22. apr 2011 11:38
skorpijonka13 je napisal/a: |
Pozdravljene! Me zanima, kaj pa ve nosite doma za kuhat, pa na kavču ležat in brat ali gledat TV.....če ne sp. dela trenirke in kakšne majčke? Me zanimajo konkretni predlogi.
LP Skorpijonka13
skorpijonka13 |
Za kuhat in pomivat posodo predpasnik, obvezno, pa če so spodaj kopalke (tako kuham na morju v kampu, pa če se vam zdi še tako smešno), kavbojke, trenerka ali mini krilo. Brez predpasnika se v kuhinji sploh ne znajdem, mora biti dovolj dolg in tesno prepasan, da se z nobenim delom obleke nikamor ne zatikam. In obvezno imam v kuhinji toliko toplo, da lahko kuham v kratkih rokavih, hudo me namreč motijo dolgi rokavi, ki se kar naprej nekam "zadevajo" in "namakajo".
Sicer pa nosim doma najraje kavbojke, za delo na vrtu še najraje tiste z naramnicami in dosti žepi (farmer), ker imam pri sklanjanju tako pokrit hrbet, pa še nič ne "leze dol".
Tudi v trgovino, na sprehode s psom in in za popoldansko siesto so moje navadne temne ozke kavbojke čisto OK. Če je zunaj blato in mokra trava, se jih da lepo zatlačiti v gumijaste škornje, razna podrast se ne zatika vanje tako kot bi se v jersey trenerko, ko laziva s psom po gozdu, pa še nikamor se ne zatikam z njimi.
Imam pa tudi celo en spodnji del trenerke, črne barve, tak debel topel material, ki ga prav z veseljem uporabljam v hladnejših dneh spet za pohode s psom in na splošno doma. S športom se pa itak posebej ne ukvarjam.
No, zdaj ravno brskam po "army shopu", rada bi si kupila ene "kargo vojaške" hlače, to bi rabila zaradi moje nove "obsesije" - pasjih treningov, ko rabiš ene par žepov za vse pripomočke, pa tudi sicer so mi take hlače všeč za domači vsakdan.
Moja "domača" oprava je v bistvu čisto nič posebnega, kroji so enaki kot pri oblačilih "za ven" - za vsak dan mislim, ne kakšnih svečanih priložnosti. Za valjanje s knjigo po postelji pa poleg pižame uporabljam še nekaj parov pajkic (so mi bolj všeč, kot klasična "trenerka").
Aja, pa še obutev (Vendy, tole prosim nujno preskoči). Za "doma" imam dvoje crocse - živo zelene za po hiši, živo rdeče za po dvorišču. Potem imam še ene navadne SMB gumijaste škornje za v deževni gozd, po vrtu, vinogradu ..., pa nekaj parov "treking" čevljev oz. športnih copat - od bolj poletnih do zimskih, to nosim na sprehodih po divjini in pri domačem delu okoli hiše - pač vsak dan, ko nisem ravno nekje "v mestu" po opravkih.
Ker nimam vsakdanje službe "v civilizaciji" in sem skoraj vsak dan doma oz. veliko zunaj v naravi, sem v glavnem oblečena bolj "po gozdarsko". No, tako je pri meni.
Aja, pa še tiste zaščitne delovne hlače, ki jih Vendy omenja - punce to je super zadeva, res. Jaz jih uporabljam še od študijskih let (slikarstvo) napej. A veste, kako je "kamot", ko kar čez lepe kavbojke in majčko navlečeš to trpežno zadevo, opraviš, kar imaš opraviti okoli hiše, potem pa jih v sekundi spet slečeš in si čisto "spodoben za v javnost" (no, Multija ne bi motilo, tudi če si pod takimi hlačami brez, a ne ) .... Skratka - punce, ne glede na to, kaj rade oblačite "za doma", dober predpasnik in delovne hlače z naramnicami so priporočljiva "oblačilna " baza vseh, ki živimo življenje pretežnih gospodinj oz. kmetic, vrtičkaric in ljubiteljic živali.
No, približno takole izgledam jaz na vrtu
vir: http://www.kelc.si/izdelki/79/61/Hlace-farmer-bo
Mojca