Tristo kosmatih in druga čuda narave

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

11. mar 2012 19:12

Jao, Zeta, pa ne da si ti moja dolgo izgubljena sestra!!

Tale kača je menda sorte garden snake. Živijo okoli hiš, predvsem tam, kjer je grmovje precej gosto. Seveda listje odpada in se prav rade zagozdijo v njem. Vrtne kače so pri nas zelo pogoste in vsi so veseli, ker naj bi jedle miši in podgane. Našli smo že takole na oko 2 metra dolgo, črno ene 3cm premera. (ne vem. če ni bila druge vrste, a prav tako nestrupena)

Kjer je ena, jih je več. Ker sem se takrat kar umaknila v hišo, sta moja dva našla seveda še eno, za katero sta mislila, da je držalo za metlo, ki je imelo en del štila črn! Halo!

Potem imamo še neke copperheads, ki so blazno strupene in pri nas najraje živijo v nekem po tleh plazečem bršljanu. Poznam 2, ki ju je ugriznila med rezanjem le tega. In en eno, ki jo je ugriznila v domači garaži!

Eno leto sem imela na stopnicah prelepe petunije in med zalivanjem sem eno tole strupeno našla med njimi. Moja dva fanta sta me zafrkavala, da je verjetno samo deževnik. Ne morem povedat, kako sta poskočila, ko sta jo videla! Pa sta oba zelo korajžna, kar se kač in podobnih zadev tiče. MIslim, da je dama končala s skromnim pogrebom, ki se ga nisem udeležila.

Potem so še neke vodne kapucinke, prav tako sprupene in jih kar pogosto vidiš v naših potokih. Brrr!

Za tiste, ki se na to spoznate: Po objavi prejšnjega posta sem šla iskat ostanke "prestice" na zgornji sliki. Našla nisem ničesar. Ničesar. Me zanima, če sem prejšnji teden mogoče našla samo odrevenelo od zimskega spanja?

Občutek imam, da mi nekaj lazi po tleh. Brrr!

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 11. 2012 19:14

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

11. mar 2012 19:49

Pa menda ja ne ubijate kač, Vanja?!

lp

mzm

Vanja_v_ZDA  

11. mar 2012 20:02

mišzmoke je napisal/a:

Pa menda ja ne ubijate kač, Vanja?!

lp

mzm

Jaz že ne.

Vanja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

11. mar 2012 20:11

Kakor koli že, imaš dobre živce. Po vsem kar si napisala, bi jaz odpovedala, ti mi deluješ pa vseeno kar korajžna. Elaphus upam, da se bo oglasila in ti dala kak napotek kako ravnat, če so preveč blizu tvojemu domu. Pa vseeno se ljudje izgleda kar malo sprijaznimo in privadimo situacijam, kaj pa hočmo.

zeta

silvija65  

član od: 30.1.2011

sporočila: 50

11. mar 2012 20:26

Naš Vito, prijatelj, hišni čuvaj, zdaj spi, celi dan je takal. Izbirčen je pa glede hrane, je samo tisto kar mi, noče konzerv in ne briket.

Moj Vito

silvija65

Vanja_v_ZDA  

11. mar 2012 20:29

Zeta, primerek, ki je mi je danes prilezel nasproti, je bil dejasnko pod oknom, par korakov stran od stopnic. Samo zanima me, kje sta ati in mami. Saj veš, kjer so otroci, morajo biti tudi starši. Za slednje mi še ni bilo povedano, da sta bila odkrita.

V glavnem, kač je pri nas ko smeti.

Vanja

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

11. mar 2012 20:43

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Zeta, primerek, ki je mi je danes prilezel nasproti, je bil dejasnko pod oknom, par korakov stran od stopnic. Samo zanima me, kje sta ati in mami. Saj veš, kjer so otroci, morajo biti tudi starši. Za slednje mi še ni bilo povedano, da sta bila odkrita.

V glavnem, kač je pri nas ko smeti.

Vanja

Veš, saj jaz sem ravno to razmišljala, da je dober imet zaprta okna, da bi blo fajn met kakšno mrećo na zunanji strani oken, da je treba bit zelo dosleden pri zapiranju vrat, pojma nimaš kako mi delajo možgani. Ampak nisem hotela panike delat.

Na TV sem večkrat zasledila, da so se znašle v garaži, WC-ju..., tudi strupene, da so včasih naleteli nanje otroci. Ampak, veste kako je in ste pozorni, se znate pazit klikor je pač mogoče.

Tale mladič, mogoče je pa revček brez mame, očeta, bratov in sester..., al pa ne more spat.

zeta

Vanja_v_ZDA  

11. mar 2012 21:16

Zeta, ti si faca! Mreže so že na oknih zaradi komarjev, ampak samo na  tistih, ki jih sicer odpiramo.

Vrata sem imela en topel zimski večer odprta in mi je nekaj večjega (Veverica, verjetno) prišlo v dnevno. Je Pikica skočila in se tako zapodila za "zverjo", da je bilo kot v risanki. Obe sta bili zunaj preden je meni v resnici potegnilo, da se je nekaj zgodilo.

Naokoli je tudi zelo veliko srnjadi, ob hudi zimi naredijo kar pošteno škodo grmičevju in mačehe tudi oglodajo do korenine. Če le tem prej podzemne zverinice ne pojedo korenin. Grmičevje zaščitimo pred srnjadjo tako, da jih pošpricamo z mešanico vode in tabasco omake. Po vsakem dežju je treba seveda  na novo pošpricati. Seveda samo tisto, za kar vemo, da jim gre v slast.

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

12. mar 2012 17:02

Kje ste pa slišale, da kače varujejo mladiče in živijo v družinah?????????

rimljanka

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

12. mar 2012 17:26

Vanja_v_ZDA

Zanimivo.Mešanica vode in tabasco omake.Bi lahko prosim napisala še razmerje?Ker tudi meni srne delajo "kažin".

Hvala v naprej.

andreja m

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti