2. mar 2011 12:26
Naj vsak pri sebi premisli in naj se opazuje (atic, tale vprašanja naslovi na svoje sodelavce) - kako zbrano v službi poslušamo nekoga, ki v nekem džinsu/žametu in puloverju nekaj razlaga in kako tistega v suknjiču?
Premislila. Dejansko mi je popolnoma vseeno, kaj ima govorec oblečeno. Skoncentriram se na povedano in samo od tega je odvisno, kako zbrano ga bom poslušala še naprej. Obleka pri meni dejansko ne vpliva na zbranost pri poslušanju.
Ali si predstavljamo, da bi naš nadrejeni od ponedeljka do petka hodil v džins+pulover opravi in bi ga obravnali kot poslovno avtoriteto?
Seveda. Obleka pri meni ne vpliva na to, koga obravnavam kot poslovno avtoriteto.
Ali se pustite prepričati zunanjemu ponudniku, ki vas prepričuje, da sklenete pogodbo z njimi in vas ta prepričuje v spranem džinsu in ostalih kežual izvedbah?
Da, če mi ponudba ustreza. Za sklepanje pogodb so potrebna vse kaj drugačna dejstva od tistega, kaj ima ponudnik oblečeno.
Oziroma, če vidite človeka v kavobjkah in puloverju - kakšna je vaša prva asociacija?
Pogledam obraz. Če je nasmejan in dobrovoljen, mi polepša dan. Kavbojk in puloverja ne opazim.
A mislite, da je človek v tej opravi v službi?
Seveda, zakaj pa ne.
In če je, a je vaša prva asociacija, da spada pod srednji menedžment?
Ne. Še vedno mi je zanimiv obraz in mi je popolnoma vseeno, v kateri menedžment spada in kaj ima oblečeno.
Ergo?
Preveč časa imam in se mi ravno ljubi. Očitno sem izjema, ki potrjuje pravilo, da z obleko delamo vtis na druge.
sara