Nujnooo !!!

mojcazala  

član od: 6.1.2011

sporočila: 112

2. jan 2012 21:11

carsolina in andreja m zahvaljujem se vama za vajine dobre besede...za tisto gospo z njenim nevem kakim obnašanjem pa res ne najdem nobenih besed. nevem zakaj mora pol komentirat, če nima nobenega mnenja oziroma predloga...tudi jaz marsikaj preberem, pa če komu znam svetovati tako kot pač prosi za pomoč mu enostavno lepo svetujem, ne pa da stresam slabo voljo naokoli in ljudi žalostim z neumnimi in neumesnimi komentarji...pač se ženska nauči zadržati, če ti pa to negre, potem enostavno nisi za na takšne forume...!!

tortica bo pa borovničeva in jagodna, vrjetno bom naredila:biskvit,jagodna krema, temen biskvit, borovničeva krema in biskvit...ker jo je punca naročila za njenega fanta, ki ima 30 let in je električar...bom tudi okrasila nekaj v takem smislu...

aja pa ker sem napisala da nisem dolgo v tem fohu ali kako se že reče...ja v ekonomski šoli se res nismo učili kako se torte peče pa take reči, žal! ;) to je izključno moje lastno znanje in sem bolj kot ne samouk...uspeva mi pa zaenkrat zelo dobro. če pa kaj zaškriplje pa se obrnem na kulinarično slovenijo, ker vem da je tukaj veeelikooo oseb ki z veseljem pomagajo, in pa tudi nekaj takih kot ste verjetno sami opazili...

mojcazala

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

2. jan 2012 22:06

mojcazala, ne reagirat tako prizadeto in užaljeno, nihče ti ničesar slabega noče. Te pač mnogi vidijo v drugačni luči kot sama sebe.

Ko sem prebrala tvoj uvodni zapis, sem tudi jaz  najprej pomislila, da gre za začetnico pri peki tort, zdaj pa panika, ker je pojutršnjem četrtek ... No, potem si povedala, da že imaš izkušnje in da ti gre dobro rok. Torej je problem pravzaprav veliko manjši, kot je videti na prvi pogled. Na to, koliko so gostje ješči glede torte, bi ti morala odgovoriti naročnica, potem bi se ti tudi lažje ravnala.

In ja, tudi meni se zdi, da si malce nervozna, ker imaš pred seboj nalogo, za katero moraš malo računat, pa kako boš sestavine nabavila, plus dojiš otroka. A to si vedela že, ko si sprejela naročilo.

Nič nenavadnega, da si malo nervozna, tako vsaj izhaja iz tvojega pisanja.  Jaz nisem imela kakih takih obveznosti, pa sem bila včasih sitna, ko sem imela dojenčka ...

Sem ti hotela kak nasvet napisat, pa vidim, da si se za torto že odločila. Za oglato, v velikosti pekača, ne vem, ali bo prišlo 50 kosov ven. Sama bi naredila tri okrogle (po merilu da je v torti s premerom 26 do 28 cm 16 kosov, lahko tudi 18, če režeš malo ožje) in bi jih nekako povezala med seboj. Torej tri krat 16 kosov jih da 48, vsak gost pi tak ne je trote; ali pa režejo ožje.

S plastmi testa iz pekača lahko tudi narediš tri pravokotne torte in jih zložiš med seboj ali oblikuješ prvo črko imena slavljenca, ali pa številko, koliko je star.

Meni sta jagodni in borovničev okus v isti torti preveč, oba sta izrazita. Jagode bi raje kombinirala s čokolado, borovnice s kakšno vanilijevo kremo ali kremo z mascarpone sirom. In poleg biskvitnih plasti testa bi naredila še eno plast beljakovega testa z orehi ali mandlji. Torda bi bila tako še malo višja zaradi dodatne plasti kreme, in če ostaneš pri velikosti pekača, so kosi torte že zaradi višine lahko malo ožji in jih morda res pride ven 50.

Kakorkoli, upam da ti bo uspelo.

mamamia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

3. jan 2012 6:25

Tehle NUJNOOO! je zadnje čase kar nekaj. Ko dobijo lekcijo, kako ni najbolje, da si za prvič in še ostalimi dodatnimi obremenitvami (dojenje!!) nagrbijo tak projekt, se začnejo opravičevati in pojasnjevati, kako so dejansko že mojstrice.

Kar je res, je res: Torte se nikoli ne poje po 1 kos na osebo. No, tak kos, kot se ga dobi v slaščičarni. Bi rekla, da rabiš manj kot 2 (slaščičarska) kosa torte na 3 osebe.

Vanja

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

3. jan 2012 9:50

Novo Leto, stare manire. Nič novega torej na KulSlo.

hedonist

mojcazala  

3. jan 2012 10:35

zahvaljujem se vam za vaše predloge, neumesne pripombe, itd....

podstavek sem dobila v eni slaščičarni, in bo skoraj "prevelik" ;) tako da je problem hvala bogu rešen.

lepo se mejte in hvala še enkrat!

p.s.:drugič se pa tisti "ta žlehtni jeziki" zadržte svojega komentarja, če s tem ne mislite dobronamerno in neumesno pomagati ljudem, ki prosijo za pomoč(konec koncev je ta forum tudi temu namenjen, ne?)

mojcazala

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

3. jan 2012 11:15

mojcazala, ni ga na tem forumu, ki ne bi dobro želel, če pa kdaj v nastavljenem ogledalu ne vidiš pričakovane podobe, vzemi to kot dragoceno izkušnjo in spoznanje, da ni vse le med in mleko.

Pa neumestno se prav zapiše, ne neumesno.

mamamia

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

3. jan 2012 12:05

Ja,tudi mene zanima,kako ti bo uspelo...veš,saj če je človek zdrav,se da veliko narediti,pa čeprav z dojenčkom.

andreja m

mojcazala  

3. jan 2012 14:59

seveda bom poročala...ah, sej se ne sekiram...nič več :)

mojcazala

dolenc52  

član od: 2.1.2012

sporočila: 72

3. jan 2012 15:26

a mogoče katera ve za kakšen recept za pecivo da se uporablja bučno olje in bučna semena

dolenc52

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2740

3. jan 2012 16:10

Jaz vem

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti