Petarde

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

6. jan 2011 9:59

Je kar nekaj resnice v tem kar si napisala Vikica edino kar mi pa ni všeč je, da bi predpisala ljudem zakaj lahko svoj denar zapravljajo in zakaj ne. No to je pa precej mimo in milo rečeno čista bedarija. Pokanja je bilo letos izjemno malo pa zagotovo ne zaradi zakonodaje ,bolj je tudi tukaj zarezala recesija. Pa tudi sicer ni pri nas tako kritično,kot bi hoteli prikazati nekateri. Je drugje v Evropi mnogo huje . V Avstriji točneje na Dunaju, kjer je letos na Štefanovem trgu silvestrovala nepregledna množica ljudi je pokalo ko hudič . Rakete so švigale vse križem kražem, že okrog deset ure je bilo po tleh ostankov piroteknike skoraj do kolen. Pa v Nemčiji je povsem ista slika, vsak udeleženec silvestrovanja na prostem prinese s seboj nahrbtnik ali pa vsaj vrečko polno priotehničnih izdelkov. Na vprašanje ali imajo pri njih bolj blago zakonodajo je sledil odgovor , da je ta kar dovolj restriktivna vendar jo na Silvestrski večer nihče ne upošteva pa tudi oblast zamiži na eno ali pa kar na oba očesa. Saj je vendar Novo leto pred vrati ! V primerjavi s tem je naša kanonada en nedolžen prdec in ni vredno, da bi se o tem sploh zgubljale besede. Tako da Vikica, ne vem kako ti bo uspelo, da boš predpisala za kaj bom zapravljal svoj denar. hedonist

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

6. jan 2011 10:06

Jaz sem dejansko slišal 20 pokov na silvestrovo in nekaj ognjemetov, mislim da letos res ni razloga za jamranje.

Commis débarrasseur

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

6. jan 2011 15:42

Res je bilo letos manj pokanja v primerjavi s prejšnjimi leti, pa še vedno preveč. Preveč za vsakega, ki jo je pošteno skupil, pa če jih je bilo samo deset. Preveč za vse živali, ki so se presle in za njihove lastnike. In predvsem preveč za vse majhne otroke in bolne ljudi in tako dalje. Ali se mora pticam mešati, ker se ljudje ne znajo veseliti drugače, kot, da delajo hrup. Jaz res ne razumem več ljudi, zakaj jim mora kar naprej nekaj ropotati okoli glave. Strinjam se z Vikico, Tulko in vsemi, ki menijo, da je to odveč. Če pa pokajo na Dunaju in v Nemčiji, je pa ok, al kaj. A so oni kaj več kot mi, zakaj se moramo po vsem zgledovati po njih?

Zzak, imaš prav, v nekaterih predelih je bilo bistveno manj pokanja kot drugje. Govorimo o različnih onesnaženostih, ena od njih je tudi svetlobna onesnaženost, pa bi rekla tudi "hrupna" onesnaženost. To tudi dela ljudi nervozne.

naor

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

6. jan 2011 19:39

Zakaj to ne bi bilo evropsko ali celo svetovno gibanje. Saj ta način izražanja veselja za novo leto kar precej onesnažuje zemljo in vznemirja veliko večino prebivalcev, poleg brezveznega zapravljanja denarja. To je zopet ene vrste nasilja majšine nad večino. Vem, da je to zaenkrat "pobožna" želja, vendar sem prepričana, da bo čez nekaj let postala realnost.

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

6. jan 2011 21:50

Vikica, iz tvojih ust v božja ušesa. janko1

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

6. jan 2011 22:17

zzak1977 je napisal/a:

Jaz sem dejansko slišal 20 pokov na silvestrovo in nekaj ognjemetov, mislim da letos res ni razloga za jamranje.

Commis débarrasseur

Imaš srečo. Odvisno kje ... Pri nas ni bilo pred desetimi leti skoraj nič, morda petarde, ki so jih mulci itak že cel teden prej pokurili, zadnje dve, tri lata pa ... ufff, kot bi sosedje med seboj tekmovali, "kdo ima večjega". Pa živim v vasi s 600 ljudmi in ne v kakem velemestu.

Zanimivo se mi zdi, da se osovraženi kadilci lahko držimo predpisane prepovedi kajenja v javnih prostorih, da ne ogrožamo drugih, tile junaki s petardami pa "ne šmirgljajo pet posto" dejstva, da se pirotehničnih izdelkov 1. razreda v naseljih sploh ne sme pokati! In mirno onesnažujejo okolje s svojim hrupom kot da ni nič ... in tudi sankcij od nikoder. Potem ti pa še poštar prinese reklamo slovenskega veletrgovca, ki na nakup pirotehnike obljublja celo 30% popust! Adijo pamet ... Moji sovaščani pa "hajdi narod po nakupih".

Ja, seveda, na vojaškem vadbišču na Počku jih nihče ne bi videl in se zgražal ... na trgih in ulicah pa dobijo vso potrebno pozornost.

Kakorkoli, do teh pojavov sem odkrito netolerantna, pa svobodno izražanje svojih nevemkajže gor ali dol.

Mojca

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

7. jan 2011 8:50

To je pa klasika, da se take urbane neumnosti selijo na vas. Na vasi se tudi drugače onesnažuje prostor z raznimi motorji, štirikolesniki in podobnim, kar mene veliko bolj moti kot pirotehnika.

Commis débarrasseur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti