Gostilna išče šefa - resničnostni šov na poptv

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

11. sep 2014 13:25

To pa je izčrpno poročilo Teycikasi ,bravo ...bo zvečer nam lažje gledat recepturo.Hvala.

Malo je res deluje zakomplicirano,ma bo šlo...potem nam bodo danes pokazali kako je izkoščičil piščanca in nato s temi kosi naredil kotl.

 A je katera jih videla danes na tržnici..kakšna kaj okusila?

Vrtejbenka

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. sep 2014 16:41

Ja, jaz sem šla na tržnico. Malo jim jo je zagodlo vreme, takrat, ko sem bila jaz (ob pol dveh), se mi je zdelo kar malo žalostno. Bilo je deževno in hladno, pod šotorom je bilo sicer nekaj ljudi, ni pa bilo kakšnega vzdušja. Šla sem tam, kjer so pripravljali jedi, sicer je samo Edi zavijal neke žepke, zraven je bil Dubo(Damjan),  malo nprej sem opazila Tino in Polonco, obe sta prijazno odzdravili, Tini sem rekla, da Kulinarika navija zanjo, se je prijazno zahvalila in potem sem šla. Imeli so neka piščančja darilca, to pa ni hrana zame.

Mogoče bom pa letos le zavila v Gostilno, me že kar malo zanima.

 

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. sep 2014 17:08

Rrr, to kar sem videla na linku, niti približno ni bilo ob pol dveh, bolj pogreb. A slike ne lažejo, očitno so res navalili in ko sem bila tam je bilo bolj ali manj že konec. Sem pa mislila, da je bilo bolj skromno kot je videti na slikah je bilo pa zelo živahno.

 

naor

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

11. sep 2014 17:26

Naor, saj nisem dvomila v tisto, kar si napisala - očitno se tajmingi niso ujemali.

rrr

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

11. sep 2014 17:44

Vem, vem, a oglaševalo so od 11.ure do 17., piše tudi, so prej že vse razdelili in šli tudi prej domov. Tri tisoč ljudi, zanimivo, mi je všeč, tržnica "dela", če je sončno in če dežuje!

 

naor

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

11. sep 2014 23:21

Hehe, jaz sem se tako smejala, kako so eni piščanca razrezali 

Ne vem no, saj pa imaš internet pa če se prijaviš v kuharsko tekmovanje in veš da  tam zahtevajo vsaj neke osnove, si že pogledaš pred tem nekaj filmčkov, da se ti potem ne smeje vsa Slovenija... 

Bi pa imela tisti ogromni kotl. Zaenkrat ga še nisem nikjer v trgovinah zasledila... 

yulchi

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

12. sep 2014 10:45

En tak kotel imamo..pa že dolgo ni bil v uporabi.....bi pa imela tisti zeleni jajček...sam košta,košta.

Včerejšni šefov kotel je zanimiv,verjamem da zelo dober..za ga naredit pa ne vem..mogoče,nič ne rečem.

Toda današnja jed,hobotnica v solati..njamiiiii..pa kaviar iz balzamičnega kisa..nora ideja,uporabna ,kot je že sam rekel tudi za drugačen kaviar,recimo iz sadja za dekoracijo sladic,tort,sadnih solat....ta receptura pa gre v mojo beležko,tako kot šmorn.

Naor,hvala za poročanje s terena...

Vrtejbenka

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

12. sep 2014 11:21

Vrtejbenka je napisal/a:

Danes nam je šef predstabil svojo prvo jed ,ki bo na jedilniku...šefov šmoren..odlično...in tudi pokazal slivov džem z sivko,ki bo v prodaji,če ga ne bomo domasami  delali.

Šefov šmoren...beljake in rumenjake ločiš,iz beljkoav in sladorja naredimo sneg,ne prav trdega,da je kremast...rumenjake zmešamo z mlekom,moko,vanilijivo sredico,pecilnim praškom,soljo..na koncu počasi dodamo sneg.Sladoled iz slane karamele...karamel zalijemo z vročo sladko smetano..maso ohladimo do mlačnega,dodamo solni cvet,rumenjake,glukozo v prahu in vse skupaj damo v mašino za sladoled.Slivov preliv z sivko...Karameli dodamo izkoščičene slive,zalijemo z malo vodo,podušimo,dodamo sivko ..dušimo še par minutk.Spečemo šmorn..šef ni povedal,toda delovalo mi je ,da ga je spekel na maslu..ko je bil pečen ,ga je zrezal na povšterčke potresel z sladkornim prahom in še malo pekel,da se je sladkor malo karameliziral..

Dober tek..



Vrtejbenka

 

A se da dobit približne količine (tj. št. jajc in pa približne količine mleka in moke). Ker zaenkrat še nisem delala šmorna, bi še vprašala, kakšna mora biti konsistenca mase (a je podobna masi za souffleje ali bolj masi za ameriške palačinke?)

Life is war against boredom~

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti