Insanity vadba

callum  

član od: 4.11.2008

sporočila: 35

7. mar 2012 8:17

Pecenka je napisal/a:

callum je napisal/a:

Pecenka je napisal/a:

Jaz še vztrajam, danes začnem z 4.tednom. V sredo se mi je prvič dogodilo, da sem mi res ni dalo in sem mogla res nakopati voljo na kup, da sem se spravila delat. Se mi zdi, da že lažje sledim, čeprav me sklece še vedno ubijajo. Pri drugem fit testu so se rezultati malo izboljšali....Do zdaj mi je uspevalo, verjamem, da mi bo tudi do konca. Me je pa kar strah 2. meseca.

Pecenka

Čestitke. V četrtem tednu daj resno vse od sebe + še malo (prosim upoštevaj ta nasvet! - velja za vse), boš hvaležna v drugem mesecu (pa še to te ne bo niti približno dovolj pripravilo). Razlika je takšna kot da bi ti rekel, da si sedaj (prvi mesec Ins.) v osnovni šoli (4-6razred), v recovery-u si še vedno v OŠ (le v 1-3razred) v drugem mesecu greš pa direkt na faks :). Občutek pa kot, da si ponovno na začetku. Pa pazi nase.

callum

Hvala za nasvet. Ampak, do sedaj sem se naučila, kje ima moje telo meje. In tudi, kako te meje prestavljati naprej. Če med vajo insanitya ne morem dihat, se bom ustavila, pa tudi če se svet podre. Dig deeper pač ni zame. Se ne slepim, da bodo čez 2 meseca blazni rezultati. Kot sem že zgoraj nekje omenila, sem se Insanitya lotila zaradi redne telovadbe in telovadbe pri kateri se ravno prav utrudim, prešvicam in mi ni potrebno hoditi v telovadnico.

V drugem mesecu, bom poskušala po najboljših močeh, če se pa izkaže, da ne bo šlo, bom pa ponovila 1. mesec (čeprav mi to ne diši preveč).

Danes pri Cardio power & resistance sem na primer global jumps preskočila (počivala takrat), zato, da sem imela sape za sklece. Če bi delala GJ, sem na koncu tako crknjena, da nobenih sklec ne naredim. V rokah sem pa zelo šibka. No, danes je bil itak čuden dan :)

Pecenka

Nasvet je dobronameren. Kdor se misli lotit drugega meseca mora v prvem dati vse od sebe (vsekakor ne smejo delat Globe Jumpsi težave) - drugače bo vaje drugega meseca le gledal. Bo pa prvi dan drugega meseca že dosti postregel z realnostjo ali ste pripravljeni nanj. Torej ko bo prišel ta dan imate na sporedu:

1. dan (2. mesec): fit test (predlagam da dopoldne) in max interval circuit (predlagam popoldne)

Med max interval circuit boste hitro videli, kje ste - če ni možno vsaj malo sledit, če postane sledenje/dihanje/srce težko vam predlagam, da končate z vadbo in naslednji dan lepo ponovite vsaj še en teden prvega meseca.

Če pridete skozi vas naslednji dan čaka:

2. dan (2.mesec): Max Interval Plyo

To je že res pravi test kje ste - od prejšnjega dne bolijo mišice, vadba je ponovno in na zahtevnosti drugega meseca (noge, sklece, noge, sklece, noge, sklece,...) - če ste iskreni do sebe in vidite, da ne gre -> ponovite vsaj en teden prvega meseca

Sledi 3.dan: Max Cardio Conditioning

To je podobno kot Pure Cardio vendar dosti daljše - torej na vso moč brez ustavljanja - kdor pride do sem in to konča - naj nadaljuje drugi mesec - čestitke.

Zdaj če komu ni do ponovitve prvega meseca obstaja alternativa, ki ga je našla uporabnica "darjao". To je hibrid z HipHop abs (tudi od S.T.). Pri hibridu (ki vključuje vadbe prvega in drugega meseca Insanity-ja ter vadbe iz HipHop abs - torej je dobra raznolikost), ki ga je našla sem ji malo spremenil zadnji teden - v toliko, da se intenzivnost na koncu poveča. Tista, ki pri zgornjih dnevih ugotovi, da je 2. mesec pretežak, je dosti bolje, da telovadi po tem hibridu (ki brez skrbi ni lahek - vendar lažji od 2.meseca), kot pa da v športni opremi gleda vaje drugega meseca in si vmes še kaj poškoduje. Po dokončanju pa je pripravljenost na drugi mesec dosti boljša in kdor/katera še želi nadaljevati se lahko loti 2. meseca.

Upam, da bo uporabnica darjao objavila hibrid, če pa ne bo ga bom pa poiskal sam in ga objavil.

Glede mene, odtelovadil sem zgornje tri dni in bil po prvih dveh kar lepo zdelan (kalorije: 1100, 740, 710) - nisem več navajen telovadit vsak dan. Včeraj na Max Cardio Conditioning (beri Pure Cardio 2.0) je bilo že lažje - čutim pa mišice, ki pač potrebujejo počitek - no danes je max recovery - tako da bo prav pasalo.

callum

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

7. mar 2012 9:53

callum je napisal/a:

Nasvet je dobronameren.

callum

Saj vem :D Ga nisem dojela kako drugače, čeprav je morda tako zvenelo. Mislim, da smo ti punce hvaležne za kakršni koli nasvet, še posebej, ker si Insanity že predelal. Vsak pa pozna svoje omejitve.

Lep dan!

Pecenka

callum  

7. mar 2012 11:03

Evo prilagam hibrid s HipHop Abs - enako od Shaun-a T-ja (poglejte si: http://www.youtube.com/watch?v=WdZ8Zhob-EI). Torej za vse, ki ste prišle do konca prvega meseca in recovery-ja in ugotovile, da niste primorane delati drugega meseca (ali ste ugotovile to pri zgornjih točkah) prilagam koledar vaj za naprej (malo sem ga zmodificiral). Po tem koledarju pa greste lahko na drugi mesec (in to dosti bolj pripravljene in v dosti boljši kondiciji), seveda če bo sploh še potrebno :). Pa ne pozabit na recvovery week.

Sporočilo je spremenil(a) callum dne 07. 2012 11:04

callum  

7. mar 2012 11:03

Evo prilagam hibrid s HipHop Abs - enako od Shaun-a T-ja (poglejte si: http://www.youtube.com/watch?v=WdZ8Zhob-EI). Torej za vse, ki ste prišle do konca prvega meseca in recovery-ja in ugotovile, da niste primorane delati drugega meseca (ali ste ugotovile to pri zgornjih točkah) prilagam koledar vaj za naprej (malo sem ga zmodificiral). Po tem koledarju pa greste lahko na drugi mesec (in to dosti bolj pripravljene in v dosti boljši kondiciji), seveda če bo sploh še potrebno :). Pa ne pozabit vmes na recvovery week.

Prvi dan sem pozabil dodati Fit test. Tako da še to vkomponirajte.

Sporočilo je spremenil(a) callum dne 07. 2012 11:08

Pecenka  

član od: 23.1.2007

sporočila: 225

17. mar 2012 20:41

No punce, še delate kaj?

Jaz bi morala danes zaključiti z recovery week, pa sem bila med pripravljanju kosila preveč divja, se poškodovala in pristala na urgenci. Ni nič kaj hudega, ampak bom verjetno mogla insantiy za kak teden opustiti :( Pa tako sem se veselila fit testa v ponedeljek. Ravno včeraj sem razmišljala, da sem letos imela kar srečo, da nisem kaj zbolela in in insanity lepo tekel...Zdaj pa imam...

Pecenka

darjao.  

član od: 15.12.2005

sporočila: 140

19. mar 2012 8:46

Kukuc!

Evo mene po gripi in obveznem počivanju, po vsega skupaj 3 tednih... sem danes začela s hibridom HHA/I.

Fat Burnig Cardio- super za kolena, nič ne bolijo. Intenziteta daleč od Insanityja ampak sem vseeno lepo zašvicala.

darjao.

Sporočilo je spremenil(a) darjao. dne 19. 2012 14:20

darjao.  

21. mar 2012 18:10

Po zelo dolgem času muskelfiber. prijetna bolečina, ki kaže da se nekaj dogaja.... Z vitaminčki ne šparam! Zdaj pa epizoda biggest loser za motivacijo potem pa 3. dan hibrida. lp

darjao.

darjao.  

22. mar 2012 8:48

Hmmm, to je pa zanimivo. Na zasebno pošto dobivam en kup pošte in punce pravijo da bodo začele ali so že začele, tukaj se pa nobena več ne oglasi. Gremo vtise, občutke, dogodke.... dajmo si vzpodbudo!

darjao.

callum  

22. mar 2012 9:37

Lepo to, da je toliko novih kandidatk. Edino opozoril bi, da ne začenjajte z zgornjim hibridom. Ta hibrid je namenjem tistim, ki ste pri Insanity-ju dokončale prvi mesec in še niste pripravljene na drugega (no verjemite - nič te ne pripravi na drugega :)). Recimo pred tem hibridom bi bilo dobro narediti vsaj 1 mesec HHA, ker brez tega, ko boste prišle v zgornjem hibridu v tretji teden, vas bo povsem uničilo (pa še od prej si mišice ne bodo opomogle).

Obstaja pa še tretja pot: delajte po zgornjem hibridu tako da ponovite določene tedne. Tako bo lažje in bolj učinkovito in verjetno enakovredni rezultati (pa manjša možnost za poškodbe).

Recimo možnosti (od "najlažje" proti "najtežji" - priporočam št. 1):

1) H, 1, 2, 1, 2, R, 2, 3, 3, 4

2) 1, 2, 1, 2, 3, R, 4, 3, 4, 5

3) 1, 2, 2, 3, 3, R, 4, 5, 4, 5

*H predstavlja Hip Hop Abs teden (poljubno si izberite - ali pa če bo darjao svetovala, ker pozna bolje od mene)

*R predstavlja recovery teden (tu notri naj bodo 3*Core Cardio in Balance, 1*Max Recovery in 1*Fast&Furious, in 1*Fit test)

Obvezno naredite na začetku in na koncu Fit Test ter si rezultate zapišite! En fit test je pa med recovery tednom. Pa zelo priporočljivo, je da pred začetkom vsaj kak teden telovadite in poskusite narediti recimo tri vadbe (recimo kaj iz HHA, ter Cardio abs in Core Cardio in Balance iz Insanity-ja).

callum

darjao.  

22. mar 2012 16:08

Se strinjam s callumom. Že sam HHA je za začetnika dovolj velik zalogaj!

darjao.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti