3. jan 2012 16:37
Jaz tudi ...
3. jan 2012 16:37
Jaz tudi ...
3. jan 2012 16:57
No, jaz pa ne in vaju obe lepo prosim, da nam kaksnega zaupata.
nola
Mygrace
sporočila: 6506
3. jan 2012 17:01
Jaz tud vem ampak ne dajem več nobenih podatkov
3. jan 2012 17:13
predlagam, da se odpre nova tema: Moj skrivni recept
3. jan 2012 17:19
Vem recept za rogljičke z bučnimi semeni:
28 dkg gladke moke
12 dkg masla
2 dkg nasekljanih bučnih semen
8 dkg sladkorja v prahu
2 žlici sladke smetane
zamesite testo in oblikujete rogljičke...
lep pozdrav
jatija
3. jan 2012 17:33
Lahko objavite recept, samo naj ne bo nesramen in neumes(t)en.
3. jan 2012 18:38
eh, saj ni kake posebne filozofije. V običajno testo za biskvit dodamo malo bučnega olja in potem še sesekljane bučnice (pražena bučna semena, del je lahko tudi mletih), pa žlico ali dve orehov. To je vse, lahko se tudi prelije s čokolado.
mamamia
3. jan 2012 18:51
No,hvala za nasvet, bom poskusila.
nola
3. jan 2012 18:58
Saj vem, da je nestramno in neumesno, da to pišem, ampak če v google vtipkam "sladica z bučnimi semeni", dobim na prvi strani 10 receptov, od tega 3 s Kulinarike (če smem delat reklamo za Kulinariko?). Potem kliknem "naprej" in na naslednji strani so še trije. Bučna semena lahko popražena in narezana daš v skoraj vsako pecivo (kekse, šarklje), lahko jih samo potreseš po vrhu za dekoracijo, bučno olje pa se prav lepo poda k vanilijevemu sladoledu (v zmernih količinah seveda). Pekla pa z bučnim oljem še nisem, ne vem, kako se obnese pri visoki temperaturi.
Sonja
3. jan 2012 19:25
Torta vzhodne čarovnice, odličen recept naše Proxime.
Dobro peko Jana
jana 07Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Orehova rolada