21. feb 2012 8:06
Čestitke - lepo prebrat, da te bolezen ni premagala in da še nadaljuješ (ponovitev tedna je pohvalna odločitev). V zimskem času je mogoče pametno vmes jemati kakšne multivitaminske tablete, ker je zaradi intenzivne vadbe več stvari pokurjenih (tudi vitaminov), kot če nebi blo vadbe (isto velja pri dietah - vendar je tam premalo vitaminov, ker so obroki hrane zmanjšani) - zato v teh dveh primerih še raje pride do raznih prehladov, grip,....
Tudi mene je mikalo med prostimi dnevi kaj dodatno potelovadit - energija je prisotna, telo je pripravljeno, torej zakaj ne (več je bolje ali ne?). Ugotovil sem da pretiravanje, ni najboljša ideja. Mišice rabijo počitek in regeneracijo (saj delaš 6 dni v tednu - koliko dni po koliko časa si delala pred Insanity-jem?), zato sem proste dneve vedno upošteval. Med prostimi dnevi (in spanjem) namreč pride do izgradnje mišic, zato jim tisti dan le pusti mir in se ne obremenjuj s tekom. Insanity ima velik poudarek na kardio obremenitvah, zakaj bi ga obremenjevala s kardiom še tisti dan, ko so ga strokovnjaki (snovalci programa) namenili počitku. Če bi vseeno rada na prosti dan nekaj naredila se raje osredotoči na vaje pri katerih ti srčni utrip ne naraste veliko (in pri katerih sklepi ne trpijo) - držanje raznih poz, raztegovanje ala predklon (skratka bolj joga zadeve), izboljšava tistih stvari kjer si slabša (lahko recimo nekajkrat po par sklec - ideje katere delat: http://www.youtube.com/watch?v=_xMSPuVBT5g), namesto teka se pa raje odloči za kakšen sprehod (s tem pomagaš tudi sklepom - gležnji, kolena, kolki).
S tekom (kot predstavnikom kardia) ali hitro hojo v hrib, ali po stopnicah se pa raje ukvarjaj v drugih dnevih - sploh recimo na recovery dan če bo želja. Ne pretiravat (raje daj 110% od sebe med vadbami iz Insanity koledarja) - rezultati bodo prišli, ta dva meseca bosta pa hitro mimo.
Še nekaj - ko bo topleje boš že v drugem mesecu in takrat je še bolj pomembno da izkoristiš dneve za počitek .
Sporočilo je spremenil(a) callum dne 21. 2012 08:29