30. jan 2012 12:23
Glede nadozora nad pravopisom sem čakala na več odgovorov.
Prav ima Ežoj, ki pravi, da smo v situaciji, da ima mnogo ljudi denar, da pride tudi na ta formu, niso pa imeli možnosti, da bi se kdaj izobrazili tako, da bi bilo njihovi pisanje brezhibno. Ljudje zaključijo osnovno šolo in jih mnogo neizmerno sovraži materni jezik iz različnih razlogov in tudi kasneje se borijo za preživetje, ne pa za Slovenski pravopis v knjižnici.
V Pravilih nisem prebrala, da je potrebno dosledno upoštevati pravila slovenskega jezika, zato ne vem, zakaj si nekateri jemljete večjo pravico kot Jernej, ki je to stran ustvaril. Mene površni zapisi motijo, pa se nikoli ne spravljam nad avtorje, ker se mi zdi, da je najbrž več razlogov, da zapisi niso vščečni.
Videla sem še kak drug forum, vendar se mi zdi, da ni prav, da smo pri tem strožji od tistih tečnih učiteljic, ki Slovencem priskutijo jezik do konca življenja. Nenazadnje, se komu zdi, da maturirajo ljudje s samimi odličnimi ocenami, dopustimo, da so tudi med navdušenimi kuharji taki, ki niso za 2, znajo pa kaj drugega.
Ta forum ni ocenjevanje pravopisa, to je forum, kjer je mogoče ugotoviti strpnost in sposobnost sodelovanja.
S tem je pa tako kot z znanjem jezika. Eno znajo, drugi ne znajo, eni hočejo, eni nočejo. Eni pač ne zmorejo.
Očitno je bila ta tema potrebna, saj je mnogo zapisov, ki so povedali tisto, kar mislim jaz.
Moteči pa bodo ostali moteči.
Mene bodo sicer manj motili, ker sem se že pred časom umaknila in naredila prostor tistim, ki s svojim prevelikim egom potrebujejo tudi prostor.
Pravzaprav se pri pol milijona ljudi niti ne pozna, če koga ni več.
F r i n a