7. mar 2012 8:17
Pecenka je napisal/a: | ||||
Hvala za nasvet. Ampak, do sedaj sem se naučila, kje ima moje telo meje. In tudi, kako te meje prestavljati naprej. Če med vajo insanitya ne morem dihat, se bom ustavila, pa tudi če se svet podre. Dig deeper pač ni zame. Se ne slepim, da bodo čez 2 meseca blazni rezultati. Kot sem že zgoraj nekje omenila, sem se Insanitya lotila zaradi redne telovadbe in telovadbe pri kateri se ravno prav utrudim, prešvicam in mi ni potrebno hoditi v telovadnico. V drugem mesecu, bom poskušala po najboljših močeh, če se pa izkaže, da ne bo šlo, bom pa ponovila 1. mesec (čeprav mi to ne diši preveč). Danes pri Cardio power & resistance sem na primer global jumps preskočila (počivala takrat), zato, da sem imela sape za sklece. Če bi delala GJ, sem na koncu tako crknjena, da nobenih sklec ne naredim. V rokah sem pa zelo šibka. No, danes je bil itak čuden dan :)
|
Nasvet je dobronameren. Kdor se misli lotit drugega meseca mora v prvem dati vse od sebe (vsekakor ne smejo delat Globe Jumpsi težave) - drugače bo vaje drugega meseca le gledal. Bo pa prvi dan drugega meseca že dosti postregel z realnostjo ali ste pripravljeni nanj. Torej ko bo prišel ta dan imate na sporedu:
1. dan (2. mesec): fit test (predlagam da dopoldne) in max interval circuit (predlagam popoldne)
Med max interval circuit boste hitro videli, kje ste - če ni možno vsaj malo sledit, če postane sledenje/dihanje/srce težko vam predlagam, da končate z vadbo in naslednji dan lepo ponovite vsaj še en teden prvega meseca.
Če pridete skozi vas naslednji dan čaka:
2. dan (2.mesec): Max Interval Plyo
To je že res pravi test kje ste - od prejšnjega dne bolijo mišice, vadba je ponovno in na zahtevnosti drugega meseca (noge, sklece, noge, sklece, noge, sklece,...) - če ste iskreni do sebe in vidite, da ne gre -> ponovite vsaj en teden prvega meseca
Sledi 3.dan: Max Cardio Conditioning
To je podobno kot Pure Cardio vendar dosti daljše - torej na vso moč brez ustavljanja - kdor pride do sem in to konča - naj nadaljuje drugi mesec - čestitke.
Zdaj če komu ni do ponovitve prvega meseca obstaja alternativa, ki ga je našla uporabnica "darjao". To je hibrid z HipHop abs (tudi od S.T.). Pri hibridu (ki vključuje vadbe prvega in drugega meseca Insanity-ja ter vadbe iz HipHop abs - torej je dobra raznolikost), ki ga je našla sem ji malo spremenil zadnji teden - v toliko, da se intenzivnost na koncu poveča. Tista, ki pri zgornjih dnevih ugotovi, da je 2. mesec pretežak, je dosti bolje, da telovadi po tem hibridu (ki brez skrbi ni lahek - vendar lažji od 2.meseca), kot pa da v športni opremi gleda vaje drugega meseca in si vmes še kaj poškoduje. Po dokončanju pa je pripravljenost na drugi mesec dosti boljša in kdor/katera še želi nadaljevati se lahko loti 2. meseca.
Upam, da bo uporabnica darjao objavila hibrid, če pa ne bo ga bom pa poiskal sam in ga objavil.
Glede mene, odtelovadil sem zgornje tri dni in bil po prvih dveh kar lepo zdelan (kalorije: 1100, 740, 710) - nisem več navajen telovadit vsak dan. Včeraj na Max Cardio Conditioning (beri Pure Cardio 2.0) je bilo že lažje - čutim pa mišice, ki pač potrebujejo počitek - no danes je max recovery - tako da bo prav pasalo.
callum