Tristo kosmatih in druga čuda narave

irena66  

član od: 22.4.2009

sporočila: 747

10. jun 2013 15:00

Mogoče je bila na preži.

irena66

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

10. jun 2013 15:09

Kaj pa če je poslušala pogovor in od hudega ušla

lp

mzm

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

10. jun 2013 15:32

Že, že, Rimljanka. Jaz jo popolnoma razumem [ namreč]. Da jaz srečam totega študenta - ne v grm - mu kar na drejvo vujdem. 

Johanna

Johanna  

10. jun 2013 15:36

A misliš pogovor med njim in muhero, mišzmoke? 

Johanna

Mygrace

sporočila: 6506

10. jun 2013 16:20

Ampak kje se pa vidi, da se premika? Po moje je to en domačin eno plastično nastavil

(turizem smo ljudje...če je pa turistov preveč press)

Mygrace

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

10. jun 2013 17:13

Johanna je napisal/a:

A misliš pogovor med njim in muhero, mišzmoke? 
Johanna

Ja, Johanna, na vodi čutim, da ni kače, naj bo še tako strupena, ki bi brez zardevanja preživela tak pogovor

(tako da tudi dokaza o premikanju ne potrebujem)

lp

mzm

Johanna  

10. jun 2013 17:43

Joj, nič več o razvratu. Mene je že taka lakota prijela... Grem pogledat, če je Ežoju že uspelo kaj skuhat....

Johanna

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

4. jul 2013 15:01

Kar tu bom napisala.

Celo zimo sem hranila ptice, z velikim veseljem sem jih gledala in jih pitala. Porabila sem malo manj kot 15kg semenja. Večinoma samo sončnično seme nekajkrat pa sem kupila tudi mešano seme za zunanje ptce. Zdaj me pa zanima:

Kako lahko prodajajo seme za ptice če je vmes seme AMBROZIJE, ki jo imam sedaj zasajeno pod ptičjo hišico in pod drevjem, kjer so ptice sedele in jedle seme....Ambrozija je najbolj alergena rastlina in je tujek v našem okolišu, ki se zelo agresivno širi po Sloveniji. V nekaterih državah imajo celo z zakonom določeno odstranjevanje le-te rastline in če se ne to ne upošteva sledi kazen. (samo seme je kaljivo do 30 let) Enako se je zgodilo tudi pri moji mami, kjer je okrog ptičje hišice že drugo leto zrasla sama ambrozija.

Se opravičujem če smetim, samo res em malo jezna...

LP Hema

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

5. jul 2013 6:30

HEMA, si prepričana, da gre za ambrozijo?  Pri meni pod ptičjo krmilnico zraste konoplja, konopljino seme pa vem da je v mešanici. 

Prilepi fotografijo, če imaš možnost.

Cila

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

5. jul 2013 6:55

HEMA, med nekatere države sodi tudi Slovenija.Oodstrani torej tvojo predvidoma ambrozijo, žvrkljo. In, mislim, da ima prav Cila, zdaj še ni čas za kakšno množično pojavljanje žvrklje.

In ja, obstajajo predpisi, v veljavi v EU od 1. 1. 2012, ki govore o tem, koliko semen žvrklje je lahko na 1 kg sončničnih semen v krmi za zunanje ptice.

Res je tudi, da se tu in tam pojavi kakšno seme v paketih sončnic, vendar podatki raziskovalne naloge na to temo, iz leta 2012 govorijo, da semen ni veliko in da je večina paketov brez semen ambrozije (2/3 vrečk ni vsebovalo semen, le 3 vrečke (polnjene še v času pred uveljavitvijo zgornje odredbe) so imele prekoračeno število dovoljenih 8 semen). Pregledanih je bilo 35 kilogramskih vrečk sončnic različnih proizvajalcev, kupljene so bile po raznih koncih Slovenije.

Vsekakor bo fotografija pomagala pri razvozljanju problema. In dokler so rastline mlade, jih tudi ni posebej težko populiti.

Pelinolistna žvrklja in navadna konoplja Bodi pozorna na bolj fino deljensot listov (ki so tudi molj nežni, mehki) pri žvrklji.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti