Praznična peka

ledenka_  

član od: 27.12.2009

sporočila: 581

5. dec 2011 19:45

vidim, da ste vse punce zeloooo pridne.. zelo lepe slikice so nastale:))

pri meni se danes pečejo: brusnični srčki,črno-beli polžki, pomarančni marmorčki, kolesca z kandirano pomarančo premazana z marmelado in lešniki, čokoli

lp

ledenka_

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

6. dec 2011 11:10

A kdo ve za razliko med nugatom in gianduio, o kateri sem nekaj strani nazaj spraševala?

alibaba

nemeja  

član od: 29.3.2007

sporočila: 83

6. dec 2011 12:49

Vidim, da vas je veliko že pridnih..no, ene pa še bomo, a ne?

Pinka, kako delaš čokoladno -pomarančne piškote? Pa kaj je tisto pecivo v plasteh, z eno belo kremo in čokoladnim oblivom?

Vsako leto so piškoti, ki morajo biti obvezno med decembrsko peko - navihančki, brizgani piškotki, kakavove zvezdice, razpokani piškoti, medenjaki, orehovi piškoti z marmelado in obliti s temnim oblivom, vaniljevi roglički, cukarini, ki jih namakam v teranov liker... vedno pa je na sporedu tudi kaj novega.

Tik pred božičem je na vrsti potička - jaz delam potratno, mama pa navadno orehovo. Letos pa razmišljam o makovi...bo še videla. Seveda tudi sadni kruh ne manjka - delam ga s kavsovkami, ki jih imam čez leto v skrinji, potem pa se testo pripravlja 10 dni. Eni to imenujejo, kruh prijateljstva, pa škofovski kruh...

Pred novim letom so na vrsti parlineji in karamelizirani oreščki, pa kaka tortica, če ostane kaj časa.

nemeja

urska79  

član od: 24.5.2009

sporočila: 105

6. dec 2011 13:11

Tunna kakšno zeleno barvo si uporabila za smerekice pa rdečo za smerekice ?

Čudovite slikice pa verjamem ,da tudi okusne.

lp

urska79

jatija  

član od: 5.1.2011

sporočila: 95

6. dec 2011 14:24

Nemeja,kako karameliziraš oreščke???  Rada bi naredila še kaj zraven piškotov in medenjakov pa nimam nobenih idej....bi prosila za kakšen nasvet!!!

jatija

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

6. dec 2011 14:26

Uau, Tunna, zelo lepo!

JJ

alibaba  

član od: 4.12.2007

sporočila: 328

6. dec 2011 14:29

...iščem mamamiin recept za piškote s kardamomom... se spomnim, da je bilo pisanja tudi o rožni vodi... kak hiter link? Hvala!

alibaba

nemeja  

6. dec 2011 14:41

jatija je napisal/a:

Nemeja,kako karameliziraš oreščke??? 

jatija

Stopiš sladkor in vodo, pustiš da se naredi karamel, streseš vanj oreške in še malo premešaš. Vliješ v pekač in pustiš, da se ohladi, vmes večkrat premešaš, na koncu po potrebi razlomiš. Ohlajene lahko posjueš tudi s kakavom.

Tale recept od Katkelopatke je podoben, kot naredim sama - ti bo v pomoč pri količinah, jaz delam bolj po občutku: 

http://www.kulinarika.net/recepti/9373/sladice/kandiran

nemeja

nemeja  

6. dec 2011 14:46

alibaba je napisal/a:

...iščem mamamiin recept za piškote s kardamomom... se spomnim, da je bilo pisanja tudi o rožni vodi... kak hiter link? Hvala!

alibaba

Ja, jaz bi tudi prosila. Pa še to - kje pa kupiš rožno vodo? V lekarni?

nemeja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti