Praznična peka

daabul  

član od: 11.2.2007

sporočila: 97

8. dec 2011 2:14

Galactika 2001,malo pomoci z moje strani.

Baking powder je pecilni prasek, suhi kvas je Instant Yeast,tako pise na moji vrecki,kupim vecje,a v supermarketih imajo tudi male vrecke,ki so precej drazje od  velikega pakiranja.

Moja najnovejsa najdba je prosena kasa,rece si je Hulled Millet,upam,da jo prodajajo na tvojem koncu,jaz sem jo nasla v Meijerju. Pred tem sem narocala na netu proizvajalec Bob's Red Mill ga ima v svojem progaramu.

Pri moki se drzim pravila,da  vedno kupim unbleched all purpose . Nisem se odkrila ostre moke ,zato pri peki uporabljam le mehko in ni vecjih probelmov.

Kardamom in klincke najdem v raznih malih trgovinah,kjer prodajajo precej stvari iz Evrope. Rumova esenca je na voljo na mojem koncu v velikih marketih.

Upam,da ti bo vsaj malo v pomoc.

Uspesno  peko,

daabul

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

8. dec 2011 4:17

No, v Galacticinem pisanju je malo preveč panike.

Čisto vse je razrešeno, samo do najbližnje ta prave štacune s hrano je treba, ne pa iskati specialne izdelke po lokalnih pajzlih. In velikih trgovin je v njenem malem mestecu (850.000 prebivalcev) na pretek.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 09.dec 2011 03:08

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

8. dec 2011 5:07

@nb, bannanna, hvala vama, bom poskusila!

Naslednjič manj časa v pečici!

Saša

nemeja  

član od: 29.3.2007

sporočila: 83

9. dec 2011 11:14

Danes sem doma z namenom, da napečem vsaj nekaj piškotov. Diši še sicer nič, ampak hladilnik je pa poln testa:) Še malo pa bo dišalo, potem bom imela pa zopet sosede na vratih:)

nemeja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

9. dec 2011 12:03

Vanja, v njenem malem mestecu z 850.000 prebivalci? Ha, ha!

naor

msegov  

član od: 7.8.2010

sporočila: 493

9. dec 2011 12:28

Tudi jaz bom danes ... sicer šele bolj pozno zvečer pekla!

Danes imam namen narediti cimetove piškote, brizgane piškote (prejšnja runda je bila namreč odlična in jih že ni več:D), orehove kepice in pa verjetno bom delala še ježke po temle receptu:

http://www.kulinarika.net/recepti/3107/sladice/jezki/

jih je katera že delala? Jaz jih bom namreč prvič in me zanima, če so dobri? Mnenja v komentarjih so namreč precej deljena!

Upam da mi uspe vse napraviti glede na to, da pred sedmo zvečer ne bom uspela začeti ...:) poročam o rezultatih!

msegov

ledenka_  

član od: 27.12.2009

sporočila: 581

9. dec 2011 14:02

pri meni so bili na sporedu učeraj linški piškotki, čokoladno-rumove lunice, medenjaki, danes moram dokončat polnjene čokoladne poljubčke, namazat in okrasit še del lunič in naredit do konca marcipanove piškote.

ostalo mi je nekaj beljakovega preliva(že stepen beljak s sladkorjem ala prleiv za cimetove zvezdice) in nevem kaj naredit z njim, kot preliv ne pride v poštev, ne bi pa rada naredila navadnih ali kokosovih poljubčkov, ker moji jedci niso ravno navdušeni nad slednjimi. ima kdo kak predlog?

msegov jaz sem po zelo podobnem receptu kot so tile za ježke delala navadne kroglice, le da sem zmanjšala količino masla. meni osebno so se zdele okusne :)

lp

ledenka_

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. dec 2011 14:09

Meni so tudi ostali beljaki pa sem naredila lešnikove poljubcke s suhimi marelicami.

3 beljaki

200 g lesnikov mletih

200 g sladkorja

200 g suhih narezanih marelic

Stepi beljake s sladkorjem, dodaj ostale sestavine. Z zlickama oblikuj kupcke na peki papir. Peci na 150 stopinjah dokler ne porjavijo. 

Maso naredi bolj po obcutku. Jaz sem eno rundo bolj razlezeno, v drugo sem dodala se lesnike..vsi pa so bili dobri

www.mojalbum.com/naredilaana

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

9. dec 2011 14:28

ledenka_ je napisal/a:

pri meni so bili na sporedu učeraj linški piškotki, čokoladno-rumove lunice, medenjaki, danes moram dokončat polnjene čokoladne poljubčke, namazat in okrasit še del lunič in naredit do konca marcipanove piškote.

ostalo mi je nekaj beljakovega preliva(že stepen beljak s sladkorjem ala prleiv za cimetove zvezdice) in nevem kaj naredit z njim, kot preliv ne pride v poštev, ne bi pa rada naredila navadnih ali kokosovih poljubčkov, ker moji jedci niso ravno navdušeni nad slednjimi. ima kdo kak predlog?

msegov jaz sem po zelo podobnem receptu kot so tile za ježke delala navadne kroglice, le da sem zmanjšala količino masla. meni osebno so se zdele okusne :)

lp

ledenka_

Kavni makroni?

V maso dodaj malo insatnt kave in naribane čokolade, ko so makroni pečeni jih prelij z belo alitemno čokolado in na vrh čokoladno zrno kave.

Na zadnji slikici so, tele zadeve sem skenirala iz knjig in revij.

http://www.mojalbum.com/mamamia/pecivo1/pomarancni-pi

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 09.dec 2011 14:30

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 09.dec 2011 14:31

ledenka_  

član od: 27.12.2009

sporočila: 581

9. dec 2011 14:32

mamamia hvala, super ideja :)

ledenka_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti