20. dec 2010 11:55
Strinjam se z limnol, ni vse tako preprosto in samoumevno. Nisem sicer imela namena pisati, pa me vlečete za jezik s to angleščino.
Res sem si želela, da bi imela moja otroka več možnosti, kot sem jih imela sama, ampak nisem ju vozila od enega krožka do drugega, ker je bilo že plesa in glasbene več kot preveč. Sin se je dobesedno sam naučil angleščine, mislim pa da malo k temu prispeva tudi talent za jezike. Nikoli ne bom pozabila, kako smo enkrat ostali člani gledali en ameriški film, on pa je igral eno igrico na računalniku, ali kar je že bilo. J e že dolgo od takrat. Pa se je začel smejat, ker je bilo res smešno na filmu. Takrat mi je bilo jasno, koliko zna angleško.Ko ga je usoda odnesla v ZDA, je imel na ljubljanski FDV priznanih sedem izpitov. S tem izkupičkom je začel na kolidžu v New Yorku in tudi diplomiral. Ko je videl, da si z diplomo iz sociologije ne bo kaj prida pomagal, se je vpisal še na pravo in tudi doktoriral iz prava. Vse v angleščini. Samo toliko o predčasnem učenju in siljenju k učenju. Seveda izjeme potrjujejo pravilo. Ne mislim, da zdaj ni treba otrok voziti k uram angleščine ali glasbe ali karkoli že.
Resnici na ljubo pa moram povedati še nekaj. Moj sin je najprej vpisal ekonomijo in je ostalo samo pri vpisu. Ni ga zanimalo. Potem je vpisal sociologijo in ga tudi kmalu ni več pretirano zanimalo.Potem je šel malo v svet, kjer je spoznal bodočo ženo. Od takrat naprej je dobil motivacijo in je postal najboljši študent kamor se je že prikazal in bil v ponos svoji družini in vzor svojim prijateljem. Malo ima prste vmes tudi usoda. Po mojem mnenju!
naor