3. jan 2012 19:35
Jaz sem pa enkrat ocvrla ne vem več ali kokošje ali puranovo meso v bučnem olju in sem bila precej razočarana, ker se je podobno, kot se ob visokih temperaturah zgodi z olivnim oljem, razdišalo.
Pričakovala sem orehovo aromo, dobila pa navadne pohane kokoši (ali pure, saj se ne spomnim več).
Saj z leti se navadiš takih spotikanj in malih razočaranj, meni je v spominu ostalo tudi to, da sem (če že pohamo) meso spanirala v mletih mandljih, pa ni bil rezultat nič bolj imeniten, kot če bi vzela drobtine. Seveda, je treba stavit zraven še malo sira. Pa ko smo že pri siru, kilo ga lahko streseš v polento, pa ne bo kremasta, če je ne skuhaš z dobro dozo smetane.
Ljuba duša limnol, kaj bi bilo neumesno ali nestramno, imaš čisto prav, ampak vsaj jaz rada preberem kakšen nasvet za katerega verjamem, da za njim stoji zaresna (pa čeprav virtualna) ženska.
Pa prav zares, kar sem se kuharskega naučila je bilo iz podpisanih knjig in takih internetnih pogovorov, kjer vse sogovornike sprejmem kot verodostojne in zaupanja vredne.
Bom pa poskusila kaj speči z bučnim oljem, že ker nisem preveč na sladko mogoče kakšen kruh. Enkrat spomladi, da bo vse zeleno, saj to bo prišlo kar naenkrat.
nola