9. feb 2012 22:54
Jaz pa mislim, da je bilo zelo malo tistih, ki so predlagali naj se poskusno preselita k tašči. Še vedno mislim, da bi bila to napačna odločitev. Namreč, kot pravi brusketa, je to resnično pomembna odločitev in ni nič čudnega, da so se pojavile dileme.V nadaljevanju življenja jih bo še mnogo. Nikoli konca.
Če naj bi dve družini živeli pod isto streho v slogi, je prvi pogoj medsebojno zaupanje, spoštovanje in že vnaprejšnja pripravljenost na to, da se bo malo vsekakor potrebno prilagajat. Vse to velja za obe strani. Če je dvom in nezaupanje, občutek, da se bo druga stran s tvojim prihodom okoristila, prisotna še preden so sklenjeni dogovori, je takšna skupnost že vnaprej obsojena na neuspeh. Pa je lahko tašča še tako ljubezniva oseba, pa njen sin tudi in bodoča snaha tudi. Lahko so krasni vsak zase, skupaj pa ne bo šlo in to drži kot pribito.
Se strinjam, zakaj bi kupovala pohištvo in si s tem delala stroške in po mesecu ali letu dni spakirala in odšla. In zakaj bi tašča na stara leta, če ne stara pa vsaj zrela, ko je tudi že nekaj oddelala in odživela na tem svetu, nenadoma morala imeti slabo vest, ker tamladi z njenim obnašanjem niso zadovoljni in bodo sedaj, ko so sicer res poskušali, pa vendarle odšli. Saj ne veš kdo bi v tej skupnosti bolj trpel, sem celo pomislila, da mogoče sin, ki bi zaman lovil ravnotežje med obema.
Zato je moje mnenje še vedno takšno, kot sem ga že zapisala nekaj strani nazaj. Ne bojta se za taščo. Ona bo svoje življenje peljala naprej in če bo ugotovila, da ji dela hiša probleme jo bo pač prodala in si lahko prijetno uredila življenje. Ona je vsekakor preskrbljena in se ji ni treba ničesar bati. Mogoče si najde celo novega partnerja, saj konec koncev je pred njo še talepši del življenja. In tako se zna zgodit, da še vedela ne bosta zanjo, ker ne bo imela časa.
Vidva pa vajina sredstva vložita v nakup hiše ali stanovanja. V enem ali drugem se bosta dobro počutila, ker bosta sama, saj sta še mlada. Bosta pa čez deset let kupila kaj večjega, udobnejšega, boljšega, če prvi nakup ne bo tak, da bi folgal za celo življenje.
Jaz vama želim, da si čimprej uredita topel dom in uživata svoje življenje, taščo pa občasno obiščeta, kdaj pa kdaj pa tudi ona vaju.
zeta