Oblačilni report za jesen-zimo 10-11

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

10. nov 2010 5:41

Andreja, jaz bi šla v drugo kombinacijo. Sicer to temo le bolj površno sledim, ampak mislim, da dokler sta rdeča in črna skupaj, to še zdrži, če pa pride še bela, pa meni res ne potegne. Tako da jaz glasujem za drugo varianto! Glede nakita... pa saj veš, manj je vsekakor več. Lp Mateja

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

10. nov 2010 7:53

Vendelina, bi se prosim malo bolj razpisala o hlačah? Moja postava ne gre nikamor v klasične (173 cm, 62kg), in kljub temu, da grem v trgovino z ogledalcem, mi nikakor ne uspe kupiti pravega kroja. Imam 3 pare džinsa, ene črne za silo in to je počasi to.... Že kakšne temno rjave/kamelje/temno vijolične bi bile super, ampak ne najdem "tapravih". Hvala za odgovor! Lp, Saša Saša

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. nov 2010 9:49

Spanxice rulz. Moja mati ima teh kosov kar nekaj (sicer drug proizvajalec, funkcija pa enaka) in sva imeli vedno nekaj internih štosov na to temo, vključno tistega, da spadajo v poporodno opremo.

Punce, zdaj vas nekaj že poznam iz naših individualnih tečajev oblačenja. In moj vtis do sedaj: vse po vrsti zelo čedne do točke, da se jaz vedno znova sprašujem, pa kako lahko punca to svojo lepoto skriva do točke, da je sploh ne vidi več? Čeprav je res, s trenirkami in napačno firzuro se da marsikaj skriti.

Dajte se, no, imejte bolj rade. Dajte si, no, malo vzeti čas zase in malo poskušajte z mejkapom. Najprej z malimi koraki. Lepo s tekočim pudrom po obrazu, nasmeh in tam kjer so lička najbolj izrazita,tam se gre z blusherjem z okroglimi gibi in so lička lepo narisana. In na usta gloss, dokler se ne naučite, kako se uporabljajo ta prava orožja (svinčnik, rdečilo, čopič). To ne zahteva več kot 5 minut časa in prosim, ne razlagajte, da teh 5 minut ni. Ko dnevno osvojite to rutino, se lotite še senčenja oči. V treh mesecih se naučijo čisto vse.

Andreja, če izbiraš med črno-rdeče-belo, in črno-vijola, potem je črno-vijola definitivno izobr. Glede na to, da greš na gostinsko žurko - tja se iz varnostnih razlogov ne hodi v opravah z dolgimi verižicami, koraldami in kar je še tega. Ta stvar lahko pristane v kakšni juhi (grrr) ali se vanjo pri kakšnem plesu kdo zaplete na način, ki ravno ne pomaga. Tudi s kakšnim blazno dragocenim nakitom se ne splača hoditi tja (ker se človek preveč sekira, če kaj izgubi, ko glava ravno ni bila pri stvari). Ura, poročni prstan (to na raokah zadošča). Bi se pa na tvojem mestu poigrala z uhani. Če imaš lase take, da se jih da speti (ali pa zelo kratke), potem je viseča bižuterija okej. Če pa imaš kakšno pažasto frizuro, potem ti vsieči uhani ravo ne bodo pomagali (ker se jih skoraj ne bo videlo, samo motili bodo lase), ti pa bo pomagala školjkasta uhanska bižuterija (uhani z zaponko, ki ne bingljajo) - take je nosila pokojna valižanska princesa in ta bižuterija se spet vrača (čeprav v bistvu nikoli ni odšla).

Glede mejkapa in te stvari - počakaj, da najdem nekaj uporabnih slikci in jih prilepim sem. Sicer je pa glavno, da boste fino žurali in če boš po tem žuru še za stilsko preobrazbo, se pa kar javi.

Sashika - če ne najdeš vijoličastih hlač, nič hudega. Vijola spada med barve, ki v hlačni kombinaciji ravno ne funkcionirajo najbolje. O tem sem se nekaj razpisala že na začetku sezone, Vanja je pa zadevo podkrepila z mavričnim izborom kostimov Hillary Clinton

Pri tvojih dimenzijah bi prej rekla, da imaš morda a) drugačno percepcijo sebe kot je tista, ki se kaže v ogledalu ali pa b)ne kombiniraš hlač z najbolj usterznimi kosi ali obutvijo. Glede na to, da te ne poznam, ni najlažje  zadeti tvojega stila, ampak vseeno

- če imaš samo džins in ostale kežual hlače, zakaj si ne omisliš kakšnih hlač s širokimi hlačnicami in zgoraj kombiniraš s twin-setom in kakšno bižuterijo. Po možnosti v kameliji ali sivkasti barvi ali pa barvi vrvi?

- če si bolj v kežualu, namesto džinsa je kar nekaj kežual hlač, ki se nosijo s škornji iz materiala, ki spominja na kompakten jersey in vsebuje tudi elastan in potem se dobi učinek ozžjih jahalnih hlač. V kombinaciji z blazerjem zadeva zna delovati

- pomembno je, kakšno imaš obuvalo. Če je hlačnica ozka, se nosijo nizke in nižje pete. Če je pa hlačnica šriša, se nosi višja peta. Punce se po navadi zmotijo, ko nosijo široke hlače z nikimi petami in to je bogpomagaj.

Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

10. nov 2010 10:45

Bom še jaz malo prosila za nasvet, ker se ne morem odločiti sama. Sem v poznih srednjih letih, visoka 173cm, balkansko "popunjena" - nikjer posebno, enostavno čez in čez, torej dokaj sorazmerna. Imam krajše blond lase, make-up obvezno. Kupujem pa nekaj za silvestrovanje. Bo v hotelu, a ne z veliko zvezdicami, tako da nimam namena zapraviti prav veliko. Torej - ali se mi splača kupiti oblekico (ne bi črne) in kaj potem obleči čez? Si lahko privoščim roza barvo (videla nekje eno lepo reč, ni pink, a pudrasta tudi ne), ali naj ostanem klasična, s temnim kostimom in kakšno fancy bluzo, ali topom z nakitom? Ideja je tudi temno krilo z žametnim jopičem druge barve ali z vzorcem...kaj bi še šlo, kaj bi bilo najbolj pametno? Lisa

Sashika  

10. nov 2010 11:12

Vendelina, hvala za nasvet. Nekaj takšnega v kamelji barvi/sivi barvi bom poskusila najti, res pa je, da nimam sreče s kombinacijami. Ponavadi sem v kežualu (džins in puli, pulover, srajčka&jakna), bi pa rada namesto džinsa kaj malo bolj inspirativnega. Plašček moram tako ali tako letos zamenjati, oklevam med klasično črno (takšen mi manjka v moji oblačilni bazi), sivo, ali kameljo. Kaj misliš o umazano modrih škornjih iz semiša ("kavbojskih") in kameljim plaščkom? Hvala! Saša Saša

Vendelina jr.  

10. nov 2010 11:39

Lisa, lahko si privoščiš kakšno rozasto, če gre za "fres" ali pa "rožnati pepel" (joj, kakšne barvne oznaek) - ampak te barve raje nosi v prihajajoči sezoni (pomlad, poletje), ko se bo ta barvna paleta itak vrnila. Rozasti toni pozimi na naših prostorih nekako ne pomagajo preveč - rozaste barve bolje funkcionirajo v toplem in sočnem vremenu. Tudi je treba pri takih stvareh upoštevati to, da se boste slikali in svetle barve v zaprtem prostoru človeku na fotki ne delajo silne pomoči, ker ga naredijo širšega in svetlejšega, kot je. Tudi vzorci na fotkah ali širijo ali pa prav nesramno poudarijo kak dekagramček odvečnega špehka, tako da se jim velja izogniti.

Ti si žlahtno svetlolasa in imaš svetlo polt in to skupaj pride lepo do izraza, če narediš poudarek s temnim kontrastom. Če si modrooka do modro-sivokoa, potem razmišljaj o temni modri oblekici (ker to je itak treba imeti), če si pa zelenooka, te pa jaz vidim v petrolejski oblekici (pridejo oči fenomenalno do izraza). Petrolejska, ki vleč bolj v modro kot v zeleno je okej.  Ker štos je naslednji - modra barva je univerzalno prijazna do vseh in vsi smo v modri barvi najlepši.  Najbolje, da izbiraš med oblekicami za dnevne zadeve, s tem da je material bolj svetleč. Brandi: Mariposa v Peek&Cloppenberg (plus tam se na štenderjih vedno kaj dobrega najde), Dorothy Perkins v Emporiumu (in tudi v soseščini tega branda sem videla podobne kose).  Plus, vedno se zna zgoditi, da bodo pri Muri sešili fenomenalno modro obleko z blazerjem (ker to naredijo vsako sezono)

Kaj za "čez". Najoblj zanesljiva varianta je kratek blazer v enaki barvi. Po navadi se da smiselno dober blazer najti kar na istem štenderju, če ni vse skupaj že v kompletu. Da si kupiti tudi štolica iz umetnega krzna (ampak, če ne greš v deluxe hotel je štolica verjetno v rastru "overdressed") Če boš kupila oblekico z dolgimi rokavi, verjetno za "čez" ne boš potrebovala ničesar. 

Drugače je pa tako, da ko gremo kupovat nekaj za "čez", po navadi ne najdemo nič uporabnega. Zato je najbolje, da se odločimo za to, da bomo izbrale en univerzlano odbit jaknast kos. In ko ga vidimo, ga kupimo in ga potem nosimo vrsto let. Jaz sem tako po več leih iskanja našla zlato kratko jaknico in sedaj iščem nekaj podobnega v srebrni verziji. Enkrat bom že našla

Druga možnost za "nekaj za čez" je, če poznamo kakšno gospo, ki zna plesti s pletilnim strojem. Namreč, če splete dolgo klasiš jopico (vzorec angleški patent) vendar tako, da kombinira niti z lureksom ali kako drugo zlato/srebrno nitjo), nastane silno stajliš jopica. Ki jo potem lahko kombiniramo  s svetlečim pasom.

In enako svetlečimi čeveljci.

Vendelina jr.

Vendelina jr.  

10. nov 2010 11:49

Sashika je napisal/a:
Kaj misliš o umazano modrih škornjih iz semiša ("kavbojskih") in kameljim plaščkom? Hvala! Saša Saša

Če ne nosiš modrega, oziroma nimam celotnega kompleta v modrodžinsastem looku, bi bilo bolje, če bi kombinirala s kavbojskimi škornji v lešnikovi barvi. Ta barava usnja se lepo kombinira s črno in tudi sivo-jravkasto in z modrim džinsom takisto.

Glede kroja je pa tako: Kratek plašček (do kolen) in škornji do kolen (in notri hlače) znajo narediti ponesrečen vtis (kot ne najoblj premožna študentka, ki jo zelo zebe). Če imaš plašček do kolen ali čez kolena, potem to kombiniraj s škornji, ki so krojeni bolj klasično in nosi krilo. Če pa želi kombinirati hlače in škornje, potem pa to kombiniraj z zimko jakno. Ali pa škorenjce, ki so podaljšani gležnarji in so na vezalke in se končajo nekje na sredini meč.

Kabojsko krojeni škornji so super, samo za njih se človek odloči po tem, ko že ima klasično škorenjsko zadevo v omari. Ker kavbojski škornji se nosijo (razen, če nisi pevka v blue grass zasedbi) v zelo prostem času, v urbanih zadevah od devete do pete pa tega raje ne prakticiriamo.  Hočem, reči, to je tudi stvar budžeta, ker kavbojski škornji so tretji-do-četrti škornji, ki jih potrebujemo (ker potreubjemo klasiš z nizko peto in klasiš z visoko peto in šele na to razmišljamo o kavbojskih)

Kavbojski škornji se kombinirajo bolj s kežual jaknami (pa najsibo kakšna rjava z mucko ali pa kak avirex zadeva)

Vendelina jr.

Sashika  

10. nov 2010 11:57

Res je, kavbojski škornji so dopolnitev baze. Plašček kupujem letos, imam pa klasične črne in temno rjave škornje s peto in lešnikovo rjave bez pete. Potrebujem tako daljši plašč kot krajšo jaknico, ali res dolg, ali pa kratek (do bokov). Hvala! Saša

Vendelina jr.  

10. nov 2010 12:01

Potem vzami lešnikove kavbojske škornje.

Modre si pa omisli za poletje.

Vendelina jr.

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

10. nov 2010 13:35

Petrolejska spada med moje najljubše barve. Res pa je, da do sedaj v tej barvi nisem še nikoli našla kaj primernega. Očitno bom le morala do Ljubljane. Lisa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti