Praznična peka

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

3. dec 2011 9:59

Kakšnega posebnega plana sicer ne delam, ker najraje preizkušam kake nove recepte, ko mi kakšen pač pade v oči.

Sigurno bom pa delala:

Cimetove zvezdice

ne vem še katere medenjake

vanilijeve rogljičke Migla

čokoladne huzarske krapke ali krešante s hrvaške coolinarike

speculaase (moram sprobati nov modelček iz Kreka ).

Nena

tanca  

član od: 13.6.2004

sporočila: 76

3. dec 2011 10:29

Jaz bom za miklavža spekla Praznične piškote, rogljičke, čisto navadne piškotke in prijatelja, za medenjake pa tudi še ne vem katere...

Vneto pa iščem brošurico (mislim, da je bila Hoferjeva), kjer sem lansko leto našla dober recept (mislim da so bili taki čokoladni piškoti s suhimi slivami). Ima morda katera še spravljeno povezavo na brošurico?

tanca

ledenka_  

član od: 27.12.2009

sporočila: 581

3. dec 2011 12:42

lotti seveda lahko, samo shrani jih v kakšni dobro zašrti škatli. če boš želela rogljičke pomakat v čokolado, pa ti svetujem da to storiš kasneje(kak dan preden jih boš postregla ali pa kar isti dan)

prijetno peko želim

ledenka_

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

3. dec 2011 16:35

Jaz sem že spekla četrto rundo linških in blazinic s kiso smetano. Prehitro jih zmanjka, pa jih znova spečem. Sem pa tudi preizkusila kapučino piškote mamamie. Okus je super, sem jih zlepila z nutelo in lešnikovo lino lado, zdaj pa še čakam, da se malo zmehčajo :)   So pa jih včerajšnji gosti zelo pohvalili. Kar naprej smo jih jedli.

yulchi

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

3. dec 2011 17:36

Jaz se bom drugo leto prijavila za naj piškot s temi kapučinarji; ali pa mogoče s tistimi s kardamomom in rožno vodo. Če mi kdo prej recepta ne spelje ... Hecam se.

Jaz še nisem nič pekla, počasi sestavine na kup dajem ... Naslednji teden pa akcija.

mamamia

Zimt  

član od: 12.6.2009

sporočila: 83

3. dec 2011 17:41

Današnje "ogrevanje" za peko speculaasov!  

Zimt

msegov  

član od: 7.8.2010

sporočila: 493

3. dec 2011 17:54

Jaz sem danes napravila brizgane piškote po receptu mamamie ... Še teh niso vseh pojedli pa hočejo že novo rundo! :) Super so!

Me pa zanima kje se da dobit tele modelčke za speculase?

msegov

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

3. dec 2011 18:19

Tudi jaz začenjam počasi s peko. Vedno najprvo začnem z Ameriškim kruhom prijateljstva. Predvčerajšnjim sem dala kvasovke iz zamrzovalnika, tako so danes že malo narasle. Potem pride na vrsto Božična štola. Nato pa medenjaki, domači keksi na stroj, različno linško pecivo, huzarski krapi, kmečki kruhki, starinski kolačiči, pa brizgani keksi - še ne vem po katerem raceptu, gobice, breskvice in hruške, tulci s pistacijo, kakavovi keksi obliti s čokolado. Če bo čas, pa še kaj novega zraven. Jaz vse kekse najprvo spečem, jih dam v kovinske škatle, nato pa jih par dni, predno jih potrebujem, še zdekoriram.

regina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti