Oblačilni report pomlad poletje 2011

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

1. maj 2011 16:29

Tudi zelo spodobna trenerka se najde:

screen_shot_2011-05-01_at_10.22.08_am_613

Vanja

neznan uporabnik

1. maj 2011 16:32

pa bela majca al pa srajca tud.

 

 

Multivitamin

multivitamin

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15830

4. maj 2011 13:04

Pa modrc tudi ... samo da enim niti modrc ne pomaga ... Tale zgoraj pa lahko da vrečo za krompira nase, pa bo odlično videti ...

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

4. maj 2011 13:08

Ni res. Tejle še kako modrc pomaga. In če bi dala vrečo krompirja nase, se grabenček, ki ga itak ne bi bilo več, sploh videl ne bi.

 

japaja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

9. maj 2011 19:58

Link mi je všeč, samo pri pogledu na pas manekenke za artikel št. 10 kar oči zabolijo

tulka

Pia  

član od: 21.1.2002

sporočila: 21

11. maj 2011 10:44

Tole je po moje oblačilo za nosečnice. In noseča je tudi, vsaj če pogledam, kako je zavezan pas. Izgleda pa zelo lepo.

Pia

Pia

neznan uporabnik

21. maj 2011 10:43

Prihaja poletje. Morda nekaj o kopalkah? O razliki med bazensko in morsko (tudi jadralsko) modo? Navsezadnje tudi o nudistični modi nekaj malega?

 

 

 

 

 

japaja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

21. maj 2011 15:23

Pia je napisal/a:

Tole je po moje oblačilo za nosečnice. In noseča je tudi, vsaj če pogledam, kako je zavezan pas. Izgleda pa zelo lepo.

Pia



Pia

 

Joj, Pia, imam papirnato verzijo kataloga in sem šla gledat...nikakor ni noseča, čeprav na ekranu res izgleda tako.

 

 

Nudistična moda???

 

 

Vanja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. maj 2011 16:00

Definitivno.

Maj je v resnici zelo dober mesec za nakup kopalk.

Moj prvi topli nasvet: Preden greste kupovat kopalke, dajte doma vadite prezenco. Najboljšo linžerijo nase in v tem pred ogledalom (pleme gre zaradi mene lahko ven in se nekaj časa ne vrne). To pa zaradi tega, da približno vidite, kakšno je vaše telo. Veliko žensk namreč na vse možne načine beži od pogleda na svoje telo in potem se s tem soočijo vsako leto pred poletjem....in potem je drama.

Drugi nasvet: ne sekirajte se, če je luč v kabini taka, da je vaša koža podobna (sposojam si termine od Slavenke Drakulić) kot pneumatika z neprepoznavnim profilom in da vaše prsi in zadnjica bolj spominjajo na posušeno in neprepoznano tropsko sadje, kot pa na kaj drugega. Ker materialna resnica je takšna: v kabinah je najslabša osvetlitev, vse ostale ostvetlitve so boljše.

Tretja stvar: ne pomerjajte kopalk po tem, ko ste ravnokar pojedle kaj zelo obilnega. Po obroku imamo tam okrog trebuha večji volumen in to ne pomaga naši sampodobi, ki jo že luč v kabini precej načenja. Bolje je biti malo "lačna" pri tovrstnem pomerjanju.

Četrta stvar: ponavadi se najde ena masa nasvetov v smislu, kako oblika kopalk optično "popravi" postavo in potem so nasveti, kakšne kopalke grejo na različne tipe postave (v naši seriji topicov jih označujemo s sadeži: jabolko, hruška, breskev, jagoda). Meni se taki nasveti zdijo pri kopalkah bolj neke vrste orodje proizvajalcev kot pa kak resen nasvet. Namreč, ko smo oblečeni, velja upoštevati tovrstna pravila, ker smo v oblačilih itak večino časa in pušlamo vtis, tak ali drugačen. Pri kopalkah pa pride v prvi plan telo. In se nekako bolj kot ustrezen ali manj ustrezen kroj vidi, kako se oseba s tem telesom počuti. Kdor ima rad svoje telo, bo nekako osvojil ta pravi kroj kopalk, kdor pa svojega telesa nima posebej rad....mu pa noben kroj ne bo pomagal.

Peta stvar: Bolj kot kroji (pri ženskah velja tole: če si znate kupiti spodnje perilo, si boste znale tudi kopalke, če pa še kar ne nosite ustreznega kroja modrčka.....se boste morale pa to še močno učiti, ker kopalke so itak advanced level), so pri kopalkah pomembne barve. Tu velja paziti, kakšen ten imate. Če imate svetel ten, potem ga ne ne biksatje z nobeno rdečo, vijola, roza in kar je še tega spektra. Ne pri kopalkah in ne pri majčkah in hlačkah. Ostanite v zeleno-modro-turkizni sferi. Če imate izrazito svetlo polt, je bolje, če izbirate kopalke v bolj temnih barvah (temnomodra, črna, rjava). Tudi je zvito, če, npr več let zapovrstjo kupujete kopalke v enaki barvi. Ker potem se da, če se kak del kopalk sfiži (dvodelne), še vedno kombinirati s polovico od drugega para.  Če že morate vzorce; črte so okej, za ostalo je pa bolje, da se preskoči. Najbolj butaste so pa vsekakor kopalke z rožicami. Ker rožičast vzroec na modrcu pa tako nedvoumno markira, kje je pod modrcem bradavica, da je vse skupaj že abotno. Verjetno delajo take kopalke za telebanke in telebane, ki drugače ne bi nikoli pogruntali, kjer se zadeva v naravi nahaja.

S tem, da še nisem videla moških kopalk z naznako, kaj pa vem, vzhajajočega sonca.....

 Sama se vernica enobarvnih kopalk. To pa zaradi tega, ker je na take kopalke bistsveno lažje izbrati dobre dodatke kot so

- kratke hlače (mirno se da pardirati v kopalka in kakšnih laneih kratkih hlačah cel kopalni dan), zlasti so kratke hlače okej, če dopustujemo tako, da imamo rentirano vozilo, pa se potem vrnemo do hotela v tem vozilu (nekako je bolj higieniš)

- pareo; pareo je blazno seksi. Zlasti, ko dekletu zapaše ustavljat promet na poti od bivališča do plaže (recimo kakšna riva v Vodicah je dobra, da se pokaže nov paredo). Sicer ima pa vsak kraj svojo lokalno sceno za pareote. Recimo na Balearih nosijo pareote tako moški kot ženske (mlajši, da ne bo nesporazuma) in si vsak otok vsako leto izmišlja nove kombinacije in potiske. Pa redni gosti Hvara imajo verjetno tudi kak pareo s tamkajšnje pasarele (zlasti tisti mrežasti so bili za orožno dovoljenje)

- Široke tunike najmanj do kolen ali pa še naprej (lahko tudi z dolgimi rokavi). Bodisi da nekaj takega z duhom po Indiji kupite v lokalnem Intershopu, bodisi da to isto v dražji verziji kupite na sredozemski lokacij. Blazno praktično, zlasti če imate konfekcijo od 42 naprej.  Skratka, imejte tako tuniko, da boste čutile blago pod stegni, ko se boste usedle na bližnji terasi in spile kavo. Pri

Pri jadraslki modi je važno predvsem dvoje (velja za poletje): da imate na plovilu obutev, ki je SAMO za na plovilo (skratka, da ni kamenčkov na poplatu, ki bi praskali površino in bi se umazanija z ulice prenašala na plovilo), oziroma, da pazite, da s prsti ne najdete čisto vsakega vinča in manice (ker to nazarensko boli). Druga stvar je, da je dobro imeti čim več kratkrih hlač za vse priložnosti (jaz pasionirano vrsto let kupujem  nikeove sive kratke hlače, ker jih ni nikoli preveč). Pa da je fino imeti oblačila svetlih barv, ker temna barva na plovilu je killer. In na plovilu morate imeti vedno s sabo toplo trenirko (ja, tu jo dovolim) v kateri boste zaspali po kakšni res vetrovni izkušnji. In če že nimate obeleke od TBS, HH ali Muslota....imetje anorak in goretex hlače. Ko vas bo polivalo, boste razumeli.

Glede moške mode za kopanje: Verjetno ste že opazili, da največji carji pridejo na plažo v dobrih bermuda hlačah (ker niso kupili najcenejših) ali pa kakšnih tanjših skaterskih hlačah. In zraven imajo oblečene seksi srajce iz tenkega bombaža (interšop, plaža, tržnica - tam to prodajajo). Če ne pridejo v tem, potem pridejo v kakšnih ravno prav obledelih temnomoddrih surferskih bermudah in s kakšno ravno prav obledeno majčko (in potem so ti hudiči še ravno prav zagoreni - tako kot pokojni Patrick Swayze v Point Breaku). Fantje, poskušajte tole nekako posnemati. Ker pisane preširoke in predloge hlače, bele noge na O, stopala v preglasnih flip-flopih in s kurjimi očesi in gor majčka, na kateri piše "volim Umag"....to NE prepriča. Če boste takšni, bodo vaše partnerice gledale lepotce iz prejšnji stavkov tudi po tem, ko boste vi že zdavnja postavili ligeštule in zapičili tisto marelo za 5 EUR v pesek.

Glede bazenske mode: Predvsem puncam svetuje, da naj zaradi spoštovanja lastnega zdravja pri bazenskih zadevah izberejo kopalke z večjimi hlačkami. In vsem, da ne gre za bazen obuti kakšnih paščkastih, visokopetnih in usnjenih zadev. Korektni gumijasti flip-flopi so super (samo ne potem teh istih flip flopov izven bazena).

Hope this helps.

 

Vendelina jr.

neznan uporabnik

21. maj 2011 18:05

Nudistična moda, Vanja iz ZDA?

Ja, tudi nudistična moda.

 

Moda je itak izraz za način, mero, mejo, pravilo.....v določenem času in prostoru....

V zadnjem času pojmujemo modo zgolj kot način oblačenja, a je vsekakor mnogo več kot le to, Vanja von USA

 

Zatorej moje vprašanje v zvezi z nudistično modo zasluži najmanj tegale: hehe...

Ker ni vseeno, in predvsem na nudistični plaži (za moj okus) ni vseeno a prideš v znucanih espadrilah ali v zlatih štiklah, ni vseeno a greš do plaže s polivinilasto vrečko ali si preskrbiš eno fajn trendiš torbo...ker s kopalkami ne moreš šminkirat, s telesom pač nekateri ja, nekateri ne, in zategadelj se mi zdi kar primerno, če pozornost s celulita preusmerimo na sončna očala in lep nasmeh....

Tako da ja, tudi na nudlplaži, tako kot na tržnici, se vidi, kdo je in kdo ni

(če se že gremo afne guncat KVAK)

japaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti