12. feb 2012 14:05
adalbert je napisal/a: |
Zgodb je toliko kot ljudi,vsaka se nekje začne in nekoč konča.Vmes je čas ki si ga želimo krojiti po svojih kriterijih vendar nekaj predpisov,norm se je le treba držati da življene ni kaos .
adalbert
Sporočilo je spremenil(a) adalbert dne 11. 2012 22:42
|
Jah, celo dopoldne sem premišljeval, kako bi svoje občutke prepisal sem gor...
Ne vem, kako je z vami, sam sem preživel otroštvo na kmetiji v hribih. O kakršnikoli silvestrski zabavi sem tja do polnoletnosti lahko sanjal. Moje življenje je bilo poleg šole delo, delo, delo in počitek. Brez zabave. Pa ne samo moje, tudi življenje brata in sestre, očeta in mami, stare mame in bratranca... Druženje? S strici, tetami, bratranci in sestričnami približno deset nedelj letno, za par uric, pri nas doma, mogoče eno nedeljo letno pri njih. Vključno z birmami in prvimi obhajili.
Vedno je bilo najpomembnejše delo. Mislite, da bi imel srce očetu trikrat tedensko reči, da mu ne bom šel pomagat nekaj delat, ker bom peljal otroke na trening, kjer neizmerno uživajo? In to za tri ure, vključno z vožnjo? Mislite, da bi si upala vzeti dopoldne ali celo cel dan, da bi se šli kopat, v hribe?
Da se razumemo, ni problem v delu. Rada delava in tudi veliko delava. Vendar, če bi hotela imeti dobre odnose, svojega življenja ne bi živela midva. Življenje bi nama narekovalo delo, ki sploh ne bi bilo za nekaj mojega. Rada greva pomagat obema staršem obeh. Veliko dni preživimo skupaj, ob delu. Greva delat, ko lahko. Ko imajo otroci obveznosti, brez slabe vesti lahko poveva, ne moreva. In pika. In ni zamere. In če bi živeli pod isto streho? Se mi zdi, da ni treba pojasnjevati.
Kar se pa tiče parkiranja, miritev otrok. Verjemite, bolj ostro bi bilo pri starših. Precej bolj ostro. Ni problem v tem, komu se boš prilagajal, ampak koliko! Pa še nekaj, staršem gotovo ne bi mogel reči marsikatere stvari, ki jih lahko sosedu ali on mene. Ne iz strahu, ampak iz spoštovanja.
Po mojem mišljenju je najbolje, da starši živijo svoje življenje in mi svoje. In si vzajemno pomagamo. Ker se bojim, da bi se spoštovanje kaj hitro lahko sprevrglo v sovraštvo. Toliko se pa že poznam, in starše tudi.
Vem, da sva naredila prav, pa čeprav Lisi in ostalim to ni všeč, lahko tudi mislite, da sva lena, arogantna in nespoštjliva. Vaša stvar. Imava čisto vest in še majčkeno pufov. In ponosna sva na to, da sva nekaj ustvarila, predvsem to, da spoštujeva svoji družini in da oni spoštujejo nas.
Sedaj pa gremo na sladoled, če bo vse po sreči.
peter