12. dec 2011 7:43
Ledenka koliko časa pa ostanejo breskvice v škatli . Bi zdržale do božiča če jih danes spečem pa jutri dokončam?
urska79
12. dec 2011 7:43
Ledenka koliko časa pa ostanejo breskvice v škatli . Bi zdržale do božiča če jih danes spečem pa jutri dokončam?
urska79
12. dec 2011 7:48
Megi a lahko izdaš recepte za kmečko hiško in florentinčke hvala.
urska79
12. dec 2011 9:35
razpokani piškoti, rjavčki z lešniki in macarponejem, medenjaki, medeni kužki in jelenčki, bogataševe ploščice, čokoladne lunice in rogljički, zvezdice s kokosovim likerjem
katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham-3
12. dec 2011 10:09
Sicer niso praznični, je pa tamala vseeno mela veselje z njimi.
Začetnica
12. dec 2011 12:08
Pozdravljene
tudi sama imam ltos namen dati za božič samo piškote in češnjevec. Sedaj pa me zanima, kdaj lahko začnem s peko piškotov? Se bojim, da se bodo postarali do božiča?
doloress
12. dec 2011 12:43
Urška79,kamot jih spečeš že sedaj.Bodo počakale razen ,če jih prej ne pojeste.Sicer jih pa jaz spečem,že kar veliko pred prazniki ,nato pa že narejene lepo zložim v plastično posodo in jih dam zmrznit.Potem pa jih postopoma dajem ven iz zmrzovalnika.
kriznana
12. dec 2011 13:54
Da ne odpiram nove teme ... imam precej pečene gibanice v krušni peči. Ali jo lahko zamrznem?
Mayisa
12. dec 2011 16:00
doloress je napisal/a: |
Pozdravljene
tudi sama imam ltos namen dati za božič samo piškote in češnjevec. Sedaj pa me zanima, kdaj lahko začnem s peko piškotov? Se bojim, da se bodo postarali do božiča?
|
Do božiča bodo piškoti ravno prav. Brez skrbi, če ni kakih svežih krem v piškotih, zdržijo tudi po nekaj tednov, celo mesecev .... če jih prej ne pojeste.
Preberi nekaj starni nazaj, kako stare piškote smo že jedli, pozabljene v škatlah, spravljenih v kleti ....
mamamia
12. dec 2011 16:09
urska79 breskvice sem delala prvič in nevem koliko časa lahko zdržijo v škatli. sicer vem da bodo naše pošle v nekaj dneh, ker smo vsi nori na breskvice
to bi morda lahko povedala kakšna bolj izkušena pekarica, ki je breskvice delala že večkrat :)
lp
ledenka_
12. dec 2011 16:38
Sama breskvice vedno hranim v hladilniku običajno ne več kot en teden.Če pečem za druge nikoli ne dam jajca v filo. Če je notri jajce jih jaz ne bi prav dolgo hranila.
Zakaj jih ne zmrzneš. Ko jih rabiš jih vzameš nekaj ur prej iz skrinje in bo čisto ok.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Marmorni kolač
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako