10. sep 2012 10:58
Ah Vendy, da se sedaj ne kregamo okrog oslovske sence: res so nekateri omenjeni bili Karlovi sodobniki , recimo, Marx se je rodil 1818, pa če računamo odraščanje in šolanje, v tej debati lahko upoštevamo, da do leta cca 1838 vsi ( no večina ) so lahko bili le njegovi učitelji. Owen 1771-1858, Hodgskin 1787-1869, Maltus 1766-1834......... ah, pustimo, saj niti ni tako važno, važno je le, da so se med razmišljajočimi kapitalisti porodile ideje o pravičnosti družbe. Razumljivo je, da med delavci ni bilo takih idej, ker niso niti bili šolani, niti so imeli čas za filozofiranje. Ma tistega tvojega Proudhona moram mal pogledat, ne vem zakaj se je od mene do sedaj skrival........
Če se pa vrnem na temo: Žal sem jaz pesimist za cel planet, se mi zdi, da nikakor ne bo šlo na boljše, kvejčemu na slabše. Kapitalisti povsod imajo oblast, torej vojsko in policijo in so svoje privilegije in nakradeno pripravljeni tudi branit. Sedaj nam prodajajo mantre o demokraciji, ko to več no bo šlo, bojo si izmislili kaj drugega.
ežoj