Petarde

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

31. dec 2010 8:28

Jaz sem letos slišal dve do tri. Tudi po trgovinah, kar sem moral hodit, so bili štanti s temi neumnostmi prazni, kakih pet let nazaj je bil dren, kot sedaj v mesnici v Elecrercu :)

Commis débarrasseur

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 757

31. dec 2010 8:47

Za našo hišo je otroško igrišče. Ker otroci ne smejo metati petard doma, jih mečejo na otroškem igrišču.

barbara9

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

31. dec 2010 8:56

Tudi pri nas je presenetljivo mirno, pa upam, da tud za novo leto ne bo preveč pokanja, ker bo naš kuža sam doma (notri, v stanovanju).

Kar se tiče pomirjeval za pse. 1x sem bila pri veterinarju, pa je prisla ena gospa kupit pomirjevalo, ravno zaradi tega, ker naj bi se pes bal pokanja. Pa ji je veterinar lepo razložil, da če bo psu dala pomirjevalo, se ne bo nič manj bal ko bo pokalo, samo pokazat tega ne bo mogel.

Lizzie

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. dec 2010 10:23

Veliko manj je pokanja, to je res. Ampak sem zgrožena, ker so ravno petarde ali rakete zažgale dom družini, ki ima zdaj razdejanje in skrbi in stroške zaradi mladostne objestnosti! Kje dobijo otroci vso to "oborožitev"?

naor

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

31. dec 2010 10:35

Pa še to. Leta in leta sem preživljala nočno moro zaradi pokanja. Naša muca se je zavlekla za omaro in je prišla na plano šele zjutraj. Ta velik pes je lajal ob vsakem poku tako, da je bil naslednji dan čisto hripav. Šele ob treh po polnoči se je umirilo, tako da je zaspal. Druga psička pa je samo ležala in gledala tako prestrašeno, da se mi je srce trgalo. Preklela sem vse petarde tega sveta.

Na Havajih ni dovoljeno pokati in streljati in delati šundr. Kdaj bo tako pri nas? Z malo dobre volje bi šlo. Kaj, če bi razpisali referendum? 

Človek se vpraša, zakaj se imajo eni ljudje pravico veseliti na račun drugih. Pri tem mislim na vse vas, ki ste napisali, kako ste skrbeli za kužke, da bi jih bilo manj strah.

naor

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

31. dec 2010 11:29

Naor, mislim da noben referendum nebi nič pomagal. Saj ni dovoljeno metati petard pred 26. 12. Pri nas pa poka že cel december. Pa še nisem slišala da bi policaji koga kaznovali. Kako pa lahko komu sploh dokažejo, da je vrgel petardo. Tega pa sploh ne delajo samo mladi... Imam dva mucka, in vsako leto sem z njima celo noč. Begata sem in tja.....In ne čudim se če so naslednji dan težave v obliki driske in celo bruhanja. Kako se počutijo vse divje živali, ptice....Nenazadnje tudi živina v hlevih... Obenem pa pomislim na vse tiste mamice ki imajo doma dojenčke......Na vse bolne (verjemite da ni fino ležat v postelji po kemoterapiji ko si čisto na psu in ti pod oknom poka). Čimbolj mirno noč vsem kužkom in mucam in sploh vsem želim. Hema

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

31. dec 2010 11:35

Tudi sama polnoč dočakam v kopalnici s svojim kosmatincem...poslušava radio, da vsaj malo prekrijem zvok petard. Je pa štos, da ne trpijo samo živali in otroci. Prav zanima me, če bi taisti objestneži še tako zelo uživali v pokanju petard, če bi preživeli katero od vojn, kjer je bilo pokanja več kot preveč. In če pomislim, da lahko tudi odrasel ali ostarel človek doživi kak infarkt zarad ene kur**** petarde, me prime, da bi jo prižgano nabila v "tazadnjo" prav tistega, ki tako zelo uživa v metanju. Sicer je pa sosed nad nami imel navado metati one debele petarde, amak to na full čuden način. Prižgano je tolk časa držal v roki, da jo je, ko jo je vrgel, razneslo ravno pred našim balkonom, da so se šipe zatresle. Sem samo čakala, če bo katera počla. Potem nam je blo tega dost, in sva se z mojim šla lepo prijateljsko pomenit. In je tipo ponovno nabavil cel arsenal petard. Pa je naneslo, da je prišel k nama na obisk njegov sin, in mu je moj povedal, da če bo njegov ata še naprej metal petarde, ima on tudi eno zanj, ki mu jo bo prižgal pred vhodnimi vrati. In je lepo pokazal na plinsko jeklenko. Od takrat je mir ;) Lp od R.

home made  

član od: 26.5.2010

sporočila: 91

31. dec 2010 11:38

Se povsem strinjam z vsem, že napisanim. Že nas je groza ob tem in si niti predstavljati ne morem, kako se počutijo naši ubogi ljubljenčki. Jaz sem na srečo precej odmaknjena od mesta in se pokanja petard skoraj da ne sliši. Pa vendar sta moja štirinožna prijatelja za silvestrovo v hiši. Povsem nedopustljivo pa se mi zdi tudi uporaba petard v množici ljudi, kot je npr. na Kongresnem trgu ob pričakovanju novega leta. Nikoli nisem in niti nikoli ne mislim silvestrovat v množici objestnežev. Imam preveč rada svoje življenje, da bi se tako izpostavljala. Na žalost je veliko takih, ki ne pomislijo kakšne posledice lahko pustijo njihova dejanja. Iz tega razloga silvestrovo praznujem v toplem zavetju doma, obkrožena s prijatelji. home made

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

31. dec 2010 11:54

V nas je očitno še veliko navad iz daljnje preteklosti, ko so zimo odganjali s poki. Nekateri še vedno niso prerasli tistega obdobja.

Pokanje petrad je zelo težko prenašal moj pokojni muc, ki sem ga uro pred polnočjo zvlekla v posteljo, pokriva z dvema kovtroma in ga božala, da bi ga pomirila. Če me ni bilo doma, ali pa druge dneva, je tekal in se skrival in očitno hudo trpel.

V ulici so imeli psa, na katerega so manijaki z balkonov sipali petarde, da je odmevalo po celi dolini. To je družina, ki je trpinčila psa, ki najmanj 6 let ni šel iz premajhne ograde in so tega rotvajlerja uspavali, ker je ogoržal malega otroka. Seveda, saj so ga drezali s palico, triletnika pa zaprli k psu, da je tulil kot obseden. Prijava veterniarski inškeciji je bila ne glede na dokaze neučinkovite, meni so zagrozili s postopkom, ker so ugotovili, da je prijava lažna. Vendar so na moj dopis, da jih bom prijavila zaradi koruptivnega ravnanja, ker so goljufali v poročilu, odnehali. Letos imajo novega psa, bomo videli, kaj se bo dogajalo.

Včeraj sem bila na prostem na koncertu Šukarjev, in začuda, nobenih petard, ki sem se jih bala.

Imam še eno novoletno težavo. Sosedovi manijiaki, seveda isti, imajo že več let na hiši razsvetljavo tipa LAs Vegas. Zato moramo imtei zaprte roloje, po cesti pa vozimo s sončnimi očali. Meni se zdi sobivanje z njimi resnično neznosno, saj je razstveljava grda, na hojladri, utripajoča in moteča.

Pred leti sem med petardnim napadom ob polnoči poklicala po telefonu in v telefon zapiskala na piščalko: hrup je preneha kot bi odrezal ! Babi je po moje še cel dan zvenelo v glavi !

Kaj pa, če sem jaz neznosna, sitna soseda, ki omejujem človekove pravice ?

F r i n a

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4552

31. dec 2010 12:13

tulka je napisal/a:

Tudi sama sem že hotela načeti to temo. Mene petarde spominjajo na vojno in jih dobesedno sovražim.

Psička je v pesjaku in se ji je prvo leto skoraj zmešalo, ko so sosedje začeli pokati. Naj povem, da pri nas ne uporabljajo navadnih petard, temveč neke druge, pravijo jim 'topovske', od katerih se tresejo šipe v hiši. Ko sva slišala njen jok, sva jo na hitro spravila v hišo, a še nekaj dni ni prišla k sebi. Od tedaj je za Silvestrovo vedno v hiši. Malo pomaga, dosti ne. Nekdo je opolnoči vedno ob njej.

Tudi otrok nisva strašila pred petardami prav zato, da se jih ne bi bali. Okrog polnoči sva skušala pozornost preusmeriti na rakete na nebu, a neuspešno. Ko se te v solzah oklepa en prestrašen malček, zraven tuli pes, iz otroške spalnice odmeva prestrašeno klicanje drugega otroka... se le trudiš za miren glas ter čakaš, da mine. In Silvestrovo že nekaj let zame ni več razlog za praznovanje.

Komur je dano, da razume, naj razume. Drugi itak ne.

tulka

, jedrnato, že kar pretresljivo sporočilo. Ko bi vsaj zaleglo...

lp

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti