8. feb 2012 23:47
Hej.
No pri nama je tako, da on prihaja iz hiše, jaz pa iz bloka 56 stanovanj.
Predvsem skupno temu je to, da se vedno najde kakšen sosed, ki ti ni všeč, ali pa ti njemu.
Moraš bit vsekakor prilagodljiv, vsako okolje je drugačno od tistega, na katerega smo navajeni, okoliščine druge itd. kadar gremo po svoje, na svoje :)
Trenutno sva v stanovanju v malem "blokovskem naselju" - par vila blokcev v manjšem kraju, kjer ti je hitro dostopno vse (moja želja je mala hišica, njegova pa veliko stanovanje z teraso oz. atrijem po možnosti v Lj) in se ne pritožujeva, za začetek je super, je najino, ni veliko, če bo treba bit za vedno v temu stanovanju pa tud prav. Se bomo že malo stisnl' :)
Velik vprašaj so stroški.... odvisno kako sta zapravljiva...
Kakšen je občutek živeti v bloku in imeti kup sosedov?? kakor pravi moj dec, matr so eni sosedje čudni, ampak so povsod, tud tam kjer so hiše, kjer zna bit včasih celo bolj tečno bit v sporu s kom oz. se ne razumet
Kako je pri vas s stroški v stanovanju/hiši? Stanovanje, probava minimalizirat, enako bi tudi v hiši poskusila, samo je hiša definitivno večji prostor.
Kaj vas najbolj moti v stanovanju/hiši? Najbolj me moti to, da moram sušit perilo med zimo notri, ker se v vseh prostorih gibava in ni prav tistega praznega prostora :) to je bolj za hec, ampak naslednič ko kupujeva pralni stroj je ta kombiniran. Prostora nimava pa še za sušilca :, sosedje moji me sploh ne motijo, smo vsi na ok frekvenci, so drugi bolj taki, ki ti dvignejo pritisk, ampak h sreči ne živim v njihovih blokih :)
Bom pa še to omenila, moja mera tolerance je visoka! Vedno, če mi gre mogoče kaj v tistem hipu na živce, si mislim sicer svoje, ampak se spomnim, da bom pa jaz verjetno šla tudi kdaj komu na kak organ, pa si bo ta sosed mislil svoje. Dokler si ne težimo, se pozdravimo, včasih mogoče kej pokomentiramo skupej, lahko tud kdaj kak problem izpostavimo, na lep način, je vse ok. Čim bi pa začeli bit vsi picajzli, kot so nekateri, pa gre lahko še takšna idila tja nekam h vragu. Smo včasih je v ta namen tud treba kdaj požret, čeprav nič kriv. Samo rečeš sam sebi, bo že prišel tvoj čas za tvoj ponos ja in si misliš svoje in greš domov, na pivo :)
Upam, da ti kaj pomaga no.
Pa fino se odločita!
_tmickena_