Oblačilni report pomlad poletje 2011

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

27. apr 2011 16:43

Oh, jaz ene stvari dojemam bolj počasi. Trenunto sem na klinastih petah malo alternativnih oblik in so mi prav všeč. Jemljem lekcije eno po eno vsako leto. Vse ob svojem času....

Sonja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

27. apr 2011 17:44

@Vendelina: Nocoj mi bodo trenerke vseh vrst še posebej všeč, danes imam celo jaz tisto svojo črno, ki ji moja hči opravi "turčinske gate" na sebi, samo okoli zgornjega dela še kolebam ... ali naj oblečem rdeče-modrega ali belega? Bom videla, kaj mi bo sinko posodil ... ma se mi zdi, da bom izbrala prvega, "Zlatkota", kupljenega v Mostarju dve leti nazaj

Mojca

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

28. apr 2011 11:18

mamaF hvala, sem klicala in jih imajo celo v moji številki... jade bravo, petke so zakon tisti korneti pa tudi mene zanimajo... Začetnica

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

28. apr 2011 12:53

Potrebujem nasvet, kako naj se npr. odvetnica oblece, da bo (na sliki) izpadla zelo profesionalno. Hvala! ribica

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

28. apr 2011 13:04

Ribica, kostim in bluza (klasika), sveže oprani lasje (predvidevam, da jih kot odvetnica redno striže/š in barva/š), dobri čevlji. Kar se tiče pa ostalih modnih dodatkov je stvar osebnega stila, ne bi pa pretiravala. Čarli08

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

28. apr 2011 13:12

Sicer je pa za odvetnico dobro, da izgleda profesionalno tudi, ko se ne slika ... Čarli08

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

28. apr 2011 13:16

Vendy, daj malo napiši o krajših verzijah hlač ... takih, za na morje ... Čarli08

ela113  

član od: 26.4.2011

sporočila: 134

28. apr 2011 13:48

Čarli08 je napisal/a:
Vendy, daj malo napiši o krajših verzijah hlač ... takih, za na morje ... Čarli08
mene pa zanima še krajša verzija hlač za v službo... ali lahko,s čim kombinirat,...

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. apr 2011 18:38

Okej, punce, lepo po vrsti.

Kornetne pete ali cone heels so takšne, da se potem lahko razvije mariskateri model.

Evo nekaj ekzemplov:

http://www.shopstyle.com/browse?fts=cone+heel

@ribica, tako kot je rekla že Čarli, elegantna poslovna koda. Če si gledala kultno serijo The Practice - in se spomniš, kako so oblačili ženske like- no, tako nekako.

Dve barvi sta okej, tri če znaš, štiri so preveč in se moraš iti preobleči. Sicer je pa tako, da se poslovna moda precej liberalizira in se gremo tudi smart casual, ampak ko je fotkanje, se primemo kostima. Pozimi črnega, poleti svetlega, v vmesnem času temno-modrega. Modra barva vzbuja zaupanje. Pri fotkanju moraš paziti na to, da ne oblečeš česa, kar ti optično skrajša vrat (recimo, puli je no go). Če imaš bluzo, moraš paziti, kako se ovratnik sklada z reverji. Boljša je bluzica iz svetlečega materiala (bombaž na fotkah deluje ceneno) in lahko je zadeva odpeta, ampak ne pokazat prsnega pregiba. Preveč zapeto ali tako malo "čedno" odpeto je pa tudi tako frigidno, da boli. Pri fotkanju pazi na dober make-up. Če je možno, si zamisli profi vizažiranje, ker ti morajo narediti mat videz, drugače se na sliki svetiš kot kičast luster.

Glede kratkih hlač:

Če imate noge, za katere je treba imeti orožno dovoljenje in maksimalno konfekcijsko št. kontinentalno 38, potem je kostim s hlačami do kolen (en korekten bermuda kroj) (oziroma, do tam, do koder nosite krila za "v službo") okej izvedba. S tem, da morajo biti hlače zlikane na rob. Lani je princesa Leticia z enim super temnosivosrebrnim kostim od Domingeza paradirala na eni državni slovesnosti - in zadevo kombinirala s paščkastimi sandali - in potem so v naslednjih dneh Španke drle v nakupe podobnih kosov. Moje kolegice in jaz smo tozadevno kake štiri leta spredaj, ker v takih kostimih hodimo v službo od leta 2006.

Vsem, ki menite, da padete ven iz kriterijev iz prejšnjega odstavka....punce, ve pa res pazite, kakšne hlače daste nase. Ker je že težava pri iskanju ustrezenega kroja z dolgimi hlačnicami, v vseh primerih, ko so hlačnice krajše, je pa še težej. Tole pisanje do konca tega zapisa, drage moje, je namenjeno vam:

Recimo univerzalen resortni model kratkih hlač so temno-modre bermuda hlače in to take, da se končajo na bokih (ne v pasu, ker naredijo obupno preveliko zadnjico in to ne pomaga) in so hlačnice na koncu kakih 10 centi širše od obsega stegna v istem nivoju (skratka, morate imeti 10 centi lufta na koncu hlačnice). Take hlače ponavadi prodajajo v kakšnih yacht-marina trgovinah. Niso najbolj poceni, ampak držijo enako obliko blazno dolgo časa. K takim hlačam potem lahko kombinirate bodisi moder blazer, bodisi kratko džins levis jaknico, bodisi jopico, bodisi moško srajco, ki jo zavežete na vozel. Majčke zraven so tajlirane in enobarvne, prosim ne širokih in z vodoravnimi črtami. Pa nič karirastega. To spada v poglavje tekstilnih dizastrov....., ki nas plašijo.

Takisto vas prosim, da se izgonete vsaki skušnjavi, da bi kupile kakšno cunjiš kratkohlačno zadevo na bližnji tržnici (kao neke hlačke za na plažo in nazaj)  in za to dale 3 EUR. Če že to počnete, raje kupite dober dolg pareo za 4 EUR. To vsaj koristi in je blazno seksi (okej, sem vernica trebušnih plesov) in prijazno vsakem ženskemu telesu. Tisti cunjiš kosi - to je nekaj tako groznega,  leze med ritnice, spreminja barvo, deluje ocufano....in tiste cunjiš kratke hlače naj kar nosijo Britanke (kdor letuje v Grčiji, Turčiji ipd... ve, o čem govorim, ostalim je pa ta vizualna groza prihranjena). Prav tako se odrecite ideji, da bi nosile ofucane odrezane in nezarobljene kavbojke kot shorts - tega niti Britney Spears ne počne več.  Ta kos uporabljajo samo še v filmih za odrasle.

Če poletje preživljate na plovilu, potem si boste itak v jadralni trgovini kupile dobre hlače. Ker na plovilu paradirati v krilih in parejih je butasto in tam brez shorts ne gre.  Če pa poletja ne preživljate na plovilu... in vam je jasno, da ste zelo hvaležni vašim nogam, ker vas nosijo po svetu in da je to najbolj važno....da pa, objektivno vzeto, so drugi deli vašega telesa vseeno erotično močnejši, potem pa poskusite preživeti sprehode do plaže v pareju ali pa v kakšni dobri podaljšani tuniki (do kolen), ker bodo v nasprotnem primeru kratke hlače učinkovale tako, kot učinkuje trenirka (ajoj, ne bom ponavljala diskusije o trenirkah).

In še nekaj: vse 3/4 hlačne grozljivke, ki jih lani še niste vrgle iz omare, čakajo na to, da jih letos dokončno vržete ven. Ni dobrega razloga, da bi jih imele.

 

 

Hope this helps

 

 

 

Vendelina jr.

lunacka  

član od: 13.6.2005

sporočila: 156

28. apr 2011 21:54

Bi lahko, lepo prosim, še kakšen nasvet kje kupiti modne kavbojke (znižan pas, žepi na riti da ta zgleda tako kot je treba in ne kot babica ...) ampak da niso zdrgnjene, sprane, ofucane - vse to tovarniško seveda. Iščem kakšne fajn kavbojke, ki niso ravno črno modre - pa dobim le "lisaste" in jih seveda ne vzamem. Dobro mi stojijo recimo modeli od Only, samo kaj, ko so le za v srednjo šolo, kar se blaga tiče Torej hvala vsem za namige! lunacka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti