Tristo kosmatih in druga čuda narave

NaturensGalleri  

član od: 8.12.2007

sporočila: 272

28. feb 2012 22:30

hvala vsem za spodbudne besede. upam, da se vaši kosmatinci samo potepajo in da se srečno vrnejo domov.

res je zelo hudo, ko izgubimo naše živalske prijatelje..sploh ko odidejo nenadno. tolažim se s tem, da vsaj ni dolgo trpela in se je rešila muk. za seboj pa je seveda pustila veliko praznino, sploh, ker je bila to naša edina živalica.

NaturensGalleri

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

29. feb 2012 13:33

Tako lepa mucica je bila. Naj vam bo v tolažbo, da ne trpi več in da ste jo imeli radi, ona vas tudi.

zeta

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

2. mar 2012 16:28

Naš muc se je vrnil,  zelo bolan.

Zjutraj je ležal na hišnem pragu, takoj sva ga peljala k veterinarju. Ta je ugotovil, da ima popolnoma zapacana dihala, gnojne oči in garje v ušesih. Poleg tega je bil popolnoma dehidriran, shujšan do kosti.

Dobil je antibiotike in infuzijo, z garjami se bomo ukvarjali pozneje, ko bo prišel malo k sebi.

Zdaj že 4 ure spi kot ubit, mi pa sedimo poleg njega in ga božamo, vsak nekaj časa, in upamo, da bo ozdravel.

rosie

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

2. mar 2012 16:44

Ja ti bogi revček! Rosie, da ste takoj poskrbeli zanj je najpomembneje. Zdravila, varen dom, miren spanec in ljubeče okolje ga bodo postavili na noge, da boste začudeni, v kako kratkem času. Držim pesti, to pa poročaj kako napredujete.

zeta

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

2. mar 2012 17:27

rosie

Joj,sem se prav zjokala,kar si napisala-sem se spomnila,kako so mi zastrupili(verjetno-tako predvidevamo) mamo in hči-muce.

Hči se je zlizala,mama pa ne.Sem jo dobila mrtvo pri avtu.Pa obe tako razumni...Hči je verjetno pojedla manj strupa-bruhala je kri in potem jo je mož posilil z mlekom-baje,da je to proti zastrupitvi.Hodila sem jo gledat in božat in ji govorila naj ne umre še ona.Joj,uboge živali.

andreja m

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

2. mar 2012 18:11

Rosie, vse bo ok.  Mački imajo itak 7 ali 9 življenj. Našega  pa še zmeraj ni. Kaj vse so ljudje zmožni, jaz ne upam pomisliti. 

lp, pinka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

2. mar 2012 19:13

andreja m je napisal/a:

rosie

.Hči je verjetno pojedla manj strupa-bruhala je kri in potem jo je mož posilil z mlekom-baje,da je to proti zastrupitvi.Hodila sem jo gledat in božat in ji govorila naj ne umre še ona.Joj,uboge živali.

andreja m

NE vem, zakaj ne peljete bolnih živali k veterinarju!!!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 02. 2012 19:13

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

2. mar 2012 19:15

Tole je priplavalo k meni po FB, z razlago, da je bilo psa blazno strah veterinarja in očka (v hot pink teniskah) ga je vzel v naročje, da se je pomiril.

Vanja

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

2. mar 2012 19:52

pinka, upam, da se tvoj bučko še vrne, rosie, tvoja muca se bo pa zlizala.

Vanja, tvoja slika me pa spominja na našo bivšo Taro. Malo manjša od tegale kužmana je sicer bla, kakih 25 kilc je pa le imela, ampak peš od avtomobila, do veterinarske ordinacije pa ni nikoli prišla. Ko sem ji odprla vrata avta in jo poklicala je šla v najbolj oddaljen kot in začela gledat ven skozi okno, kot bi bilo tam ne vem kaj zanimivega. Zaprem vrata, grem na drugo stran, Tara seveda enako. Potem je bilo treba seveda zlesti k njej in jo iz avta odnesti. 

Z našo Belo zaenkrat nisem imela problemov, kaj dosti pri veterinarju pa tako še nisva bili.

Nena

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

2. mar 2012 19:55

Hvala, zeta, andreja m in pinka.

Naš muc je najdenček, zdaj je star okrog 8 let in ko smo ga dobili, je imel natančno iste težave: zlepljene oči. garje v ušesih in "zamašena" dihala.

Peljali smo ga k veterinarju, pozdravil se je, nato smo ga dali še kastrirat, v upanju, da se bo držal doma.

Nekaj časa je bilo res tako, potem pa je hodil domov samo še jest in spat. Potem tudi spal ni več v hiši, tudi jedel je samo, če smo mu hrano pustili zunaj. Čuden maček, ne znam si razložiti njegovega vedenja, pa sem prebrala že kar nekaj knjig, brskala po internetu. Mi bi z veseljem mnogo prej poskrbeli za njegovo zdravje, a kaj, ko se tudi prijeti ni več pustil.

No, zdaj, ko niti ni več mogel pobegniti, ker je preveč oslabel, spi že celo popoldne .

Upamo na najboljše.

rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti