom mislim da petih prepraženih in malo zmletih semen.

Same posamezne tehnike so pa super.Recimo meso iz krvavice je dal v dresirno vrečko in nafilall na testo ,zavil kot kanelon in kuhal na sopari.Odlično modernizirane krvavice.Potem je šalotko z raznoraznimi začimbami,sokom rdeče pese in malinami vakumsko zapakiral in kuhal na 85 stopinj eno uro.Nato je šalotko razlistal in v tej omaki,kjer se je kuhala še na štedilniku zreduciral omako ,da se je šalotka lepo glazirala.Ta šalatko pa mora bit res okusna..zraven kakšnega mesa,jaz jo vidim ob kuhani govedini..

Škampovo osnovo je naredil klasično...potem pa povrhu še žlica teh popraženih semen.

Nekako mi  pa to vse skupaj v skodeli postreženo ne deluje ravno najbolj..ena izmed tekmovalk mu je rekla da ji okus ne paše..kar sem jo razumela ji že nasploh krvavice niso všeč,tako da je to najbrž razlog.Ostalim naj bi bilo všeč.Sem pa na hitro preštela sestavine in ta skodela jih vsebuje najmanj 30,ali pa še kakšno več.

Iz te jedi bi jaz povzela idejo kanelon iz krvavic(ali pa kakšna naša primorska klobasa) in na šefov način pripravljena šalotka.

Kot sladico je tekmovalcem pokazal osnovi recept za čokoladni sufle..sladico bodo kreirali tekmovalci sami.

Kar je pokazlo so se meni zdeli tile sufleji malček premalo še pečeni..ali pa morajo bit taki.Ko je odkril kapo sufljeja je bil spodaj cel tekoč.

Meni bi bil krožnik bolj všeč iz kanelona polnjenega z maso iz krvavic,zraven šalotka,pa mogoče še kakšen odbit pire..pa mogoče malo teh popraženih semen..škampov ragu zraven..ne vem..to bi bila pri meni že druga jed 

Ravnokar nam je mesar prinesel 1 kg mren za Kraljevo kračo..sedaj jih zapakiram v skrinjo,in konec tedna bodo pri nas te krače..

Sporočilo je spremenil(a) Vrtejbenka dne 01.okt 2014 22:11

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

1. okt 2014 23:12

Vrtejbenka, tile čokoladni sufleji niso čisto nič novega, kot za vse ostalo tudi za to plava eno morje receptov po internetu, tudi na naši KulSlo:

http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?hash=EKytKFpEE

Šalotka bi šla k ribam. Verjetno je nekaj na podobno vižo, kot je Proximin recept za čebulno marmelado:

http://www.kulinarika.net/recepti/19985/ozimnica/marmel

Smeško za: "Ugriz v jezik" manjka. 

 

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 01.okt 2014 23:13

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

2. okt 2014 6:04

Vanja, vidim, da nisi podrobno prebrala. Šef jim je samo pokazal čokoladni sufle, kot primer sufleja... Sam sufle za na jedilnik bodo tekmovalci sami kreirali... 

tamalaursa

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

2. okt 2014 8:26

Ja,čokoladni sufle jim je pokazal kot osnovni recept,kako se ga naredi....sedaj želi ene bolj "odbite" variante iz te osnove.

Marmelada od Proxime je bolj namaz...tukaj pa je samo glazirana šalotka.

Vrtejbenka

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

2. okt 2014 8:33

Meni je bilo pa tokrat všeč, da je Nataša enostavno povedla, da ji ta jed ni všeč (krvavice s škampi...), ker ne mara krvavic.

trac

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. okt 2014 8:39

Ja, kot je rekla tamalaurša, so tekmovalci dobili nalogo, da sami skreirajo sladico za super dedke in super babice, ki bodo jutrišnji gostje.Ko so se že skoraj zmenili, kaj bi pripravili, pa so dobili novo navodilo in sicer, da naj pripravijo karkoli, samo tehniko jim je predpisal in to sufle. Zato jim je na primeru čokoladnega sufleja pokazal, kaj pričakuje od njih. Saj meni je postalo kar zanimivo, še sama se sprašujem, kako bi to naredila, a moram priznati, da ne vem in bom ostala kar pri jabolčnem štrudlu in orehovi potici. Vseeno pa je fajn pogledati tudi čez plot kot pravi Vrtejbenka in videti, kaj vse lahko naredi človeška domišljija in ustvarjalnost.

 

naor

Mia84  

član od: 4.12.2012

sporočila: 189

2. okt 2014 10:17

Tudi jaz ne spremljam tega šova, ampak rada tu pogledam vaše komentarje in vašo izvedbo določenih receptov ali postopkov, ki so tam prikazani (Vertejbenka- bravo za perlice! Čudovite so!)

Se pa tudi jaz ne znam še opredeliti, če so mi tovrstne jedi všeč, saj me moti predvsem vse to "nalaganje hrane v višino/ na kup" in to, da vse to počnejo z rokami.. Mi je pa všeč minimalistično okraševanje na velikem krožniku, vendar imam raje večje porcije. Zato pravim, da si nisem še čiz na jasnem in sem bolj v vlogi opazovalca.

Imam pa tudi sama včasih občutek, da se pretirava z vsemi temi kombinacijami, sestavinami, postopki,... zato se deloma strinjam z Vanjo in Suzanoz, da je hrana že pravi teater in "biznis". A mislite, da ti šefi tudi doma pripravljajo vse tako na elegantno, s tolikimi hodi in s toliko različnimi (eksotičnimi, redkimi, bio,...) sestavinami?

Pozdrav

A.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti