11. mar 2012 19:12
Jao, Zeta, pa ne da si ti moja dolgo izgubljena sestra!!
Tale kača je menda sorte garden snake. Živijo okoli hiš, predvsem tam, kjer je grmovje precej gosto. Seveda listje odpada in se prav rade zagozdijo v njem. Vrtne kače so pri nas zelo pogoste in vsi so veseli, ker naj bi jedle miši in podgane. Našli smo že takole na oko 2 metra dolgo, črno ene 3cm premera. (ne vem. če ni bila druge vrste, a prav tako nestrupena)
Kjer je ena, jih je več. Ker sem se takrat kar umaknila v hišo, sta moja dva našla seveda še eno, za katero sta mislila, da je držalo za metlo, ki je imelo en del štila črn! Halo!
Potem imamo še neke copperheads, ki so blazno strupene in pri nas najraje živijo v nekem po tleh plazečem bršljanu. Poznam 2, ki ju je ugriznila med rezanjem le tega. In en eno, ki jo je ugriznila v domači garaži!
Eno leto sem imela na stopnicah prelepe petunije in med zalivanjem sem eno tole strupeno našla med njimi. Moja dva fanta sta me zafrkavala, da je verjetno samo deževnik. Ne morem povedat, kako sta poskočila, ko sta jo videla! Pa sta oba zelo korajžna, kar se kač in podobnih zadev tiče. MIslim, da je dama končala s skromnim pogrebom, ki se ga nisem udeležila.
Potem so še neke vodne kapucinke, prav tako sprupene in jih kar pogosto vidiš v naših potokih. Brrr!
Za tiste, ki se na to spoznate: Po objavi prejšnjega posta sem šla iskat ostanke "prestice" na zgornji sliki. Našla nisem ničesar. Ničesar. Me zanima, če sem prejšnji teden mogoče našla samo odrevenelo od zimskega spanja?
Občutek imam, da mi nekaj lazi po tleh. Brrr!
Vanja