13. feb 2012 8:39
hm...Hehehe, odlična debata.
Bom izkoristila še za nekaj tako življenskih vprašanj, ki se mi porajajo trenutno. Kot veste sem mlada in počasi vstopam v obdobje, ki odloča kako bom živela naprej. Zanima me nekaj izven konteksta.
Nimam še neke stabilne zaposlitve, zato me zanima kako je sedaj s tem, ko mlada punca, ki gre na svoje s fantom (morda kmalu poroka) brez otrok išče redno zaposlitev. Slišala sem ogromno o pogodbah, kjer moraš podpisati koliko časa naj nebi imela otrok oz. nebi koristila porodniške. Kako je s tem? kakšne izkušnje imate. Namreč vem za primer ko je ženska zaradi tega naredila splav. Ali je to kar povsod, ali je samo nekje...???
Dejstvo je, da smo mlade ženske v zvezi kritične kar se tega tiče(zaposlitve), ker se delodajalci bojijo porodniške. Saj ne da mi služba ni pomembna pa vendar me to zanima kakšne izkušnje imate?
Potem me še zanima čisto tako, kako je s starimi bloki? Kaj se zgodi, če so stanovanja ki so tvoja last dotrajana? Saj ne da kakšna so ampak me je vedno zanimalo kaj se zgodi s temi stanovanji. Ti si lastnik, stanovanje pa je kaput. Hiša se obnavlja, ko je prestara podre, gradi se nadomestna gradja, kako pa je z bloki?
Evo to sprašujem malo za firbec, čeprav nevem za primer, da kakšnen blok ni več dober za življenje pa vedar...:)
brusketka