Tristo kosmatih in druga čuda narave

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

8. okt 2011 13:38

Hema, tole bo verjetno nekaj podobnega (vsaj pri nas smo pogruntali, da se iz take gosenice, kot jo opisuješ rodi veščec), ga je pa tudi Nena nekaj strani nazaj prilepila:

nb je napisal/a:

Naša obiskovalka:

Nena

...tule so še slikce

(upam da bo zdaj link deloval)

http://petersfotoblog.blogspot.com/2009/09/veliki-vinski-vescec-

Mojca

HEMA  

član od: 2.3.2004

sporočila: 505

8. okt 2011 13:42

Mojca, točno to sem gledala. Takšna je bila gosenica, le malo temnejša. Hvala.

mamaF  

8. okt 2011 13:48

Hema, moj tast je enkrat tako čudo prečudno našel na njivi krompirja ... in gosenica je spuščala nekakšne čudne zvoke, kot tiktakanje. Bila pa je (ta naša "krompirjeva") živo zelena, z rumenim "rožičkom" na glavi, debela za prst odraslega človeka in dolga kakih 10 cm. Po guglanju smo se zedinili, da je bila "naša" gosenica verjetno bodoči Kalinov veščec:

http://petersfotoblog.blogspot.com/2009/10/kalinov-vescec-sphinx

Mojca

mamaF  

10. okt 2011 15:15

Končno sem naška fotke "mojega" veščeca. Dlan na sliki je last mojega moža, velika moška "šapa" (za predstavo velikosti metulja):

Mojca

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

10. okt 2011 16:31

Uaaaaaaaw, kako je lep, mehak in kosmat!!

saša

Smeti  

član od: 20.5.2009

sporočila: 14

13. okt 2011 9:42

Pozdravljeni!

K nam se je v nedeljo zatekel mlad kužek. Lepo prosim vsakogar od vas, če veste za koga, ki bi ga želel imeti, da mi posreduje kontakt. Pes je star pribl. pol leta, zelo priden, vajen ljudi, naše mačke pa so ga tudi vzele v šolo . Želim mu najti dobre ljudi, ki ga bodo imeli radi, kajti zdi se mi, da so ga morali vreči iz avta oz. se ga kako drugače znebiti.

Ni čipiran, pogreša ga tudi nihče ne (smo preverili na radiih in po poštarju). V azil pa ga ne želim dati (utemeljeni razlogi), kajti verjamem, da je sigurno kje kdo, ki si želi tako luštnega prijatelja.

LP Smeti

Moj kontakt: smetka.vonribentrop@gmail.com

Smeti

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

13. okt 2011 10:12

Kužek je krasen in tudi tvoja skrb zanj je spoštovanja vredna. Močno upam, da bosta našla dobrega prijatelja in skrbnika zanj.

zeta

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

13. okt 2011 15:57

Moj mož je prišel na idejo, da bi ježkom, ki vsak večer pridno praznijo skodelice z mačjo hrano, skuhal krompir in jim ga zmečkanega ponudil. Se kdo tukaj morda spozna na to imn mi pove, ali je to v redu, ali jim lahko škoduje

Lp.

rosie

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

13. okt 2011 16:13

Ježi so vsejedi in njihova prehrana je sestavljena iz žuželk, malih vretenčarjev (pojedo tudi kakega ptičjega mladiča, ki je padel iz gnezda), polžev, deževnikov, jedo pa tudi sadje. Zdaj bom nekaj napisala, pa upam, da ne bom zbudila hude krvi. Ježi so divje živali - če jih hranimo doma, se polenijo in nočejo iskati hrane v naravi - to jim ni v prid - če se jež navadi na vaše hranjenje, vas pa kdaj nekaj časa ne bo doma, se lahko zgodi, da bo stradal. Podobno je s pticami, ki jim nastavljamo hrano v krmilnice (samo, prosim lepo, ne zdaj planit po meni, da sem sovražnica ptic in ostalega življa in da raje vidim, da poginjajo od lakote, kot pa da bi jim privoščila nekaj "hrane na pladnju") - ni naravno, no. In v naravi se še vedno odvija boj za obstanek - preživijo samo najbolj prilagojeni. Narava je sicer kruta, a zelo pravična.

Uh, se opravičujem za tale uvod - mislim, da ježku tudi slučajno ni treba kuhat in nastavljat krompirja, dobro pa bi bilo tudi, da bi mačjo hrano skrili pred njim. Če pride enkrat, dvakrat, ok, če se pa navadi in postane stalen gost, so pa težave tu. Pa ne za ljudi, ampak za ježa.

lp

cervus

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. okt 2011 16:14

NI OK in jim lahko škodi. Ježi so žužkojedi, zato, lepo prosim, ne jim dajati krompirja, bodo z mačjimi briketi (morda kakšno konzervo mačje hrane) bistveno bolj zadovoljni in tudi za njihovo zdravje bo doti bolj koristno.

Se strinjam z elaphus, ampak, zdaj, tik pred zimo ne bi bilo modro, če ste jih že navadili, da jim prenehate dajati hrano. Nujno si morajo nabrati ustrezno podkožno zalogo. Spomladi pa ne naredite več enake napake.

Pa tukaj si malo preberite, je kar verodostojno napisano.

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 13.okt 2011 16:19

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti