17. dec 2010 9:21
Draga dorothy, za začetek, vrži tiste tunike, ki so rezane pod prsmi, proč. Oziroma, če je kaj bombažnega od tega, bo morda še prišlo prav za čiščenje (da boš imela krpe za razrez).
Taka tunika je obup. Ta izgled nekoga, ki je ves čas v petem mescu nosečnosti je ajoj. Tudi ko boš v petem mesecu nosečnosti, nikoli več ne navleci tistega obupa nase, prav?
Druga stvar: v tvojem zapisu je (pa vedno znova me bridko razžalosti to ženskoslovensko sesuvanje same sebe v stilu, tu je predebelo, tole je odveč, tu sem preširoka....) ena seznam tistega, kar ti na telesu ni všeč. Draga moja, s takim mentalnim sklopom se ne zmaguje. Ti je mati narava namenila lepo senzualno in z oblinami obdarjeno postavo in sedaj izkoristi to orodje in orožje in ne stokaj, kako je tvoja postava problem. Lepo plan za naslednje leto: vpiši se na trebušni ples in prebudi žensko v sebi.
Tretja stvar: saj kavbojke in džins so super in včasih paše obleči džins in petke. Ampak ne vsak dan. Tega še pevke country-ja v Nashvilleu ne počnejo. Zdaj je res tako mraz, da krilo ni za nobeno prva izbira, ampak....Dorothy, krila, krila in še enkrat krila. Začneš tako, da bazo napolniš s krili,ki so krojena v ženskam prijaznem kroju, to je pa tisti, ki gre do sredi kolena, ozko krojeno in zadaj razporek, da se lahko hodi. In ne govori, da ne moreš nositi kril, ker da imaš široka meča. To je zgolj in samo izgovor. Širša meča se obleče v temnejše nogavice, poleti pa namaže s samoporjavitveno kremo (dokler sonce samo ne naredi svojega) in glej ga zlomka, meča sploh ne delujejo tako široko.
Za svečani dogodek, ki se ima zgoditi 31. 12., si boš omislila lepo malo temno-modro oblekico (lahko je pa tudi sivo-srebrna ali petrolejska). Lahko je zraven še plašček ali kratka jaknica iz podobnega materiala. Takih oblekic je kar precej pri Muri, potem jih imaš na večjih številkha v Emporiumu, potem imaš dobre stvari od Maripose v Peek&Cloppenbergu.
Zraven boš obula salonarje (za svatveni del). Na svečanih dogodkih škornji in gležnarji nimajo kaj iskati.
Če boste pa izvajali kakšne svatovske akcije zunaj, pa čez to oblekcio natakni najbolj topel plašček (lanko tudi plašček bunda) in najbolj tople škornje (magari uggsiji), ker tam je glavno, da te ne zebe. Ko boste pa notri, boš to močno zimsko opremo pustila v garderobi, iz vrečke potegnila čeveljce in torbico in to je to.
Vendelina jr.