Smem prosit?

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

30. jan 2012 12:23

Glede nadozora nad pravopisom sem čakala na več odgovorov.

Prav ima Ežoj, ki pravi, da smo v situaciji, da ima mnogo ljudi denar, da pride tudi na ta formu, niso pa imeli možnosti, da bi se kdaj izobrazili tako, da bi bilo njihovi pisanje brezhibno.  Ljudje zaključijo osnovno šolo in jih mnogo neizmerno sovraži materni jezik iz različnih razlogov in tudi kasneje se borijo za preživetje, ne pa za Slovenski pravopis v knjižnici.

V Pravilih nisem prebrala, da je potrebno dosledno upoštevati pravila slovenskega jezika, zato ne vem, zakaj si nekateri jemljete večjo pravico kot Jernej, ki je to stran ustvaril. Mene površni zapisi motijo, pa se nikoli ne spravljam nad avtorje, ker se mi zdi, da je najbrž več razlogov, da zapisi niso vščečni.

Videla sem še kak drug forum, vendar se mi zdi, da ni prav, da smo pri tem strožji od tistih tečnih učiteljic, ki Slovencem priskutijo jezik do konca življenja. Nenazadnje, se komu zdi, da maturirajo ljudje s samimi odličnimi ocenami, dopustimo, da so tudi med navdušenimi kuharji taki, ki niso za 2, znajo pa kaj drugega.

Ta forum ni ocenjevanje pravopisa, to je forum, kjer je mogoče ugotoviti strpnost in sposobnost sodelovanja.

S tem je pa tako kot z znanjem jezika. Eno znajo, drugi ne znajo, eni hočejo, eni nočejo. Eni pač ne zmorejo.

Očitno je bila ta tema potrebna, saj je mnogo zapisov, ki so povedali tisto, kar mislim jaz.

Moteči pa bodo ostali moteči.

Mene bodo sicer manj motili, ker sem se že pred časom umaknila in naredila prostor tistim, ki s svojim prevelikim egom potrebujejo tudi prostor.

Pravzaprav se pri pol milijona ljudi niti ne pozna, če koga ni več. 

F r i n a

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

30. jan 2012 13:05

Mislim da se nihče ne usaja nad večino, ki piše običajno, s kakšno tipkarsko napako ali napačnim sklonom, napak postavljeno vejico in podobnim. Redki so tukaj, ki zmorejo napisati slovnično brez napake, in to vsi vemo. In se zavoljo tega ne obremenjujemo.

Sama bolj opažam opozorila, ko kdo namenoma in ne iz neznanja piše spakedranščino od slovenščine (jest sm tko hitr en mlek spiu ....), pa ko ne uporablja velikih začetnic, ne postavi nobene vejice, tako da jaz, ko berem, komaj pridem do sape. Člani tukaj opozarjajo, zaradi takega pisanja, na odnos do jezika, ne pa na njegovo uporabo. In nad narečji se nikdar nihče ni zmrdoval, spomnite se naše drage tumpike, ko je pisala v svoji prleščini, pa je bila vsem simpatična.

Mene tu gor nihče ne moti. O nekaterih si sicer mislim svoje, ker so se pač izkazali na nek način, da bi jim pa še dodatno težo dajala s tem, da bi na forumu obračunavla z njimi, nak, tega veselja pa nikomur ne privoščim.

Tako da, frina, ne vidim nobenega razloga za tvoj umik. Kot za umik kogar koli drugega s tega foruma. Ker vsak nekaj prispeva.

Pač po tisti: Ni kritik vsak, ki kritizira, nekdo gradi, nekdo podira.

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. jan 2012 14:04

Sem se že pred časom odločila, da v tej temi ne bom več polemizirala in res tudi ne bom. Si pa zapisala Mamamia točno to, kar sama nisem, ti pa si. Vejice so tukaj postale zlorabljene. Bi pa rada slišala mnenje na to temo tudi od našega šefa Jerneja. Rasel je v družini , katerega oče je bil zelo spoštovani profesor mojega moža. Pri nas se ime Vida Pečjaka izgovarja z vsem spoštovanjem. Menim, da je zgled najboljši učitelj in vzgojitelj. Meni se ni zamerila še nobena članica, če ni napisala vejice ali pa velike začetnice. Zamerim pa tistim, ki podpihujejo nestrpnost in manipulirajo, se ve s kom. Evo, smejkoti mi spet ne delajo. Še oni so žalostni. naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

30. jan 2012 14:23

A tile? Meni tudi včasih delajo in včasih ne ...

mamamia

kozamurnik

sporočila: 2311

30. jan 2012 22:12

mamamia je napisal/a:

Mislim da se nihče ne usaja nad večino, ki piše običajno, s kakšno tipkarsko napako ali napačnim sklonom, napak postavljeno vejico in podobnim. Redki so tukaj, ki zmorejo napisati slovnično brez napake, in to vsi vemo. In se zavoljo tega ne obremenjujemo.

Sama bolj opažam opozorila, ko kdo namenoma in ne iz neznanja piše spakedranščino od slovenščine (jest sm tko hitr en mlek spiu ....), pa ko ne uporablja velikih začetnic, ne postavi nobene vejice, tako da jaz, ko berem, komaj pridem do sape. Člani tukaj opozarjajo, zaradi takega pisanja, na odnos do jezika, ne pa na njegovo uporabo. In nad narečji se nikdar nihče ni zmrdoval, spomnite se naše drage tumpike, ko je pisala v svoji prleščini, pa je bila vsem simpatična.

Mene tu gor nihče ne moti. O nekaterih si sicer mislim svoje, ker so se pač izkazali na nek način, da bi jim pa še dodatno težo dajala s tem, da bi na forumu obračunavla z njimi, nak, tega veselja pa nikomur ne privoščim.

Tako da, frina, ne vidim nobenega razloga za tvoj umik. Kot za umik kogar koli drugega s tega foruma. Ker vsak nekaj prispeva.

mamamia
Tocno to tudi jaz mislim. Prepricana sem, da se nihce ne usaja zaradi napacno postavljenih ali izpuscenih vejic. Za hec morda, kaj vec pa ne. Tudi sama sem osnovno solo obiskovala v drugi drzavi in se zavedam, da je moja slovenscina vse prej kot brezhibna. Zato se strudim. In zato me motijo "biseri" in "umotvori", ki jih celo tisti, ki jih pisejo, tezko razumejo. murnik Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 30. 2012 22:15

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

30. jan 2012 22:22

naor: saj sem odgovoril, nekaj strani nazaj poglej

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

30. jan 2012 23:00

Če kdo hoče oditi s foruma, naj ne pozabi prej vpisati kakšne dobre recepte, če jih še ni uspel...  

www.mojalbum.com/naredilaana

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

31. jan 2012 7:46

mamamia je napisal/a:

mamamia

Nu,tku tudi jst mislm.

andreja m

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

31. jan 2012 11:08

frina je napisal/a:

........Mene bodo sicer manj motili, ker sem se že pred časom umaknila in naredila prostor tistim, ki s svojim prevelikim egom potrebujejo tudi prostor.

Pravzaprav se pri pol milijona ljudi niti ne pozna, če koga ni več. 

F r i n a

Frina, daj no, se mi zdi, da ti je malo žal, da si napisala, da si se umaknila... Vsak ima pravico, da si premisli. In na koncu - konca priznaj, da se na Kulinariki, kljub vsemu dobro počutiš, rada se vračaš, ti je zanimivo, všečno in (včasih) adrenalina polno... In čeprav si (verjetno) "si že tisočkrat rekla, da zdaj pa res več ne prideš", si še vedno tu. In mi smo te veseli (vsaj jaz osebno sem te vesela ) In kaj 'češ več?

In, da ne boš mislila - pa še kako se pozna, če kdo odide in ga dolgo ni na spregled, se dogaja tole:

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2098

Malo se potolaži, pa boš spet v formi.  

Lep dan!

Silva

Smukec  

član od: 23.1.2012

sporočila: 23

31. jan 2012 11:24

Absolutno te podpiram Frina, končno se je našel nekdo in to tako opisal!!!!

Smukec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti