Insanity vadba

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

27. feb 2012 11:28

Danes naredila Cardio Power & Resistance ... ampak sem tako ponosnaaaaaaa, da mi je ratalo priti do konca ... ha ha ... ok, saj vem, da so uni drugi na posnetku delali dosti bolje, ampak vseeno ... super!

Hja, sklece pa bom morala pa tudi jaz natrenirat ... so pa bile danasnje sklece ze za malenkost boljse kot pa prejsnji teden!!!!

P.S. Ampak se res niso hecali, ko so rekli, da ti na zacetku teza naraste .. ufff ... bom tehtnico nekam zaklenila in kljuc poslala za en mesec ali dva na dopust ... ha ha!

ursus_le

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

5. mar 2012 7:39

Kako gre - še vztrajate? Jaz sem se odločim, da prekinem z P90X2 (T.H.-ja težko prenašam) in prešaltam na drugi mesec Insanity-ja. Tako sem včeraj imel Fit test + Max interval Circuit - skupno 85min - porabljenih dobrih 1100kcal (mogoče bi bilo več, vendar mi med pavzami zelo hitro pade srčni utrip). Sem ugotovil, da ni ravno pametno it direktn na drugi mesec :). Pa vseeno zdaj nadaljujem - bom pa delal Insanity po koledarju vsak drugi teden, preostale tedne pa imam nekaj drugega - tako da končam čez 8 tednov (no Insanity čez 7). Malo me je začelo boleti v desnem kolenu, bo treba pazit, nimam pa danes musklfibra - kar je dobro.

callum

ursus_le  

5. mar 2012 10:29

Se se vztrajamo!!!!

Samo ta tema je tukaj malo zamrla pa je bilo zadnje dni kar malo tisine.

Danes sem opravila 9.dan ... Pure Cardio. Mi je bilo malo lazje kot pa prvi dan, ampak sem vseeno vmes ene 2x ustavila vaje, ampak bolj kot pa ko sem to vajo delala prvic ... mislim, da sem se vmes ustavila ene 10x ... ha ha.

urska

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

5. mar 2012 10:34

Jaz še vztrajam, danes začnem z 4.tednom. V sredo se mi je prvič dogodilo, da sem mi res ni dalo in sem mogla res nakopati voljo na kup, da sem se spravila delat. Se mi zdi, da že lažje sledim, čeprav me sklece še vedno ubijajo. Pri drugem fit testu so se rezultati malo izboljšali.

Teža stagnira, je pa res, da ne pazim na to kar jem, oz. jem kar običajno, edino po telovadbi se potrudim, da pojem kaj beljakovinskega.

Kljub temu, da je potrebno, da izgubim kakšen kg, sem se insanitya lotila predvsem zato, da sem "prisiljena" vsak dan telovadit. Do zdaj mi je uspevalo, verjamem, da mi bo tudi do konca. Me je pa kar strah 2. meseca.

Pecenka

callum  

5. mar 2012 10:56

ursus_le je napisal/a:

Danes sem opravila 9.dan ... Pure Cardio. Mi je bilo malo lazje kot pa prvi dan, ampak sem vseeno vmes ene 2x ustavila vaje, ampak bolj kot pa ko sem to vajo delala prvic ... mislim, da sem se vmes ustavila ene 10x ... ha ha.

urska

Hmm - pa se ti zdi pametno da ustavljaš? S tem Insanityu podreš MaxInterval koncept, pa še vadba se ti zavleče. Glede na to, da že dosti spreminjaš samo vadbo - bodi pazljiva, da ne boš razočarana nad rezultati. Raje kot da ustaviš video in se spočiješ se poskusi ustavit za par sekund in takoj nadaljuj ali še bolje, ko se približuješ svoji odpovedi malo prej prilagodi vaje - recimo iz sklec greš v ženske sklece ali se manj spuščaš ali pa iz moving pushups - greš v moving "hand walks",... To je bolje od prekinitev. Pa ne zameri pisanja - karkoli narediš je +.

Pecenka je napisal/a:

Jaz še vztrajam, danes začnem z 4.tednom. V sredo se mi je prvič dogodilo, da sem mi res ni dalo in sem mogla res nakopati voljo na kup, da sem se spravila delat. Se mi zdi, da že lažje sledim, čeprav me sklece še vedno ubijajo. Pri drugem fit testu so se rezultati malo izboljšali....Do zdaj mi je uspevalo, verjamem, da mi bo tudi do konca. Me je pa kar strah 2. meseca.

Pecenka

Čestitke. V četrtem tednu daj resno vse od sebe + še malo (prosim upoštevaj ta nasvet! - velja za vse), boš hvaležna v drugem mesecu (pa še to te ne bo niti približno dovolj pripravilo). Razlika je takšna kot da bi ti rekel, da si sedaj (prvi mesec Ins.) v osnovni šoli (4-6razred), v recovery-u si še vedno v OŠ (le v 1-3razred) v drugem mesecu greš pa direkt na faks :). Občutek pa kot, da si ponovno na začetku. Pa pazi nase.

callum

ursus_le  

5. mar 2012 15:30

callum je napisal/a:
Hmm - pa se ti zdi pametno da ustavljaš? S tem Insanityu podreš MaxInterval koncept, pa še vadba se ti zavleče. Glede na to, da že dosti spreminjaš samo vadbo - bodi pazljiva, da ne boš razočarana nad rezultati. Raje kot da ustaviš video in se spočiješ se poskusi ustavit za par sekund in takoj nadaljuj ali še bolje, ko se približuješ svoji odpovedi malo prej prilagodi vaje - recimo iz sklec greš v ženske sklece ali se manj spuščaš ali pa iz moving pushups - greš v moving "hand walks",... To je bolje od prekinitev. Pa ne zameri pisanja - karkoli narediš je +.
callum

Nic ne bom zamerila, prej obratno ... mi je vsec ce dobim tako vzpodbudno brco v tazadnjo vsake toliko ... ha ha.

Sama, ko se ustavim, je predvsem zaradi zeje in ta moja pavza traja med 5 in 10 sekund (oz. ce dobro pomislim, sem blize 5 kot 10). Imam ta problem, da sem med temi vajami ekstremno zejna. In ko je na vrsti Pure Cardio, ko delas vaje enih 20min brez vsakrsnega prestanka, imam obcutek, da sem groooooooozno zejna. Ze tako ali tako, med temi vajami izpraznem flaso vode od 1.5l.

Hmmm ... glede sklec pa sem se vedno na "zenskih" ... zal. Imam presvoh zapestja (se posebej levo, ki je bilo nekoc poskodovano in posledica je ta, da je dosti manj mocno, kot pa desno), nikakor se ne morem obdrzat, ce delam prave sklece, je pa res, da tudi ce delam "le" zenske sklece, sem opazila, da se zadnjih nekaj vaj/dni, spustim vedno nizje, pa tudi hitreje jih naredim.

Res pa je, da vaje ne delam 6x na teden, ker ob sobotah ne morem delati vaj (zivimo v bloku in ob sobotah je spodnja soseda doma in ji ne morem skakat po glavi). Zato zdaj delam vaje po 5x na teden. Vem da bi bilo boljse 6x, ampak je vseeno bolje, kot ce bi jih delala se manj kot 5x.

Edini problem imam se glede prehrane, tukaj se se vedno malo lovim. Tehtam se ne vec, ker se mi je prvi teden teza vsak dan dvignila za 100-200g (tudi vec) in da ne bi izgubila volje, se ne tehtam vec!

Ta teden delam vaje se do cetrtka, potem dobim za deset dni na obisk tasco, ki je bolj antidieta, antihujsanje, antivsekarjepovezanossportominmiganjem, zato bom teh deset dni prekinila Insanity, bom pa vsak drugi dan pretekla 10km. Upam, da ne bom s to prekinitvijo naredila prevec skode, ampak razmisljam se, ali naj po tascinem odhodu lepo nadaljujem dalje po vrsti, ali naj zadnji teden ponovim ali naj grem vse od zacetka? Tvoje mnenje?

urska

callum  

5. mar 2012 16:08

Pavza 5-10s ni problema, to je nekaj normalnega sploh, če je žeja.  Pravim, da ne ustavljaj videa, naj teče naprej, ti pa delaj po svojih najboljših močeh (vmes pij če te žeja). Jaz sem včeraj spil med fit testom 3dl med vadbo 0,8l (je bilo še malo premalo) in po vadbi 0,8l - toliko mi namreč drži steklenica za vodo :).

5 dni v tednu, mogoče to ni slabost, težko reči (edino ni najbolje, ker 5 dni zaporedoma delaš potem imaš 2 dni skupaj fraj). Sklece so mi ravno padle na pamet - hotel sem reči, da je bolje vajo pred odpovedjo bolje prilagoditi, vsaj upočasniti in jo še vseeno (pravilno) izvajati, kot pa ležati izmučena na tleh (to bolj pride do izraza v drugem mesecu). Je pa še vedno pravilno izvajanje vaj zakon.

Če bi jaz izpustil več kot tri dni bi šel ponovno od začetka - ko boš prišla v drugi mesec boš razumela zakaj (sploh ker boš dokončala šele 2 tedna).

callum

ursus_le  

6. mar 2012 13:37

Danes oddelala Plyometric Cardio Circuit, za mano je 10.dan.

Danes me je se posebej izmucilo, ker sem vceraj zvecer imela na sporedu uro in pol namiznega tenisa z robotom ... ampak sem prepricana, da se mi je, tudi zahvala Insanity, popravila kondicija, kajti od vseh, ki smo vceraj robotizirali, sem zdrzala najdlje. Po uri in pol pa so tudi pri meni pregorele zarnice ... ha ha.

Ampak sem vseeno oddelala danasnji Insanity. In to brez ustavljanja videa, le nekajkrat sem se ustavila za trenutek in nadaljevala dalje. Sem si pa vceraj za hec pogledala Max Interval Circuit ... olalala!!!!! Me je samo gledanje utrudilo ... ha ha.

callum je napisal/a:
Če bi jaz izpustil več kot tri dni bi šel ponovno od začetka - ko boš prišla v drugi mesec boš razumela zakaj (sploh ker boš dokončala šele 2 tedna).

callum

Saj nekaj takega sem tudi razmisljala, ker je po moje 10dnevna pauza le malo predolga. Sicer bom vmes tudi tekla, ampak tek ni isto kot Insanity.

Kje bi pa lahko dobila kaksne nasvete kako naj se prehranjujem? Na tem podrocju ga po moje ser*** 100 na uro. Sem si pogledala tisti prirocnik prehranjevanja od Insanty-a, ampak mi ni cisto nic jasno . Uuuuffff!!!!

urska

Pecenka  

6. mar 2012 21:05

Danes je pa v potokih teklo od mene. Pa brez sape sem bila, tako, da sem imela vmes toliko pavz, kot pa takrat, ko sem bila v 1. tednu.

Pecenka

Sporočilo je spremenil(a) Pecenka dne 06. 2012 21:06

Pecenka  

6. mar 2012 21:16

callum je napisal/a:

Pecenka je napisal/a:

Jaz še vztrajam, danes začnem z 4.tednom. V sredo se mi je prvič dogodilo, da sem mi res ni dalo in sem mogla res nakopati voljo na kup, da sem se spravila delat. Se mi zdi, da že lažje sledim, čeprav me sklece še vedno ubijajo. Pri drugem fit testu so se rezultati malo izboljšali....Do zdaj mi je uspevalo, verjamem, da mi bo tudi do konca. Me je pa kar strah 2. meseca.

Pecenka

Čestitke. V četrtem tednu daj resno vse od sebe + še malo (prosim upoštevaj ta nasvet! - velja za vse), boš hvaležna v drugem mesecu (pa še to te ne bo niti približno dovolj pripravilo). Razlika je takšna kot da bi ti rekel, da si sedaj (prvi mesec Ins.) v osnovni šoli (4-6razred), v recovery-u si še vedno v OŠ (le v 1-3razred) v drugem mesecu greš pa direkt na faks :). Občutek pa kot, da si ponovno na začetku. Pa pazi nase.

callum

Hvala za nasvet. Ampak, do sedaj sem se naučila, kje ima moje telo meje. In tudi, kako te meje prestavljati naprej. Če med vajo insanitya ne morem dihat, se bom ustavila, pa tudi če se svet podre. Dig deeper pač ni zame. Se ne slepim, da bodo čez 2 meseca blazni rezultati. Kot sem že zgoraj nekje omenila, sem se Insanitya lotila zaradi redne telovadbe in telovadbe pri kateri se ravno prav utrudim, prešvicam in mi ni potrebno hoditi v telovadnico.

V drugem mesecu, bom poskušala po najboljših močeh, če se pa izkaže, da ne bo šlo, bom pa ponovila 1. mesec (čeprav mi to ne diši preveč).

Danes pri Cardio power & resistance sem na primer global jumps preskočila (počivala takrat), zato, da sem imela sape za sklece. Če bi delala GJ, sem na koncu tako crknjena, da nobenih sklec ne naredim. V rokah sem pa zelo šibka. No, danes je bil itak čuden dan :)

Pecenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti